Φιλε, θα σου πω μερικα πραγμαται σχολιαζοντας τα οσα ειπε. Το τι κανει ο καθενας με την ομαδα του ειναι δικαιωμα του. Το ιδιο ισχυει για ολους και προφανως εγω και εσυ δεν ειμαστε εξαιρεση.
Το οτι καποιος σχολιασε καποια μεταγραφη που εκανες, δεν ειναι κατι κακο. Ειναι απλα ενα σχολιο στο φορουμ. Οπως μπορεις να το κανεις και εσυ αλλωστε. Καποιοι απο εμας μπορει να τα συζηταμε μεταξυ μας και να μη τα γραφουμε ποτε, καποιοι αλλοι τα γραφουμε γιατι θελουμε να τα μοιραζομαστε.
Αυτος που ειπε την μεταγραφη ακατανοητη, το ειπε γιατι για τη δικη του τακτικη, πραγματι ειναι. Ισως και να μην ειναι ο μονος. Νομιζω πως οι περισσοτεροι την βρισκουν υπερβολικη. Προσεξε ομως τωρα τι γινεται.
Ειναι ομως επισης και ισοτιμα υπερβολικο να δηλωνεις πως δεν θες να κανεις πρωταθλητισμο, αληθεια ποιο νοημα εχει οταν δεν στοχευεις ψηλοτερα? Εμμεσως πλην σαφως λες πως εισαι κατι σαν διακοσμητικο στοιχειο...Ειναι επισης υπερβολη να λες πως εχεις μια ομαδα η οποια ειναι στην ουσια...τηλεκατευθυνομενη! Οταν λες πως παιρνεις εντολες για το τι θα κανεις με την ομαδα σου, και αυτο μαλιστα καθοριζει και το τι θεσεις διεκδικεις, τοτε εχω να σου πω τα παρακατω...
Αυτο που εσυ θεωρεις φυσιολογικο, εγω λεω οτι μπορει να μεταβαλει την ΙΙΙ.1(η οποιαδηποτε αλλη κατηγορια με αναλογη ομαδα) με τροπο οχι πια ακατανοητο, αλλα με τροπο που ακροβατει αναμεσα στο ηθικο και στο ανηθικο. ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν λεω οτι κανεις κατι μεμπτο. Λεω οτι αυτο που λες οτι κανεις, μπορει σε μια δεδομενη στιγμη να φτασει να ειναι εργαλειο στα χερια καποιου. Με λιγα λογια (γιατι αλλιως θα γραψω πολλα), καποια δεδομενη στιγμη, καποιος που εχει συμπαθεια-αντιπαθεια, καποιος που εχει συμφερον κατα καποιο τροπο, θα ζητησει απο καποιον σαν κι εσενα να μη χτυπησει ενα παιχνιδι, να χτυπησει "μεχρι να χυθει αιμα" ενα αλλο, να κανει ακρη για να βγει αλλος πρωταθλητης, να φροντισει με την αποδοση σου να πεσει καποιος συγκεκριμενος, ακομα και τα εσοδα απο playoff και playout να πανε σε συγκεκριμενους παικτες.
Επειδη λοιπον εχεις δηλωσει δημοσια οτι δεχεσαι εντολες, οποιες και να ειναι αυτες, σου λεω οτι αυτοματα εισαι υποψηφιος για τετοιες καταστασεις. Δεν εχει σημασια αν πιστευεις οτι κανεις καλο ή κανεις κατι για καλο σκοπο. Το παιχνιδι βουϊζει απο φημες και φωνες για κλικες και διαφορα αλλα ωραια, και οταν δηλωνεις τετοια πραγματα το μονο που κανεις ειναι να ενισχυεις την καχυποψια ορισμενων.
Προσωπικη μου γνωμη ειναι πως αφου συμβαινει αυτο, επρεπε να το κρατησεις για τον εαυτο σου και να μην ενδωσεις στα σχολια που διαβαζεις. Γιατι οποιος διαβασει τις απαντησεις σου, ειναι ευκολο να συμπερανει πως εγραψες επειδη καποια σχολια ανεφεραν διαφορα πραγματα που δεν σε εβρισκαν συμφωνο ή δεν ηταν για σενα αληθη και ηθελες να εξηγησεις τι ακριβως γινεται. Με λιγα λογια παλι, εμφανιζεσαι ελαφρα ενοχλημενος.
Και αυτο φιλε μου δεν παει διπλα στο οτι δεν σε ενδιαφερει ο πρωταθλητισμος. Αν δεν σε ενδιεφερε δεν θα σχολιαζες το οτι στοιχηματιζουν ολοι εναντιον σου. Ουτε θα εδινες φιλικη συμβουλη να μη το κανουμε λες και καποιος θα χασει κατι σημαντικο, ενω εδω ολοι περναμε την ωρα παιζοντας.
Να σου δωσω κι εγω τη φιλικη μου συμβουλη τωρα που δημοσιοποιησες το θεμα. Να μη θεωρεις πια δεδομενα τα παιχνιδια που θελεις (και οπως λες οσα θες να τα παρεις, θα τα παρεις). Οσοι διαβαζουν θα ειναι υποψιασμενοι και θα σε αντιμετωπιζουν ετσι. Θα λενε, "ρε λες να θελει αυτο το παιχνιδι" ? Αν περιμενες να βρεις καποιους στο χαλαρο, εχασες το πλεονεκτημα που ειχες με αυτα τα 2 σου μηνυματα. Μην βρεθεις προ εκπληξεως μονο στο τελος της σεζον και δεν εχεις φτασει τον αριθμο των νικων που χρειαζεσαι γιατι τοτε ισως να ειναι πια πολυ αργα για να αλλαξεις γνωμη.
Παντα φιλικα,
Δημητρης