BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Národní tým U-21 II

Národní tým U-21 II (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
119616.666 in reply to 119616.631
Date: 9/1/2010 8:13:14 AM
Overall Posts Rated:
3636
Vsem co mi napsali ppdporujici maily/zpravy, timto dekuji. K vyvoji na BB a svemu konci se, ale vyjadrim nejdriv nedeli. Takze doufam, ze omluvite toto zdrzeni. Ted mam plnou hlavu oslavy narozenin a opravdu si nemin "kazit" naladu.

Zatim se tu mejte

From: Amare

This Post:
00
119616.667 in reply to 119616.666
Date: 9/1/2010 8:29:17 AM
BC Vizovice Plums
II.4
Overall Posts Rated:
4646
25? Nezbývá než popřát všechno nejlepší, a hlavně zdraví. A v mém případě i smutně ten věk závidět.

Myslím si, že zvažovat konec po nějaké názorové přestřelce na fóru je poněkud drastické řešení. Ubyl by nám sice soupeř v lize, to je fakt, ale celkově by to byla určitě škoda ;-).
Tak o tom ani moc nepřemýšlej!

From: mimri

This Post:
00
119616.668 in reply to 119616.667
Date: 9/1/2010 9:31:20 AM
Overall Posts Rated:
3636
To, co psal mimri jako výzvu na některé ostatní manažery, udělejme "vlastní organizaci"

Ta výzva byla myšlena žertem.
Já ač se stebou neobjímám tak nemám žádný větší problém stím jak pracuješ u NT nebo Amare a ostatní scouti.

Jen malý postřeh s posledních dní :
Scouti si tady občas postěžují že jejich práce je velice náročná a zvládnutelná s vypětím všech sil.
Zatímco Rwystyrk teď napsal že je vás dostatek a že to zvládate.
A pozor já nerýpu ale tohle mi nějak nesedí.

From: rwystyrk

This Post:
00
119616.669 in reply to 119616.668
Date: 9/1/2010 9:58:36 AM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
Ta práce je někdy náročná, hlavně na čas, zejména v některých nárazech, jako po draftu nebo při kompletní aktualizaci databáze. Oni teda navíc nepsali, že ji nezvládají, ale že to prostě někdy chce veliké úsilí. A já naopak nepsal, že to zvládáme levou zadní, ale že to zvládáme.
Jistě i Ty pamatuješ doby, kdy jsem prakticky celou agendu kolem U21 vedl prakticky sám, myslím, že od té doby nastal velmi výrazný posun.
Že je nás dost, jsem myslel spíše v tom smyslu, že máme každý ročník až do 21 let pokrytý jedním skautem. Nevím, jestli by bylo dobré tohle ještě více tříštit, i když si dovedu představit ještě v rámci ročníku rozdělení třeba na vnější a podkošové hráče mezi 2 skauty (ale to si myslím, že je hlavně na skautech, aby si případně řekli, že toho je na ně více, než zvládnou). Plus máme aktuálně jednoho navrátivšího se skauta, kterého máme zatím v "záloze" a uvidí se, jaké bude jeho využití.
Navíc zejména tím, že systém je udělán tak, že jeden skaut si táhne ročník od 18 do 21 (nebo minimálně do 20, pokud v 21 není trenérem), tak to vychází, že nový člen týmu většinou dostane hned na začátek tu nejtěžší práci - 18 leté hráče. Na jednu stranu je výhoda, že je plný elánu a odhodlání, na druhé straně není připravený na to, že polovina manažerů mu ani neodpoví a další čtvrtina sice odpoví, ale slova nejsou následována činy. My zkušenější a otrlejší je sice samozřejmě předem upozorňujeme, čemu budou vystaveni, ale dokud si to na vlastní kůži nezažijí, tak to není ono a první neúspěchy bývají slušným náporem na psychiku a berou odhodlání do další práce, když vidíte, jak největší klenoty draftu chřadnou.

Last edited by rwystyrk at 9/1/2010 10:00:33 AM

This Post:
11
119616.670 in reply to 119616.669
Date: 9/1/2010 10:14:35 AM
Overall Posts Rated:
22
V tom případě patřím k těm "manažerům", kteří dělají to co jím scouti, popřépadě coach NT poradí a "nařídí" a jsem velmi potěšen vedením tréninku Jirky Volného :) Díky tomu, že jsem tu byl nováček a do vínku dostal tohoto hráče a hlavně díky radám vedení NT jsem pochytil spoustu věci na které bych sám přicházel pozvolna.

