Koturovo pitanje je glasilo koju poziciju ce reprezentacija zauzimati i kakve cemo rezultate imati, a ovo tvoje sada sa igracima je mnogo lakse za odgovoriti.. Sto se igrackog kadra tice vec sam naveo dosta imena koja nadolaze a ima ih mnogo, mnogo vise, naravno tu najveca Trbina zasluga a ja sam nastavio njegov zapoceti posao i mislim da je sto se toga tice odradjen odlican posao.. Ima i dosta igraca koji su stagnirali ovim silnim banovima koje je pretrpela nasa zajednica, mnogi su ostali bez 6 nedelja treninga zbog toga.. Nije lako ni reci zelim to i to i taj neko ti takvog igraca i napravi, malo je u nasoj zajednici menadzera entuzijasta koji sve podrede treniranju reprezentativca, a o menadzerima u inostranstvu da i ne govorim, zasto bih tek oni trenirali nekog tamo stranca u 24, 25 godini pa i vise.. Ali eto i tu smo postigli uspeh jer ima vise menadzera koji zele da treniraju nase sto Trbinom, mojom, Ivkovicevom...zaslugom.. Sada je taj spisak dosta duzi sto je glavni preduslov za dalji napredak, jer sada Sirko ima 3 nasa trenirca, ja imam 3 nasa trenirca, draza ih ima 3, Lebron ih ima 3, Matija je uzeo najbolje mlado krilo, Ale imaju cetnika, Jaguar damjanca, Ivkovic Vasovica, Samuraj Novakovica, Idoncore Sparovica, Petrovic u fingersima, Boskovic i Batic su kod nas, i da ne nabrajam do kraja mogao bih nekog da izostavim ali u svakom slucaju ima ih poduzi spisak.. Dakle i na tome se dosta radilo, i sada kada su svi ti kod nas i kada se treniraju i u poznim godina mozemo da ocekujemo napredak..
Sa rezultatskog aspekta prosla sezona moze da se okarakterise i kao uspesna, jer polufinale nije mala stvar, ali ja sam pred sebe postavio cilj osvajanje utesnog turnira i nisam zeleo da odigram kranc sa ukrainom da bih mogao da se hvalim kako sam igrao finale nego sam rizikovao u nadi da cu tako moci sa krancom u finalu i domacim terenom da dobijem spance, a videlo se kako je ukraina prosla u finalu posle unistenog entuzijazma protiv nas.. A na rang listi smo svakako dosta napredovali i izvukli max iz datog trenutka jer prvi sesir je delovao samo kao misaona imenica..
A sada da kazem nesto i o buducim ciljevima sto se rezultata tice kad se vec insistira na tome, mada opet ponavljam da je to prilicno nezahvalno pricati u trenutku kada takmicenje nije ni pocelo.. Grupa nam izgleda ovako: Ceska, Srbija, Rusija, Finska, Izrael, Albanija, Skotska i Luksemburg.. Poredjano je po rangu i iz kog sesira je ko izvlacen.. Ceska kao trenutno najbolje rangirana selekcija sveta je naravno favorit grupe, a mi, Rusija i Finska cemo se boriti za to drugo mesto.. Po mom subjektivnom ili objektivnom misljenju mi smo najblizi tom drugom mestu koje vodi u narednu fazu takmicenja, sto je i glavni cilj sto se rezultata tice.. Za dalje ne znam jer zavisice dosta od sacuvanog entuzijazma i imena protivnika.. A za drugu sezonu tek ne moze bilo sta da se kaze jer prvo treba u ovoj da saznamo da li cemo biti ucesnici svetskog prvenstva ili utesnog turnira pa cemo onda moci da krojimo ciljeve i ambicije..
Malo je poduzi post ali nadam se da sam uspeo malo da priblizim situaciju svima..
I hvala svima na podrci, sto ovde na forumu sto putem BB mail-a, lepo je znati i cuti da tvoj rad ceni odredjen broj ljud kakvi god rezultati ovih izbora bili..