1. Nie, kontuzjowany nie może.
2. Jeśli zawodnik zagra w danym tygodniu w kadrze, to jego klub otrzymuje większe wpływy ze sprzedaży gadżetów. To są kwoty rzędu kilkadziesiąt tysięcy.
3. Tak jak w klubie. To klub musi zadbać o formę. Selekcjoner (skauci) mogą tylko namawiać/zachęcać/dawać rady do trzymania formy.
Przykładowo ostatnio miałem rozmowę z właścicielem Hasana
(6171396). Trafił do pierwszoligowego klubu z Luksemburga. Myślałem, że z formą nie będzie problemów. A on nagle w pierwszym tygodniu wystawił Hasana przeciwko botowi ;-) (mecz z 20-stego stycznia -
(31521969)). Przez to Hasan zagrał w pierwszym tygodniu 91 minut i formę miał porządną (a tak to by miał spokojnie silną). Przekonałem właściciela, że to także w jego interesie jest trzymać formę i żeby przeciwko botom nie wystawiał go w składzie (jeśli w lidze wyrobił już te 50-70 minut). W następnym tygodniu Hasan już nie zagrał w pucharze.
Ale teraz jestem pocykany, bo jutro właściciel gra z groźnym rywalem w pucharze (właściciel ma ranking krajowy = 3 a przeciwnik ranking = 2). Hasan zagrał już w tym tygodniu 63 minuty więc nie powinien grać w pucharze. Ale jeśli właściciel się uprze, to nic na to nie poradzę i jest duże ryzyko, że forma poleci.
4. Różne. Aktualnie powołani mają od 4 do 8.