Proto děkuji celému realizačnímu týmu NT za jejich rady, zkušenosti, vstřícnost a pohotovost, kterou poukazují ostatním "nezkušeným" manažerům. Já osobně jsem s prací NT velmi spokojen :)

From: Plutik

This Post:
22
119616.671 in reply to 119616.670
Date: 9/1/2010 10:23:10 AM
Overall Posts Rated:
33
Přesně tak, jsem jen "posluchačem" zájmů U21. Pro dobro celku jsem již jednou obětoval i sestup z II do III ligy, ale vyplatilo se to.

A pokud není protikandidát, znamená to, že nikdo schopný NENÍ. pro mne neexistuje "chtěl bych", "nemohu", "umím, ale nemám čas". I trochu času umí člověk najít, byť jen jako pomocník.

Já říkám, kdo chce, něco dělá, kdo nechce najde si důvody .-)

From: mimri

This Post:
00
119616.672 in reply to 119616.669
Date: 9/1/2010 11:28:10 AM
Overall Posts Rated:
3636
A může tady teda někdo napsat jak vypadá třeba takový pracovní týden scouta po draftu a uprostřed sezony.
Já hrubou představu mám , ale od nikoho kdo to dělá sem to ještě neslyšel.
Navíc když budou lidi vědět co se od nich čeká,třeba bude v záloze pro případ potřeby víc lidí.

From: rwystyrk

This Post:
22
119616.673 in reply to 119616.672
Date: 9/1/2010 12:01:36 PM
BC Hostivař
První liga
Overall Posts Rated:
12421242
Second Team:
Jirkov
Myslím, že už tu to v minulosti bylo naznačeno, ale je pravda, že komplexně jsme to nepopsali.

Skaut pro 18 leté hráče:
- po draftu dostane databázi hráči z draftu (kterou vytvoří U21 a NT trenéři otrockým proklikáním všech lig/týmů/hráčů – nedáváme tam všechny hráče, ale jen ty, co se na první pohled zdají aspoň trochu použitelní), tu je potřeba společnýma silama protřídit a rozhodnout se, koho v ní necháme a koho smažeme, nakonec zůstane tak 200 hráčů,
- v druhé fázi je potřeba ověřit, které týmy mají sledovaného hráče už ve vyšším ročníku a tyto hráče předat příslušným skautům, aby majiteli nepsali jednotliví skauti nekoordinovaně, po té mu zbudou hráči, o které se bude starat on,
- následuje obeslání všech majitelů s tím, že v první fázi se představí, oznámí mu, že jeho hráče máme v hledáčku, že máme zájem na jeho maximálně efektivním rozvoji a zeptá se na jeho plány s tímto hráčem, po odpovědi následuje další komunikace dle toho, co majitel odpoví, třeba nováčkům je potřeba leckdy vysvětlit, jak vlastně trénink na BB funguje, nejdůležitější je sladit s majitelem představy o rozvoji hráče a nastartovat trénink bez zbytečného zpoždění, někteří manažeři jsou ochotni trénovat plně dle našich požadavků, někteří mají jiné představy, ale pro nás pořád přijatelné (vlastně jde o jiné pořadí trénovaných vlastností) a někdy mají představy, které nám nevyhovují (např. když chce někdo dělat 190 cm vysokého pivota), pak je potřeba ho přesvědčit, že to není zrovna vhodná cesta rozvoje,
- po nějakém čase (cca. týden) osloví znova ty majitelé, kteří na první zprávu neodpověděli (pokud si ji přečetli a nejsou neaktivní) a následně za další týden třetí (více už nám přijde ze zekušenosti zbytečné),
- průběžně komunikuje s jednotlivými manažery, hlavně nováčci mají často zvídavé dotazy, tak se jim snažíme pomoci rychleji proniknout do hry celkově, nejen ve věci tréninku hráče, který nás zajímá,
- průběžně kontroluje nové týmy, které přibyly do hry, protože i týmy, které naskočí krátce po začátku nebo i v půlce sezony mohou dostat zajímavé zejména 18 leté hráče,
- průběžně kontroluje trh, aby měl přehled, kdo z jeho oveček může přestoupit, aby informoval komunitu a po přestupu, aby se co nejrychleji spojil s novým majitelem,
- průběžně kontroluje hrozbu botování týmů které mají sledované hráče (zejména zahraničních, které mají naše hráče, české kontroluji já hromadně),
- po té, co je U21 nebo NT ze hry a je možno udělat kompletní aktualizaci databáze, provede revizi stavu (tady používáme systém minimálně 4 očí), hráče, kteří ztratili šanci vymažeme, upozorní manažery, pokud jejich hráč šanci pořád má, ale nejede v tréninku úplně naplno, že by potřeboval přidat apod.
- další čištění proběhne až po ukončení sezony

Skauti vyšších ročníků už to mají o něco lehčí v tom, že se jim postupně proseje zrno od plev, takže sledují méně hráčů, odpad ve vyšších ročnících je už menší, i když rozhodně ne nulový, mají už nastavené nějaké vztahy s majiteli (kromě případů, kdy dojde k přestupům) apod.

