A ono to půjde a ne že ne!
Včera jsme nastoupili k prvnímu ostrému zápasu (o nasazení do playoff Turnaje útěchy) a byla z toho pěkná domácí výhra 115:98 nad Kolumbií, navíc na nižší úsilí
(59760). Kdybyste přišli až k hotovému výsledku stejně jako já, řekli byste si, že jsme si je dali v suchým triku, ale z průběžné diskuze na Discordu (
(https://discord.gg/bC9PZbC)) jsem si zpětně přečetl, že to bylo docela dramatické a vyrovnané utkání, které jsme rozhodli až v závěru.
Vysokou měrou k tomu přispěla naše lavička, zejména Točík, který za 16 minut zvládl 17 bodů, ale i ostatní náhradníci, kteří měli velmi dobrou statistiku +/-. Nejlepším střelcem byl na pozici SF Weisshaupt s 27 b., nejvíce doskoků měl překvapivě náhradní guard Burián, a to 9. Centr Hotař zase přispěl 3 bloky.
I přes slabší formu hráčů na PG/SG jsem zvolil Střelbu z výskoku, protože soupeř na tom nebyl o moc lépe, naopak. Slabá forma (5) postihla i jeho nejdražší hvězdu - centra Almanzu, ten začínal na lavičce, odehrál 16 minut a moc svému týmu nepomohl.
Tento zápas byl prvním testovacím, zda půjde hrát i trochu na výsledky a jsem rád, že to hned napoprvé vyšlo. Z toho důvodu nastoupil i dříve nevyužívaný Čelechovský, ukázal se v dobrém světle. Jinak byli v sestavě v podstatě titíž hráči co dříve, jen na lépe odpovídajících pozicích a hlavně s nastaveným střídáním, takže do hry se dostalo více hráčů, než jen základní 5.
Vítězství o 17 bodů nás v tabulce zatím zařadilo na 23. příčku ze 74. V čele jsou Bulhaři a Izraelci, kterým los přiřadil úplné outsidery (třeba Bulhaři hráli s Arménií, která má na soupisce právě 3 hráče, tedy minimální počet, se kterým se dá ještě nastoupit k zápasu).
Za týden nás čeká souboj s Anglií na jejich hřišti. Preview k tomuto zápasu přinesu v průběhu týdne, do té doby přijímám gratulace a ovace, díky! :-D A abych nesklidil ten úspěch jen sám, hlavní podíl na tom mají manažeři - majitelé reprezentantů, díky kterým máme materiál, se kterým se dá něco hrát!
Last edited by NO-15 (Слава Україні!) at 4/6/2021 9:38:29 AM