Mondjuk én pénzügyi oldalról közelítettem meg, azért írtam, hogy nekünk is követni kell. Gila felvetésére volt ez reakció, sajnos az adott témában két választás merül fel: követjük őket, vagy még annyit sem teszünk. Akkor már jobb követni. Továbbá ha pénzügyi szempontból nézzük, egy módon tudnánk velük szemben előnybe kerülni, kell vagy 10-15 csapat, minimum 30ezres stadionnal, és vagy 10 milla tartalékkal. Azért lenne ez előny, mert akkor nemhogy 200k-s játékosokat tudnának eltartani, de akár 300-350k is lehetne, na az tényleg előny lenne a többi válogatottal szemben. Pont azt írtam, hogy a Gila által javasolt változtatással nem kerülnénk előnybe, max nem maradnánk le.
Te nyilván más (szakmai) szemszögből nézed, úgy értelemszerűen más a megközelítés, ahhoz viszont nem akarok hozzászólni, mert ti (te, ex- és jelenlegi stáb, scoutok, meg még csomó másik ember) ahhoz nálam jobban értetek. Én soha nem voltam nevelőzseni, sem 10 évig egy emberre építő menedzser. Azt viszont tisztán látom, hogy 200k feletti embert nevelni felesleges. A klubja nem tudja eltartani, válogatottnak sem tesz jót, hisz ki tudja, mikor rúgják ki, arra meg nem lehet építeni, hogy majd csak valaki megmenti. Akkor lehetne felvállalni ezeknek a játékosoknak az eltartását, ha olyan anyagi háttere lenne pár csapatnak, amilyenek "odakint" vannak (vagy jobbak, ha már előnybe akarunk kerülni). A nevelés az egy dolog, azzal szerintem nem is lenne akkora baj, de szerintem pont neked nem kell magyaráznom, mennyire rosszul érintette a válogatottat egy-egy brutál játékos piacra kerülése, azaz hiába vannak kinevelve a játékosok, ha nincs megoldva az eltartás.
Bár engem minimális szinten érdekel csak a válogatott, ha valaha eljutok oda, hogy sikerül a mostanihoz képest kb másfélszeres bevételeket elérnem, nagyon szívesen vállalom majd egy válogatott játékos eltartását akár 5-6 szezonon keresztül, de jelenleg ez kb öngyilkosság lenne és még vagyunk így páran. Az viszont biztos nem vezet sehova és nem lesz belőle előnyünk, ha azon törjük a fejünket, hogy min kéne változtatniuk a BB-knek, hogy eltarthatóbbak legyenek a válogatottak. Még ha meg is csinálják, nem a magyarok két szép szeméért teszik, a változás mindenkire vonatkozna. Ha mi 150k átlagfizetésű keretet tudunk most eltartani, a lengyelek meg mondjuk 200k-sat, akkor hiába dupláznák a bevételeket, mert akkor mi 300k-s átlagkeresű csapatot tudnánk tartani, a lengyelek meg 400k-sat. Erre írtam, hogy ez nem megoldás a problémáinkra és nem kerülnénk előnybe.
Edit: Amúgy nem is mondunk mi annyira mást, te is azt mondod, farm, meg időskori eltartás, meg én is, csak éppen épp azt próbálom Gilával megértetni, hogy mi ennek a feltétele. Mert ugye szerinte önző, meg szemét az, aki nem vesz válogatottat, szerintem meg reális. Amíg nincs háttér, addig nem is lesz megoldva a válogatottak eltartása.
Last edited by LA-Charlie50 at 6/20/2013 11:06:36 AM
Don't feed the troll