BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Národní tým V

Národní tým V (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
274195.66 in reply to 274195.64
Date: 11/8/2015 6:50:38 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
Jenže doba je jiná a skulinkama můžeš vyhrát dílčí zápasy na úrovni NT, u týmů z absolutní špičky nelze spoléhat na to, že tam tu skulinku najdeš a to je ten rozdíl oproti B3. Navíc tam je podle mne každou sezonu jen pár top týmů schopných usilovat o titul, NT má špičku mnohem širší a vyrovnanější.

REB - to tu omílám odjakživa, že je potenciálově náročné pro všechny posty
Z tvých utržků absolutně nechápu, co navrhuješ, zkusit to u jednoho, dvou hráčů, jak jsem psal nebo naopak se na JR "vykašlat" komplet? U všech by podle mne byla cesta do pekel. Jen tak co se týče nějakých průzkumů, tak trefená příprava zaměření (inside/neutral/outside) dává 8% rozdílu při výkonu, trefené tempo (rychlé/normální/pomalé) dává 2% rozdílu při výkonu. A to je pořádný rozdíl, když se bavíme o NT týmech, kde rozdíly jsou minimální a může rozhodovat pár bodíků.
Jen si nejsem jistý, jestli ty % byla porovnání trefená vs. žádná nebo trefená vs. netrefená.
Takže stát se čitelný a umět efetivně hrát jen LI/LP by bylo krátkozraké. Otázkou samozřejmě, jestli třeba by s tímto týmem nešlo hrát třeba i II, což je neutrální taktika. Ale mně osobně se úplně nezdá, že by takto poskládaný tým na II byl vhodný.

Systém založený na nedisciplíně je taky cesta do pekel.

From: rwystyrk

This Post:
00
274195.67 in reply to 274195.62
Date: 11/8/2015 7:10:34 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
Bohužel, nejen ty, ale nejspíše nikdo nemá v tuto chvíli zájem stát se NT koučem, alespoň o nikom nevím.
Už to tady bylo řečeno, zkušenost sama o sobě nic neznamená, nejdůležitější je chuť a čas. Už minulé volby do toho šel Lukainos, který to bral jako nouzové řešení, aby byl kandidát a nakonec jsem se ještě přihlásil já, protože se proti jeho nechtěné kandidatuře žádný jiný protikandidát nepostavil. Takže jsme byli 2 kandidáti z nouze. Myslím, že kdyby nastala nyní podobná situace, že by to nebylo dobře.
Ať do toho jde kdokoli, je v první řadě důležitá chuť a čas, zkušenosti jsou vedlejší, i relativně zkušenější klubový manažer bude v NT poznávat nové věci, pokud to nebude někdo z těch, kteří už NT v minulosti vedli. Případně U21, i když tam je fůra věcí odlišných, myšleno z hlediska vytrénovanosti hráčů.
Když do toho půjdeš, nemám problém ti předávat svoje zkušenosti, spojit se třeba přes skype, být ti průběžně k dispozici k jakýmkoli konzultacím, aby si všechno dění okolo U21 vstřebal rychleji.
V opačném gardu, já NT trenér a ty nebo někdo další skaut NT je pro mě varianta, na kterou nemám chuť neboť nechci nést zodpovědnost za to, že když se mi na to skauti vykašlou, že na to zbudu sám. A myslím, že po těch všech sezonách u NT, které jsem absolvoval, tak už opravdu "dost bylo Radima".

Nevím, které konkrétní hráče s potenciálem 9 máš na mysli. Pravděpodobně, ať u sebe mají uvedeno SF nebo PF, budou to hráči využívaní převážně na SF. Ale ideálně trénovaný hráč na SF se pohybuje dle pozice na hraně PG, SF a PF, takže BB ho může vidět na kterékoli z těchto pozic. I u nás máme Antonína, ale ten díky potenciálu přestal s klasickým tréninkem v nižším věku, než je obvyklé, protože už jeho další trénink byl neefektivní a dále skákal extrémně pomalu. Mít potenciál 10, 10+, tak z něj byl ještě mnohem větší kanon, ale i tak je to krásné SF.
Samozřejmě můžeme nějak od počátku skillově nabušené potenciály 9 zařadit do tréninku a sledovat a když potenciály 10 nebudou dostatečně dobří, tak je jimi doplnit, ale nemělo by to být pravidlo a mimo SF bychom si bez nich měli vystačit. Za mne se toto i standardně dělo, neznám aktuální stav.
Když jsme vyhráli MS, tak na SF nám zářil Sedlár dokonce s potenciálem 8, ale ještě ostatní NT byly taky na nižší úrovni než dnes.

