BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Magyar válogatott III.

Magyar válogatott III. (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: kaygee

This Post:
22
215892.652 in reply to 215892.633
Date: 3/28/2013 5:32:51 AM
Overall Posts Rated:
173173
Végigolvastam az elmúlt hét történéseit, nem tudom, mi hozott vissza, biztos a nosztalgia. Bár úgy tűnik, nagyon nem kellett volna. Most meg azt sem tudom, hol kezdjem.

(215892.633) (215892.637)

Kár jönni célozgatni Novák miatt, alig foglalkozom a játékkal. Észrevehetted, hogy nem válaszoltam egyetlen üzenetedre sem, az elmúlt négy szezon történései alapján érthetetlen számomra, hogy miből gondoltad, hogy együtt fogok veletek működni. Ennek ellenére betetted Novákot a keretbe, most pedig te vagy megsértődve. Az elkövetkezendő pár hétben eldöntöm majd, hogy mi legyen a további sorsa. Ők ketten Szoboszlaival a kezdetek kezdetén indultak valamikor úgy, hogy kiválogattam őket 18 éves korukban, és jónéhány társukkal együtt NT-re kezdek el nevelkedni... Tudod, van olyan, aki meg is csinálja...

Sajnos a 2-3 zóna nagyon gyenge kinti védekezést eredményezett, illetve passzban még mindig nagyon gyengék vagyunk.
Így megvolt a lepattanózás, ez volt a cél a zónával, meg egy esetleges blank könnyebb semlegesítése, mert ők bevallottan játsszák azt.

Azt eddig is tudtam, hogy gőzötök sincs a játékról, de ez tényleg mindent ver. Ha gyengének tartod passzolásban a csapatosat, akkor nem árulnád el a nagyközönségnek, hogy miért azt a taktikát játszottad, amiben a passzolás lényeges szempont? Persze mondanom sem kell, hogy az sem lendíti előre túlzottan az ügyet, ha kihagyod a jól passzoló irányítót a keretből, aki történetesen kinti védekezésben is ott van a legjobbak szintjén.

Ha pedig bevallottan nincs tapasztalatod a blank taktika ellen, akkor mi a bánatból gondoltad, hogy egy selejtező meccsen egy gyengébb csapat ellen majd tudni fogod az ellenszert? Pont az a blank taktika lényege, hogy az ellenfél felállását is figyelembe veszi a meccsmotor, te pedig 2-3-ra állítod a védekezést, mondd, te merre jártál az elmúlt hat szezonban, mert minimum azóta szidja ország-világ a 2-3 zónát, a leggyatrább védekezés az egész BB-ben.

Ekkora gondok nem hiszem hogy voltak a formákkal. 2 centerünk volt 8-as formában, és be kellett hívni egy olyan centert, aki amúgy jól teljesített, de nem lenne amúgy kerettag. 2 centerünk volt 7-es formában, míg egy hatosban.

A 2-3 zóna a lepattanózást akarta erősíteni, mert abban a fehéroroszok is szétszedtek minket.

Szerintem egy szezonértékelésben is majd ezt a két mondatot tedd ki. Tehát a konklúzió, ha sz@r formában vannak a csapatban a magas játékosok, akkor evidens, hogy te bentre támadsz, hiszen aligha lehet majd gond, hogy az ellenfélnél meg az összes magas játékos 8-as. Emellett beteszed 2-3 zónára a védekezést, hiszen ez egy kosárlabda menedzser játék, itt az a csapat nyer, amelyik több lepattanót szed, és nem amelyik több pontot dob. Uramisten...

Persze bőven hozzátartozik az igazsághoz, hogy két bedobó is 8-as formában volt, a legjobban használható kinti DH 9-esben, Csankó is 8-asban, aki meg kinti támadásnál messze a legjobb ECS poszton, ráadásul a keret legjobb benti védője (persze bedobót játszott). Az ellenfél két legjobb kinti játékosa 7-es formában volt, de a többi is 8-as, képességekben messze lemaradva a mieinktől. Ez egy kezdőnek is első ránézésre kinti támadás, amivel nyerhettünk is volna.

Hiába akarod ezt rákenni a formákra, mert csak azok a játékosok voltak rossz formában, akiket benti támadáshoz lehet jól használni, te ennek ellenére játszottál bentit. Ez pedig a te rossz döntésed, és nem külső körülmény.

