BuzzerBeater Forums

BB Poland > czik cziak on de najt:)

czik cziak on de najt:) (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
46757.660 in reply to 46757.658
Date: 4/5/2009 1:08:26 PM
Baltic Strong
IV.29
Overall Posts Rated:
17181718
Nie wiem czy jak byś był kibicem Prokomu to znudziło by ci się to że co roku jest się najlepszym w Polsce...Przecież po to się gra.Czyż nie?Żaden kibic nigdy nie powie że znudziło mu się zdobywanie majstra przez jego drużynę.
A to że Krauze daje kasę(choć tego już tak nie jestem pewien,bo właścicielem jest asseco)jest normalne.Tak samo Cupiał daje kasę Wiśle Kraków,Wojciechowski Polonii Warszawa itd.Jeśli przestaną płacić to każdy klub upadnie-przecież to normalne.Ale dzięki takim ludziom jak Krauze i inni mamy niezłej klasy drużyny.Żaden klub nie utrzyma się tylko z kibiców....

This Post:
00
46757.661 in reply to 46757.660
Date: 4/6/2009 9:18:58 AM
Overall Posts Rated:
00
Utrzyma ;) I nigdy nie zginie-Astoria Bydgoszcz.

Troche w to wątpie ,że gdy w Sopocie skończy się kasa to kibice są aż tak wielkimi miłośnikami kosza ,że uratuja klub.Tak jak w Bydgoszczy na przykład ;)

This Post:
00
46757.662 in reply to 46757.659
Date: 4/6/2009 9:23:13 AM
Overall Posts Rated:
00
A co do zakończenia euroligi to nie był pierwszy wystem w Top 16.

A czy ja pisałem coś ,że to był ich pierwszy występ w top16?

Last edited by skorpion4171 at 4/6/2009 9:23:27 AM

This Post:
00
46757.663 in reply to 46757.659
Date: 4/6/2009 9:44:44 AM
Overall Posts Rated:
00
No to troszkę jesteś źle poinformowany bo od tego roku Krauze nie finansuje zespołu z Sopotu, więc jak widzisz sytuacja jest inna niż z Polpakiem.

No widzisz nie jestem jednym z pracowników w klubie z Sopotu (widocznie ty nim jesteś ;]).Firma Asseco Poland kupiła od Krauzego Prokom.I ta też firma teraz połączona jako Asseco Prokom sponsoruje koszykarzy z Sopotu.Może Krauze bezpośrednio z własnej kieszeni nie sponsoruje koszykarzy jednak sponsoruje ich firma ,której był właścicielem.

Klub z Sopotu miał podpisany kontrakt na sponsoring do lata 2009r. i są 2 a nawet 3 opcje.

1)Kontrakt ten obowiązuje do dnia dzisiejszego i wygaśnie w lato 2009r. z opcja przedłużenia.
2)Krauze odsprzedając akcje (na marginesie za 700 mln zł ) nakazał mimo wszystko sponsorowanie klubu.
3)Firma Asseco Prokom dobrowolnie już z nowym właścicielem postanowiła mimo wszystko sponsorowac klub z Sopotu.

Nie wiem może ty masz jakieś wtyki ,że wiesz dokładnie ;) to jest tylko info z neta i prasy.

Tak czy siak zespół z Sopotu trzyma się w dalszym ciągu na jednym sponsoringu bo dawniej dochodził Trefl ,który jakoś tam wspierał.Nie wiem czy teraz też wspomaga ale jak już to chyba nie tak licznie jak w dawnych latach skoro nie ma go w nazwie tytularnej zespołu.

I jeżeli Krauze (dawny koszykarz i fan kosza) wycofał się ze sponsorowania i zmienił się właściciel to tym bardziej druzyna z tego miasta powinna obawiac się o klub.Bo wtedy sytuacja będzie taka ,że prezesowi Asseco jak się zachce to da kase a jak nie to ,,żegnajcie".

Taka sytuacja jest owszem w innych zespołach też.Ale inne kluby zauważcie to zespoły z tradycjami.Trzymają się wiele lat.I mimo trudnych chwil potrafią przetrwac.