From: vajns

This Post:
00
274195.68 in reply to 274195.67
Date: 11/9/2015 6:03:50 AM
Czech Young Boys
První liga
Overall Posts Rated:
143143
Second Team:
Czech Young Boys II
Věřím tomu, že se nakonec někdo najde. Já chci zatím sbírat zkušenosti. Podle mě do toho spousta lidí nejde právě kvůli zodpovědnosti. Bojí se, že by na to pak nestačili a uřízli by si moc velký krajíc. Vím, že Lukainos byl svým způsobem taky kandidát z nouze, proto mu nic nevyčítám. Jsem připravený komukoli kdo bude mít o NT zájem nabídnout pomoct ať už se skautováním nebo něčím jiným.

Trochu mimo téma, zajímalo by mě čím to, že jsi vydržel dělat NT trenéra tak dlouho? Jsi vlastně jeden z mála co začínali úplně na začátku a vydržel si se angažovat v podstatě celou dobu. Co jsem tak pročítal starší vlákna, tak spousta manažerů skončila. Ptám se čistě ze zvědavosti.

From: rwystyrk

This Post:
00
274195.69 in reply to 274195.68
Date: 11/9/2015 7:49:57 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
Tak nejdříve jsem vydržel proto, že jsem měl dlouhodobou vizi. V sezoně 11 jsem přebral NT v situaci, kdy po zavedení potenciálu předchozí trenér vůbec neměl žádnou koncepci rozvoje, jen víceméně stavěl sestavu z toho, co nahodile bylo k dispozici. Takže už když jsem do toho šel, tak jsem počítal s tím, že je to třeba na 4-5 období (8-10 sezon), než se dostaví výsledky. A tak se i stalo, 3 období jsme nepostoupil na ME ani ze základní skupiny. V 6. sezoně jsme vyhráli Turnaj útěchy, čehož jsme v 7. sezoně využili k zisku titulu na domácím ME. Následně jsme však na MS zaplatili nováčkovskou daň, taky jsem se učil. Ale i v 9. sezoně jsme hráli finále ME a následně v 10. přišel vrchol v podobě titulu na MS a mise tak byla splněna.
Následující období jsem zůstal, ale už trochu u mě nastalo uspokojení a nebylo už to ono. Následoval 2 období Honza999, který ještě docela výsledkově těžil z dozvuků té zlaté generace, ale pak už začalo období, které trvá vlastně doteď, že to nikdo nechce dělat a kandidáti jsou spíše z nouze nebo víceméně dotlačení přínám komunity, i když na to nemají čas apod.
Takže hlavně po jedné hodně špatné anabázi, jsem se nechal zviklat a vrátil se ještě ke kormidlu, ale už jsem sám cítil, že to není ono, že nejsem připravený na další třeba 10 sezonní anabázi, než se dostaneme do fáze navazujících úspěchů.

Stačí si pročítat aktivitu na foru a možná ti dojde, že není odkud brát. Já tomu naopak ani za mák nevěřím, že se objeví někdo, jak ty říkáš "zkušenější", kdo by o to ve volbách stál. Ale asi jsem v tomto případě přípravený nechat to padnout na hubu a nepřihlásit se ani na poslední chvíli, kdyby nebyl žádný ucházející kandidát nebo dokonce žádný kandidát nebo jen jeden či více pochybných kandidátů - i takoví se do voleb občas hlásili, buď nenapsali ani řeč, ani nediskutovali nebo sice psali, ale bylo vidět, že být NT trenér je akorát "dobrá zkušenost v životopise".

Last edited by rwystyrk at 11/9/2015 7:51:31 AM

This Post:
11
274195.70 in reply to 274195.69
Date: 11/9/2015 9:57:13 AM
Overall Posts Rated:
3939
Zdravím všechny příznivce českého nároďáku,
po přečtení všech předchozích příspěvků jsem se rozhodl, že bych do toho šel a chtěl bych působit jako trenér NT. Doposud jsem nebyl na fórech moc aktivní co se týče mých příspěvků nicméně jsem si vše četl a myslím že by to byla velká škoda aby pokaždé dělal trenéra někdo jen z nutnosti. Nějakou tu zkušenost s BB mám, ale určitě budu potřebovat pomoc. Téměř ve všem. Počínaje tím, že ani nevím kde se můžu do voleb přihlásit. Myslím, že teď, když prožíváme takovouto krizi je ideální čas se nové věci naučit a případné menší chyby bude komunita schopná prominout.