Last edited by kaygee at 3/28/2013 5:37:24 AM

This Post:
00
215892.653 in reply to 215892.641
Date: 3/28/2013 5:32:57 AM
Overall Posts Rated:
173173
Akkor az utolsó mondatomat átfogalmazom. 1-1,5 szezon múlva egy még soha nem látott magyar válogatott lesz itt mind teljesítmény, mind eredmények szempontjából. Ehhez sajnos a mi elképzeléseinkre kell picit formálni a játékosokat, ez egy kis idő.

Na én pont ettől tartok a legjobban. Főleg most, hogy a legújabb nagy ötlet az, hogy Fazekasból irányítót akarsz csináltatni. Csak remélni merem, hogy ebből nem lesz semmi. Meg más világmegváltó tervekből sem. Ez egyébként érdekes fordulat az elmúlt négy szezon kommunikációjához képest, mert meglehetősen sokszor el voltam küldve a búsba, most meg hirtelenjében az irányításommal nevelt NT kerettagokból és esélyesekből 1-1,5 szezon múlva még soha nem látott magyar válogatott lesz itt.

Nem kizárt, hogyha majd megtanulod a játékot, még talán sikeres is leszel majd, mert ahhoz túl jó alapokat hagytam ott, hogy pár szezonon belül számottevő romlás következhessen be. Ami utána jön, az már sokkal mérvadóbb lesz... Mindenesetre alapos sötétben tapogatózás megy, abban biztos vagyok, hogy sok alsóbb ligás csapat felkészültebb nálad taktikailag.

Gonda bekerült a csapatba, 9-es formája volt, Berényinek 7-es. Gonda 4-5 héten belül a legjobb irányítónk lesz belső támadáshoz, míg megmondtam, hogy olyan játékos akinek bentre a skilljeinek összege 8, nem lesz kerettag egy olyan poszton, ahol van másik alternatíva.

Olyan poszton nem is kellene, ahol van más alternatíva. Gondolom most is Berényiről lehetett szó, csak arra lennék kíváncsi, hogy vele szemben kinti játéknál mégis ki a görcs a másik alternatíva. Két használható irányító van, akik kinti támadásra elsősorban alkalmasak, Berényi és Györk. A többi sehol sincs hozzájuk képest dobásban. Gonda sincs, neki minimálisan másfél szezon kellene még, mire igazán használható lehetne, benti taktikához... Olyan dolgot jelentesz be, ami nem teljesíthető. Azért, mert te még éltedben nem láttál olyat, mint Gonda, attól ő még nem lesz szupersztár csak amiatt, mert te ránéztél, és elkiáltottad magad, hogy "hűha, azt a nemjóját", próbáld csak meg beállítani ezekkel a skillekkel, égjünk még ennél is jobban le.

Sajnos a mai nap szoros meccsen kikaptunk a makedónoktól.

UI: Tudomásom szerint macedón és nem makedón.

Last edited by kaygee at 3/28/2013 5:50:44 AM

This Post:
11
215892.654 in reply to 215892.653
Date: 3/28/2013 7:36:14 AM
Overall Posts Rated:
173173
A csapat nem tud passzolni, ezzel próbálunk majd valamit tenni.
Kiírni konkrétabbat így sokáig nem is tudtunk volna, de őszintén szólva nem is merünk, mert van olyan, aki szándékosan ártani akar a csapatnak (lásd játékosok szándékos formarontása). Ezért írtunk előző meccsnél is 2 forgatókönyvet.

Na ez még el is kerülte a figyelmemet. Lejátszhatta egy korábban beállított összeállítás azt a kupameccset, fel sem tételeztem volna, hogy Novák kerettag lesz. A mentoráltamon kívül meg nem is foglalkoztam a játékkal, a válogatott fórumba meg az előzményekből adódóan be sem néztem.

Tőle: Wenger92_Hungarian_NT_Coach
Ez a hozzászólás:
1
215892.631 válasz erre: 215892.1
Dátum: 2013. 03. 23. 15:51:29
its showtime

III.14
Értékelések száma:
60
Kinti fórumon egy kis szösszenet már van a hétfői nagyon fontos meccsről.
Sajnos a formák nem úgy sikerültek ahogy kellett volna, Novák is 48 percet kapott egy BOT ellen a kupában:(.
Mindenképpen győzni szeretnénk, minden ötlet jól jön.

Tetszik: +1
Válasz
Tőle: SkayHUN
Neki: Wenger92_Hungarian_NT_Coach
Ez a hozzászólás:
8
215892.632 válasz erre: 215892.631
Dátum: 2013. 03. 23. 16:41:58
@Harlem

II.2
Értékelések száma:
28
Hát, ez is egy módja a bosszúnak, eléggé gyerekes, de ez van. Ilyenkor látszik mennyire is érdekel valakit a válogatott :)

Tetszik: +1
Válasz

De akkor rendben van, így is beszélhetünk. Tudod mit? Akkor már csakazértsem fogom formában tartani amíg el nem döntöm, hogy mi legyen vele, már csak azért sem, mert a hátsó szándék, a szándékosság, meg a bosszú és egyebek voltak kapásból az első feltételezések.