Nie mówie odrazu o rozpadzie klubu w Sopocie ale sytuacja może byc podobna jak u Śląska Wrocław.Była kasa była euroliga i wielcy zawodnicy.potem po ,,era" i zaczeło się sypac.I co...? Upadek klubu.

A kibice nie pomogli.Przerzucili się na piłke nożną.

A ciekaw jestem tylko ile ludzi chodziło by na mecze zespołu z Sopotu na ryzgrywki II ligowe.Np.w Bydgoszczy jest Astoria klub upadł jak wiecie z powodu problemów finansowych i oszustwa dawnego prezesa.Kibice to wszystko uratowali.jeden z kibiców został prezesem i mamy druzyne w II lidze.I na meczach na trybunach zasiada regularnie 500-600 osób a na ważniejszych sięga 800.

Na derby wybrało się 150 kibiców z Bydgoszczy (i to wszystko to fani tylko jednej drużyny koszykarskiej) a nie jak to bywa np. w Wiśle na PLKK piłkarscy ;)

To tak na marginesie.Bo bycie kibicem to oznacza byc z zespołem na dobre i na złe.A nie tylko na dobre.Ciekaw jestem jak by było w przypadku sopocian w sytuacji z Bydgoszczy.

aloha

Last edited by skorpion4171 at 4/6/2009 9:47:23 AM

This Post:
00
46757.664 in reply to 46757.663
Date: 4/6/2009 10:06:46 AM
Baltic Strong
IV.29
Overall Posts Rated:
17181718
Pisałeś o tym iż znudziło by ci się jakby drużyna której kibicujesz ciągle zdobywała mistrza Polski.Ciekawe czy mówiłbyś tak samo jak by tym klubem była Astoria....Raczej nie sądzę.
Krauze,Kwiatkowski czy inny Kowalski ma prawo dawać kasę na co chce i ile chce.Również w dowolnym czasie.I ja uważam że to jest dobre dla takiego klubu i jego kibiców.Moim zdaniem lepiej jak klub gra na najwyższym poziomie kilka lat i w tym czasie zdobywa mistrza Polski niez nawet 50 lat ciągle klepiąc w drugiej lidze...
Jasne że w drugiej lidze kibice mogą podtrzymywać wegetację klubu ale żeby coś osiągnąć to nie wystarczy.
Zgodzę się z tobą że jakby Prokom grał w drugiej lidze to by nie miał tylu kibiców co Astoria.Ale nie gra i puki co grać nie będzie...
No iżeby nie było wątpliwości-nie jestem z Sopotu i nie jestem jakimś specjalnym fanem tej drużyny.Ale z racji tego że mieszkam w miarę blisko sympatyzuję z tym klubem.

This Post:
00
46757.665 in reply to 46757.664
Date: 4/6/2009 10:28:07 AM
Overall Posts Rated:
00
Spoko.Z tym czy nudno to tylko moja osobista opinia.Nie chodziło mi bardziej o zespół bo pewnie był bym zadowolony gdyby grał bardzo dobrze ;)

Chodzi mi bardziej o kwestie kibicowskie i atmosfere w klubie.Nie będę się tutaj rozpisywał.Ale chodzi mi o to ,że chyba nie chciał bym byc w gronie tych przynudnawych kibiców prokomu ;)

Ale mówie to jest tylko moja opinia.Nie musicie się z nią zgadzac.

Ja np.miałem ta samą sytuacje w Astorii za czasów PLK.Kibice nic nie wiedzieli co się dzieje w klubie a tam same przekręty były.

Teraz jest ok.Kibice też mają zdanie.Zalezy im tylko na dobrze klubu.Wspomagaja klub i prezesa jak tylko mogą.

Organizowane są spotkania z zawodnikami,trenerami... itp.

Chodzi mi bardzij właście o atmosfere w klubie niż o wyniki sportowe.

I także kibicowski bo same te pseudo trąbki w klubie kibica ;) sa troche żenujące.Doping ma byc żywy i normalny a nie jakieś podróby w stylu trąbki albo doping z głośników ( w tym przypadku Czarni Słupsk ;) ).

