Azért lenne néhány gondolatom: olvastam az idáigi irományokat, csak időm nem volt hozzájuk szólni.
1. Teljesen ok, hogy magyaroknak legyenek magyar játékosaik. Én ezzel maximálisan egyetértek. DE. Szezon elején kerestem centert, erőcsatárt. Egy olyan magyart nem találtam, aki ár/érték arányban reális lenne (és elfogadtahó fizetésű). Így vettem egy külföldit, 500k ért, 300k-val a becsült, illetve átlagpiaci ár alatt. Nem egy magyar 1,5-2 szeres kezdőlicittel van kinn, és nem annyira használható.
2. Nevelés. Én is nevelek U21re. De ha az ember egyposztra edzet, akkor két játékost tud biztosan teljesértékű edzéssel ellátni hetente. Namármost, ha elkezdek egy pl: irányítót a 17. szezonban, akkor nem tudok legalább 3 szezonig fiatalt nevelni, mivel fiatalkorban mást érdemes minden poszton tolni.........Így én pl erre a szezonra ismét kiestem. Ezek mellettt, ha megnézed a kilinkelt játékosokat, akkor 2-3 van az árbecslés szerinti reális áron. A többi jóval becslés felett. Ha megveszem jobb esetben csak bukok rajtuk 100-200k-t, tehetségtől függően. Ha rosszul, akkor büntetés/bann is lehet.
3. NEm lehet egy 4. osztályú csapatnak az U21re elvárt kritériumok közül az 5-ös edző minimumot teljesíteni, ha nem akar csődöt, vagy 4-5 szezonig lóét gyűjteni utána csapatra..........(pont öcsém példáját tudom felhozni: U21 válogatott center, 82k-s fizetés, ami nem egy durva dolog 3. osztályban, és 6 hét hirdetés után sem vitték el, még 700k-ért sem.............Ezek után egy válogatott esélyest lehetetlen eladni reális áron, hogy az edző ne bukjon túl sokat. Ez egy kezdő csapatnál lehetetlen. Én úgy gondolom, hogy akkor inkább adják el, menyjenek külföldre, legalább nekik lesz pénzük, és később lesz esélyük normálisan nevelni.
4. Friss draftos árak: nézem a kiírásokat a scoutoktól. A legtöbb ár tűrhető (nem tartom a legtöbbet reálisnak, mint írtam), de nem egy 1-2 szezon óta futó menedzsereknek.....................
Ennyi. Ez a véleményem.