a što se tiče ostalog, kao bivši izbornik u21 BiH i dugogodišnji skaut predlažem svakom kritičaru da se zapita prije nego napiše kritiku za bilo kojeg izbornika ili skauta, šta je točno taj kritičar napravio za reprezentaciju, i kako bi mogao napraviti više...?
zašto bi se bilo koji izbornik ili skaut morao javiti prvi?
jel teško vlasniku bilo kojeg igrača prvi poslat poruku izborniku ili skautu, "pozz, imam takvog i takvog igrača, da li je materijal za reprezentaciju i ako jeste, kako da ga treniram?"
rješenje nije upiranje prstom...
pa bez uvrede, al s ničim se ne mogu složit s tobom nti približno.
prvo, koga da se kritizira ako izbornik ne uspije dogovorit ni jednu prijateljsku u sezoni? čija je to odgovornost? možda su kritičari poput mene krivi i za to?
drugo, evo zapitat ću se, šta je kritičar poput mene napravia za reprezentaciju. pa kritičar poput mene non stop od početka igranja ima u svojim redovima bar dva igrača najvećeg potencijala koji treniraju uz trener najvećeg levela, i više njih je bilo u reprezentaciji.
treće, mislim da onaj koji se prijavia za funkciju izbornika mora bit spreman na kritike ukoliko ne odrađuje svoj posao kako treba. a kako mi se čini, nisam tu jedini koji je spomenuo da ima mlade igrače visokog potenacijala, a da uopće nisam bia kontaktiran u 2 sezone..
četvrto, koji je smisao prijavit se za izbornika i ne radit ništam ne imat nikakav plan, ni bilo šta? nisam ni u jednom momentu to vidia niti na forumu, a pogotovo ne na pm.
peto, da imam vrimena za izborničku funkciju možda bi se i prijavija
šesto, sigurno se neću prijavljivat i onda bit toliko nesposoban da niti prijateljsku ne mogu dogovorit cilu sezonu
sedmo, otkad to kritičari nemaju pravo na svoje mišljenje da nešto ne štima?
osmo, vidim da ni kritika javnosti nije najbolja, samo 43%
deveto, klasika je ovo balkanskih naroda, neko se trudi trenirat non stop domaće igrače, a onda se nađu dvojica sadašnjih i bivših izbornika koji su osjetljivi ako se kritizira njihov rad i odma se osjećaju uvrijeđeni. ok, ako je tako odsad ću trenirat bugare i rumunje , i svi zadovoljni :)
pozdrav svima, i više se ne namjeravam pojavljivat na hrvatskim forumima, kad vidim ovakva razmišljanja, zaista nema to nikakvog smisla. pozdrav svima :D