Kαλημέρες,
ημιτελικοί κυπέλλου χθες με τον Κοτίδη και τον Κένταυρο Δάφνης να παίρνουν τα δύο πολύτιμα εισιτήρια για τον τελικό.
Ol.Legends 98 -85 TerastiousO Ηλίας πήγε να το κλέψει το ματς παίζοντας Πρινσετον και ποντάροντας σε χαμένο μάντεμα του Αλέξανδρου όπως και έγινε. Αστόχησε όμως στο διπλομάντεμά του χάνοντας τον ρυθμό. Έτσι η επίθεση του Αλέξανδρου πήγε πολύ ψηλά και μολονότι δεν ήταν κακός επιθετικά ο Ηλίας του έλειψε ένα μεγαλύτερο ποσοστό στα τρίποντα που θα έκανε το ματς πραγματικό ντέρμπι. Συγχαρητήρια και στους δύο.
Αυτός θα είναι ο 4ος τελικός κυπέλλου για τον Αλέξανδρο. Όσα χρόνια τον ξέρω πάντα μα πάντα ήθελε να πηγαίνει μακρυά στο θεσμό. Και παρόλο που έχει κατακτήσει δύο πρωταθλήματα, κύπελλο δεν έχει πάρει. Κι αυτή θα είναι η μεγάλη ευκαιρία του.
fay_stelaios 92 - 94 kentavros dafnisΌταν βλέπεις στον ύπνο σου καφέ, να ξέρεις ότι θα ηττηθείς στον ημιτελικό του κυπέλλου

Εδώ έγινε φοβερό ματς. Άλλο ένα για μένα από αυτά που δίνω συνήθως τον τελευταίο καιρό με διαφορές εκατέρωθεν να εξαφανίζονται. Η Δάφνη κατέβηκε κανονικά και όχι δυνατά, επέλεξε Μ2Μ χωρίς μάντεμα ενώ κατέληξε σε λόου ποστ. Είχε πρόβλημα σε καταστάσεις σε κάποιους παίκτες και έκανε ροτέισον στην περιφέρεια, αλλά μιλάμε για ομάδα που διαθέτει 10άρι και ακριβό ρόστερ και σε μισθούς και σε αγοραστική αξία. Εγώ από την πλευρά μου κατέβηκα στον αγώνα με κίνηση, δυνατά, και εύστοχο μάντεμα επικέντρωσης.
Η
Ά περίοδος πήγε πόντο πόντο. Ωστόσο τραυματίστηκε ο Pizzuti στο ΣΦ μου ο οποίος σε 9 λεπτά είχε προλάβει να σκοράρει 7 πόντους με 3/4 δίποντα πάνω στον Ιμπάρα.
Στην
΄Β περίοδο άρχισε το γήπεδο να κατηφορίζει. 38-26 στα μέσα της περιόδου μπροστά η Δάφνη και 44-33 λίγο αργότερα με την ομάδα μου να σουτάρει στο δοκάρι. Τελικά κλείσαμε με το τιμητικό για εμένα 44-38 που ζέστανε τις ελπίδες μου. Αν θυμάμαι καλά στο ημίχρονο σκόραρα με 81 πόντους στις 100 κατοχές και με 83 πόντους στις 100 ο Κένταυρος.
Στην
΄Γ περίοδο το πράγμα άλλαξε με το καλημέρα. Βρέθηκα μπροστά με 51-57 αλλά τελικά κλείσαμε με 65-67 υπέρ μου. Ο Mudry που ήταν άποντος στο ημίχρονο, σκόραρε 10 πόντους στην ΄Γ περίοδο.
Στην
΄Δ περίοδο πήρε αμέσως κεφάλι ο Κένταυρος αλλά οριακά. Μία φορά ξέφυγε με 4 αλλά στα καπάκια απάντησα και πήρα εγώ το προβάδισμα με 81-80. Σε εκείνο το σημείο μίλησαν οι αντοχές νομίζω. Το σκορ πήγε 86-81 με 01:24 για το τέλος και επιτέλους με τάιμ άουτ. Στο 1 λεπτό πριν το τέλος το σκορ έχει 88-86, αστοχεί ο αντίπαλος αλλά αστοχώ κι εγώ και χάνω την ευκαιρία να ισοφαρίσω. 90- 86 με βολές, 90-89 με τρίποντό μου, 92-89 με βολές, άστοχο τρίποντό μου ελπιδοφόρο, 94-89 με βολές και απλά 94-92 στην εκπνοή με εύστοχο τρίποντό μου.
Για την Δάφνη είναι δικαίωση αυτή η πρόκριση. ΔΙκαίωση επιμονής, δικαίωση επειδή του αρέσει το παιχνίδι, δικαίωση γιατί παίζει από τη σεζόν 3 νομίζω. Τη σεζόν 5 και 6 είχε φτάσει και τότε στον τελικό του κυπέλλο χωρίς να το κατακτήσει, αργότερα έφτιαξε και έφτασε τον Παπαντωνίου στην Εθνική Ανδρών και τώρα επιστρέφει σε τελικό κυπέλλου μετά από τόσες σεζόν. Εϊναι σε καλή κατάσταση, έχει 10άρι ρόστερ, καλές ηλικίες, παίζει όλες τις επικεντρώσεις, καλός και σε άμυνες και ριμπάουντ δλδ πάνω από τον μέσο όρο της λίγκας. Έχει το 2ο ακριβότερο ρόστερ στην λίγκα. Βγάζει υγεία αυτό το κλαμπ. Του αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για αυτή την επιτυχία του.
Όσο για εμένα, δεν θα κρυφτώ. Λύπη και θυμό ένιωσα με το τελικό αποτέλεσμα. Λύπη για τον αποκλεισμό και θυμό για την ατυχία με τον τραυματισμό. Είχα πάρει εκπληκτικό γιατρό πριν καμιά δεκαριά μέρες για να μην πάθω τέτοιο χουνέρι σε κρίσιμο ματς, αλλά τελικά τον έπαθα. Τελείωσα με 92,9 πόντους στα 100 σουτ, δέχτηκα 87΄ή 88 στα 100, αλλά έχασα από τα ριμπάουντς. Χωρίς την ατυχία εκτιμώ πως θα πήγαινα καλύτερα και σε σκορ και σε άμυνα και σε κατοχές. Θύμωσα γιατί δεν είναι δα και η πρώτη φορά που μου συμβαίνει σε πολύ κρίσιμο ματς. Ας ελπίζω τελικά να μου βγει σε καλό...
Καλό τελικό για τους 2 φιναλίστ!!!