Chtěl bych teda vědět jen předběžně, než začnou volby, jak se k tomu ostatní stavíte a zda byste mě vůbec jako trenéra chtěli.

Pepan55

This Post:
00
274195.71 in reply to 274195.70
Date: 11/9/2015 10:03:20 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
Volby budou vypsány předpokládám cca zítra ráno, v tu chvíli se tady objeví 3 vlákna k volbám. Přihlásíš se do nich, až to půjde, vlevo v menu, anglicky je to NT Election, česky asi něco jako NT volby.

Jedno vlákno bude k tomu, aby tam kandidáti včetně tebe napsali svoji volební řeč. Ve druhém bude diskuze, kterou by si měl sledovat a reagovat, pokud ti budou lidi dávat nějaké otázky.

Za mne, proč ne. Na začátek by si asi mohl trochu nastínit svoje časové možnosti. Samozřejmě, jak jsem nabízel i vajnsovi, nemám problém poskytnout nějakou zvýšenou podporu, aby ses do věcí rychleji dostal.

This Post:
00
274195.72 in reply to 274195.71
Date: 11/9/2015 10:07:45 AM
Overall Posts Rated:
3939
Co se týče času jsem na tom dobře, jediné co mě bude trochu limitovat bude zkouškové období ale i tak si na BB každý den chvilku najdu.

This Post:
00
274195.73 in reply to 274195.72
Date: 11/9/2015 10:12:31 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
To dobře by chtělo trochu vyčíslit, takhle subjektivně si pod tím můžeme každý představit něco jiného, počínaje 5 minutama a konče 10 hodinama (schválně na obě strany uvádím nesmyslné extrémy).

This Post:
00
274195.74 in reply to 274195.73
Date: 11/9/2015 10:17:27 AM
Overall Posts Rated:
3939
Teď když toho do školy moc nemám tak můžu strávit na BB klidně hodinu denně, když přijde zkouškový, tak tomu můžu dát max tak půl hodiny, ale záleží to na tom jak budu zvládat se učit. Někdy to bude třeba jen na rychlejší zkontrolování a jindy si zase najdu víc času.

This Post:
00
274195.75 in reply to 274195.74
Date: 11/9/2015 10:19:07 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
Vždycky kolem začátku sezony, když je draft apod. je potřeba jednorázově tomu věnovat trochu více, třeba i 5 hodin. Myslíš, že by si to zvládl?

This Post:
00
274195.76 in reply to 274195.75
Date: 11/9/2015 10:28:57 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12381238
Second Team:
Jirkov
Letošní draft k nám nebyl zrovna štědrý na potenciály 10. Za pomoci wamby a Caprfilda jsme rychle dali dohromady přehled všech 5:

18 let
Petr Zeman (38072629) - 188 cm - 6 7 5 5 6 3 -7 2 2 4 - 6 3 1 - 47 (32+15)
Martin Lipš (38071873) - 193 cm - 7 6 7 4 1 1 -3 5 2 1 - 4 2 1 - 37 (26+11)
Marek Löbl (38072665) - 208 cm - 3 1 3 6 1 1 -4 7 7 6 - 5 5 1 - 39 (15+24)
19 let
František Lupač (38072614) - 196 cm - 7 3 8 6 6 8 - 4 1 6 5 - 2 3 1 - 54 (38+16)
Aleš Vidra (38071953) - 213 cm - 1 5 6 1 8 2 - 6 3 8 6 - 1 3 2 - 46 (23+23)

Tyhle musíme co nejrychleji dostat do tréninku. Nejlépe tak, aby v mateřském klubu ve čtvrtek hráli 48 a v pátek trénovali. Nebo aby stihli přestoupit do tréninku a mateřský klub dle dohody s kupcem ve čtvrtek nastavil 48 minut.

Last edited by rwystyrk at 11/9/2015 10:29:13 AM

Advertisement