Pazljivo sam pratio TL u zadnje vreme jer trazim jos jednog trenirca.I primetio sam da sada recimo nije bio na pocetku ni jedan na listi sa ovogodisnjeg drafta od tih najtalentovanijih klinaca 10-11 potencijala sa 18 godina.Nadam se da ce se kvalitetno trenirati makar u tim timovima sto ih imaju.
Ja sam se bavio kompletnim draftom ove i prethodne sezone, ove sezone nema ni jednog Srbina 18 godina i potencijalom 11, ima 21 s potencijalom 10 od čega njih 14 ima platu veću od 3000 a nekoliko je već prodato i bilo na TL i mnogi su puni rupa (pre svega na najbitnijim skilovima OD i ID). Dodaj na to da će pola od ovih 7-8 upropastiti timovi koji ih ne budu prodali i trenirali sa nedovoljnim trenerom ili lošim planom...
Kad sve to vidim, mogu da zaključim da nam se nepiše baš najbolje s ovom generacijom. Treba podstaći nove članove da ulažu u draft, kada nam je zajednica brojila preko 1000 članova mnogo veći broj igrača sa 5 zvezdica potencijala je bilo draftovano. Sad kad vidim da nam pola IV-tih liga nije ni imalo draft ili su birana po 3 igrača (jedan jedini tim nije bot) mogu samo da naslutim koliko ovih 10-11 je pripalo bot timovima, a recimo ti menadžeri što se nalaze gotovo sami sa bot timovima u ligi da su ulagali po 30k nedeljno ubeđen sam da bi dobili 5x5 ili 5x4 igrača.