Co do różnic pomiędzy poziomami trenerów, to z tego co wiem, to nie są jakieś strasznie duże. Gdzieś kiedyś rzuciło mi się w oczy, że to kwestia paru %, ale nie wiem na ile to prawda. Generalnie im wyższy skill tym mniejsza różnica względem poprzedniego poziomu. Tzn różnica pomiędzy 5 i 6 poziomem jest mniejsza niż pomiędzy 4-5.
Generalnie w większości przypadków wystarcza trener 5 poziomu. Wyżej to już raczej przy trenowaniu reprezentantów.
Co do kwestii finansowej to ciężko powiedzieć bez dokładniejszych wyliczeń. Po pierwsze dużo zalezy od tego ile jesteś maksymalnie płacić tygodniówki takiemu trenerowi. Załóżmy 50k.
Czyli zatrudniając trenera z pensją 40k za darmo masz jakieś 11 tygodni przed zmianą i w tym czasie zarobi z grubsza 493k (wszystko szacuje bardzo ogólnie, jak ktoś ma chęć i czas może spróbować dokładniej

)
Teraz zakładamy, że jest trener, który zarabia 20K i żeby dobić do 50K potrzeba jakieś 42 tygodni, a w tym czasie zarobi 1,38kk
Podliczając:
Przy 88 tygodniach i zmianie trenera co 11 tygodni z pensją 40K wydajesz jakieś 3,95 milony + 400 tyś na odprawy
Natomiast przy 84 tygodniach z 2 trenerami za 20k i 2,76 miliony +100tyś na odprawy
Co daje nam różnice w wysokości 1,5 miliona. Zatem na tańszego trenera jesteś w stanie wydać 700-800 tysięcy więcej gdyż w takiej perspektywie i tak Ci się zwróci.
Oczywiście są to bardzo ogólne szacunki, ale myślę, że dają obraz jak należy wybierać trenerów
Last edited by gooziec at 11/17/2016 9:31:22 AM