Tak nám BB´s vylosovali skupinu pro kvalifikaci a je vidět že to bude těžké, taky jsem zkopíroval rwystyrkovu tabulku a označím zde náš los.
1. koš: Španělsko, Itálie, Německo, Izrael, Francie, Chorvatsko
2. koš: Portugalsko, Nizozemí, Švýcarsko, Polsko, Srbsko, Bosna a Hercegovina
3. koš: Anglie, Rusko, Slovinsko, Norsko, Česko, Bulharsko
4. koš: Řecko, Dánsko, Černá Hora, Slovensko, Gruzie, Finsko
5. koš: Turecko, Lotyšsko, Estonsko, Švédsko, Belgie, Irsko
6. koš: Rakousko, Maďarsko, Makedonie, Litva, Skotsko, Rumunsko
7. koš: Island, Kypr, Ukrajina, Andorra, Wales, Albánie
8. koš: Bělorusko, Moldávie, Albánie, Azerbajdžán
S losem jsem střídavě spokojen a nespokojen. Rozeberme si to trochu podrobněji:
Jak je vidět, z první nejsilnější skupiny jsme dostali relativně slabší tým Izraele, který jsme shodou okolností před pár dny porazili o 18 bodů, ale to je podle mě dost výjimečné a asi nám ke konci kvalifikace budou více než vyrovnaným soupeřem. Z druhého koše si asi nejde vybrat přijatelného soupeře, ale Portugalsko beru jako jednu z těžších variant, bohužel. Ve třetím koši jsme my, ve čtvrtém jsme "získali" Dánsko, které je dost nepříjemné z těch soupeřů kteří byli v tomto koši na výběr (nic proti Slovensku :D ), ale hrajeme s nimi až poslední kolo a to může být všechno rozhodnuté. Z pátého koše hrajeme s Belgií, to je soupeř který rozhodně stojí za pozornost a nejde podcenit. V šestém koši je Maďarsko, které bývalo vždycky silné, ale poslední dobou značně upadá a tým už tak silný není, nicméně zazlobit může. Ze sedmého koše máme Wales, se kterým v pondělí kvaldu zahájíme. Je to tým který bysme měli sfouknout jako svíčku. Z osmého koše nám byla přidělena Moldávie, o které bych určitě řekl to samé.
Výsledkem je, že máme dva zápasy jistého vítězství (1. a 4.), potom dva které se dají uhrát (2. a 3.) a pak nás čeká dvojice favoritů se kterými bysme se chtěli poprat o nějakou postupovou příčku a úplně nakonec se popereme s týmem který bude usilovat o to samé co my. Bude to tedy rozhodně zajímavé. Podrobněji soupeře rozeberu vždy před zápasem.