Witam nim przejdę do relacji meczy juniorów Polska vs Hiszpania pozwoliłem sobie zrobić wywiad z Pablo852 trenerem España u21.
Czy możesz mi powiedzieć coś o drużynie którą prowadzisz, oraz o obecnym sezonie i jego wyzwaniach ?
Zdecydowanie nie byliśmy zadowoleni z udziału w turnieju pocieszenia, chcieliśmy zagrać w Pucharze Świata, ale nasza drużyna w ostatnim sezonie nie była wystarczająco silna, aby zapewnić sobie awans. Jak dotąd w turnieju drużyna grała dobrze, podczas pierwszego etapu gry były naprawdę łatwe, jedynym silnym przeciwnikiem, z którym mieliśmy do czynienia, była Portugalia i mieliśmy szczęście grać u siebie, więc pokonaliśmy ich. W meczach Play-off przewaga własnego boiska była kluczowa, zarówno Rosja, jak i Słowenia miały naprawdę silne drużyny, ale gra u siebie bardzo pomogła.
Co myślałeś przed turniejem, które miejsce jest w waszym zasięgu?
Oczywiście naszym celem jest zwycięstwo. Świetnie byłoby zagrać w następnym Pucharze Europy w Hiszpanii: D. Poza tym wiedzieliśmy, że istnieją inne naprawdę silne drużyny europejskie (tak, Polska była jedną z nich, a drugą była Francja). Poziom niżej klasyfikowałbym Ukraine, która również gra w półfinale. Zaskakujące było również to, że Chiny, Hongkong i Rosja, najwyraźniej najlepsze drużyny na świecie, ostatecznie nie zakwalifikowały się do Pucharu Świata, co jeszcze bardziej utrudniło sprawę. Szczerze uważam, że był to jeden z najsilniejszych turniejów pocieszenia w historii.
Jak myślisz, kto jest najsilniejszą drużyną w turnieju?
Polska i Francja, najlepsze dwa troche odmienne zespoły, ale ogólnie bardzo mocne.
Który mecz był najtrudniejszy dla twojej drużyny?
Do tej pory Słowenia. Zmieniliśmy wszystkie składy i taktyki kilka razy na godzinę przed rozpoczęciem gry. Polska w tym tygodniu będzie najtrudniejsza, gdy będziemy z nią grać;).
Jaki jest twój typ na mecz Ukraina vs Francja?
Myślę, że Francja ma lepszy zespół i ma większe doświadczenie w radzeniu sobie z takimi sytuacjami. Ponadto grają również w domu. Jednak jedno lub dwie prognozy taktyczne i gra o wszystko mogą doprowadzić Ukrainę do finału.
Który zawodnik w twoim zespole jest MVP, co myślisz?
Myślę, że mamy 2 graczy kompletnie od siebie innych, jednego w trumnie, Carrasquedo i jednego na obwodzie, Albarellos. Są to zawodnicy, którzy bez względu na swoje pokolenie, pod względem umiejętności zawsze dotrą do drużyny. Niestety Albarellos nie jest w najlepszej możliwej formie, ale dzisiaj spróbuje zrobić wszystko tak aby było dobrze, hehe.
Później było trochę wazeliny, oferowano mi ville w villasa de mar w zamian za zdradzenie tajnej broni pana toshiego ale to opowiem przy innej okazji a teraz muszę się pakować bo nowa posiadłość pod Barceloną czeka.
Last edited by Szerszeń Robert at 11/11/2019 2:45:38 PM