Ez azért elég durva, sok problémám volt kapitányként a formákkal, de az biztos, hogy senkinek sem vágtam a képébe első szándékból, hogy szándékosan tart be forma szempontjából.

From: Wenger92

This Post:
00
215892.655 in reply to 215892.654
Date: 3/28/2013 8:26:03 AM
Overall Posts Rated:
145145
"Észrevehetted, hogy nem válaszoltam egyetlen üzenetedre sem, az elmúlt négy szezon történései alapján érthetetlen számomra, hogy miből gondoltad, hogy együtt fogok veletek működni. Ennek ellenére betetted Novákot a keretbe, most pedig te vagy megsértődve."

Szerintem ez a mondat elmond mindent rólad, innentől a többire nem is fogok reagálni.

This Post:
00
215892.656 in reply to 215892.655
Date: 3/28/2013 8:29:36 AM
Overall Posts Rated:
173173
Szerintem ez a mondat elmond mindent rólad, innentől a többire nem is fogok reagálni.

Fölösleges is, mert mert elég nehezen tudnád megmagyarázni. Leginkább sehogy.

From: LA-Hukli

This Post:
33
215892.657 in reply to 215892.656
Date: 3/28/2013 9:12:14 AM
Overall Posts Rated:
9797
Na megnyugodtan, mert most végleg elvágtál magad mögött minden lehetőséget, hogy bármikor később még a válogatott közelébe kerülj, köszi!

This Post:
00
215892.658 in reply to 215892.657
Date: 3/28/2013 9:43:54 AM
Overall Posts Rated:
173173
Na megnyugodtan, mert most végleg elvágtál magad mögött minden lehetőséget, hogy bármikor később még a válogatott közelébe kerülj, köszi!

Eszembe nem jutna újra indulni. Meg a közelébe kerülni sem. Én nem vagyok Wenger, hogy két szezonnal ezelőtt bepötyögöm, hogy sz... a válogatottra, aztán meg idejövök a főnök úr bandájával kampányolni.

Annál nekem sokkal következetesebb természetem van.

A szándékosság meg eleve undorító feltételezés, csak arra lennék kíváncsi, ha mondjuk egy autó üt el az utcán, akkor kb. meddig ment volna a pocskondiázásom a 6-os forma miatt. Nehogy már ne szóljak közbe...

De megmondtam, amit megmondtam, akkor mostantól NEM foglalkozom a formájával, és ne is várja el senki. Kezdem a mai kupameccsel, azért mindennek van határa.

Last edited by kaygee at 3/28/2013 9:52:23 AM

From: LA-Hukli

This Post:
00
215892.659 in reply to 215892.658
Date: 3/28/2013 9:49:30 AM
Overall Posts Rated:
9797
Azt látom.

This Post:
1010
215892.660 in reply to 215892.658
Date: 3/28/2013 10:42:03 AM
Overall Posts Rated:
6060
Szerintem ha valaki elveszt egy választást, attól még nem kéne rögtön belesz..nia a válogatottba, mert az nem az adott személy személyes játszótere, hanem egy közösség közös csapata, a MAGYAR válogatott.

Ez az egész SZÁNALMAS civakodás a válogatott körül kicsit kezd hasonlítani a magyar belpolitikára, ahol pont ez megy, csak ott az országot teszik tönkre az egymást követő, együttműködésre totálisan képtelen felek. Kicsinyes érdekek, bosszúk, egymás lejáratása. Az állítólag hőn szeretett válogatott meg közben megy a levesbe.

hát, hajrá gyerekek, hajrá Magyarország!

üdv: e.

This Post:
00
215892.661 in reply to 215892.660
Date: 3/28/2013 11:04:53 AM
Overall Posts Rated:
4141
Hatalmas +1 az előttem szólónak!

This Post:
11
215892.662 in reply to 215892.660
Date: 3/28/2013 12:18:08 PM
Overall Posts Rated:
145145
Sajnos nekem is egyet kell értenem, azért nem álltam le megint vitatkozni, mert szerintem már mindenkinek elege van belőle, és meg is értem.
Nem úgy indult ez az egész első 2 hét, ahogy elterveztük, de nem adjuk fel:)

Advertisement