Last edited by skorpion4171 at 4/6/2009 10:30:50 AM

This Post:
00
46757.666 in reply to 46757.665
Date: 4/6/2009 12:39:16 PM
Baltic Strong
IV.29
Overall Posts Rated:
17181718
Nie wypowiadam się o względach kibicowskich bo kilka lat temu przestałem jeździć na mecze...piłki nożnej;)
Nie wiem jaki jest doping na Prokomie bo tam nie byłem ale sądząc po meczach transmitowanych w tv pewnie daleko mu do Anwilu.Nie wiem jak jest na Astorii ale pewnie też do Anwilu trochę brakuje...(to taka prowokacja;)
Jeśli kiedyś zrobią mistrzostwa Polski w kibicowaniu to będzie można powiedzieć kto jest najlepszy i czy trąbki są wieśniackie;)
Ale na razie takowych nie ma.Atmosfera w klubie może być zajefajna,rozmowy z prezesem,zawodnikami...ale co z tego skoro taki klub pozostaje ciągle jakimś zaściankowym,bez sukcesów,znanym tylko osobom w lokalnym środowisku...
Równie dobrze można by świetną atmosferę stworzyć i utrzymywać w 2 lidze judo lub tenisa stołowego....
Przecież nie o to chodzi.Każdy prezes,trener,zawodnik i kibic chciałby aby jego drużyna była najlepsza.A czy to im zapewni Krauze czy Benedykt XVI to mniej ważne;)
Myślę że wszyscy,którzy kibicują Astorii chcieli by aby drużyna odnosiła takie sukcesy jak Gollob i Polonia kilka lat temu,nawet kosztem tego że nie byłoby tych spotkań z zawodnikowi itd...
Także podsumowując zgadzam się z tobą że atmosferę w klubie tworzą kibice ale jednak klasę drużyny pokazują osiągnięcia.

This Post:
00
46757.667 in reply to 46757.666
Date: 4/6/2009 12:45:30 PM
Overall Posts Rated:
00
Nie wiem jak jest na Astorii ale pewnie też do Anwilu trochę brakuje...(to taka prowokacja;)

Ooo to trafiłes w mój czuły punkt.KK Astorii nie nawidzi Anwilu.Czy do nich brakuje? hmmm

Myśle ,że dobrą odpowiedzią pokaże ten filmik z derbów w Gniewkowie ;) a to wyjazd.W życiu nie widziałem tylu kibiców Anwilu.Zachęcam do oglądnięcia.

http://www.itv24.com.pl/film/431/bonduelle_-_kpsw_astoria/

This Post:
00
46757.668 in reply to 46757.667
Date: 4/6/2009 12:47:58 PM
Baltic Strong
IV.29
Overall Posts Rated:
17181718
To właśnie miała być prowokacja;)
Ale pewnie zamiast na mecze do Gniewkowa wolałbyś jeździć np do Włocławka?
No właśnie.Sam więc widzisz że doping to nie wszystko:)

This Post:
00
46757.669 in reply to 46757.668
Date: 4/6/2009 1:33:34 PM
Overall Posts Rated:
00
Ale ja nie mówiłem ,że doping to wszystko.Nie jestem piłkarski tylko koszykarski.I o to chodzi ,że aspekty sportowe,taktyka i skład jest u nas na pierwszym miejscu.

Nie lubie jak ktoś wciska mi coś co tak na prawde nie napisałem ;)

Chodziło mi tylko o to jak kibice prokomu sa związanie z klubem.I czy w razie trudnych momentów pomogli by.Bo np. w Śląsku nikt nie pomógł i wszystko się rozpadło.

I po takich akcjach widac w jakimś mieście i w jakim klubie kibicom na prawde zalezy na zespole.

This Post:
00
46757.670 in reply to 46757.669
Date: 4/6/2009 1:38:27 PM
Overall Posts Rated:
2727
No wiesz ale W PLK nikt nie gra za czapkę śliwek. Minimum 1.5 mln kosztuje taka zabawa na najwyższym poziomie, poza tym to Siema nie ułatwiał sprawy we Wrocławiu.
Btw. Ciekawi mnie geneza stosunków między KK Astoria i kibicami z Włocławaka

Advertisement