Pokud by chtěl někdo dělat skauta, pokládám za velkou výhodu, když je schopen se domluvit anglicky, protože nějaké hráče v zahraničí máme, i když se snažíme, abychom vychovávali co nejvíce hráčů pro U21 i NT tady u nás.

Pokud jsem na něco důležitého zapomněl, tak mě kluci jistě doplní.

Last edited by rwystyrk at 9/1/2010 12:06:23 PM

This Post:
00
119616.674 in reply to 119616.673
Date: 9/1/2010 1:19:33 PM
Overall Posts Rated:
3030
Myslim ze je to presne recene, jen uvedu pro predstavu, ze mam na starost 20lete hrace a mam jich na starost po nedavnem promazani jeste 50 i kdyz ne vsichni maji sanci se pristi sezonu dostat do repre a to nekteri majitele maji samozrejme i hrace v nizsich rocnicich

This Post:
33
119616.675 in reply to 119616.653
Date: 9/2/2010 4:59:19 PM
Nový Jičín - Planá
III.3
Overall Posts Rated:
6161
Já tu nejsem dlouho,ale sleduji už několikadení debatu a myslím si,že trenéři U21 se snaží aby tým šlapal a byl co nejlepší.Jsem fanoušek basketu a žákovsky hráč .Tato hra se mi líbí až na nějaké maličkosti.Mám taky hráče vširší nominaci a jsem v kontaktu s asistentem a musím říct,že jeho názory se mi líbí a vím jakou představu mají o tom co hráč potřebuje aby se hráč dostal do repre.Není to jednoduché véct U21 a zavděčit se všem a určitě musí u toho strávit hodně času. Přeji trenérum U21 hodně zdaru v dalším působení.

This Post:
22
119616.676 in reply to 119616.668
Date: 9/5/2010 11:19:43 AM
Overall Posts Rated:
3636
Zdravím,

Jak jsem slíbil, tak se teď vyjádřím ke svému dalšímu působení na BB. Jedná se sice o osobní vyjádření, ale píšu ho sem, protože se tu vedla většina „diskuze“ a budu odpovídat na mé možné působení jako skauta U21. Pokud s tím bude mít Wix nebo jakýkoliv jiný GM problém, ať to smázne, přesune, dělá si s tím co chce.

Začnu tím, jakým způsobem budu dál hrát tento manager. Sám jsem měl před sebou 4 možnosti jak dál pokračovat.
1)Skončit úplně
2)Pokračovat jako farma
3)Vzít si k srdci Mimriho radu a hrát jen tak pro zábavu
4)Nic neměnit

No původně jsem chtěl použít hlášku C je správně, ale páč jsem použit čísla tak je to za 3). Těch pár dnů „volna“ mi BuzzerBeater až tolik nechyběl, takže mu už určitě nebudu věnovat to ohromné kvantum času. V tréninku hráčů budu pokračovat, ale některé zápasy vynechám trénink a postavím hráče na svých optimálních pozicích = hlavní bude vyhrát.

Teď k mému potencionálnímu působení jako skauta U21. Když jsem tu zprávu poprvé viděl, tak mě regulérně srazila do kolen. Bral jsem to jako parádní fór. Pak mi to, ale začalo vrtat hlavou. Ne nemíním být skautem pro 18-leté hráče. Na to máme s Amarem rozdílný pohled na věc a těžko vytvoříme efektivní tým. Kulantně řečeno, dál to nemíním rozebírat (těm pár lidem co mi napsali mail, ale odpovím).

Rád bych dostal k dispozici 18-leté hráče s vyšším potenciálem a trénoval je primárně pro účely NT. Pro NT to může mít výhodu v tom, že s mojí pomocí se vytrénují speciálně zaměření hráči, kteří nám umožní hrát něco jiného než jen Push the Ball. Je mi jasné, že úplně ty Top hráče do pracek nedostanu, ani se nemíním starat o nějak velký počet (viz můj plán s omezením času na BB). Podle mě to za to riziko stojí, záleží ale na Vás.

Pro majitele takto trénovaných hráčů, to má tu neskonalou výhodu, že by mohli přeskočit tu hromadu klonů před nimi a zahrát si tak NT dřív. V nejhorším případě prodají hráče za balík peněz.

Já riskuji ztrátu dobré pověsti, ale jelikož tu dobrou pověst stejně nemám, tak je to taky OK.

Rozhodnutí, ale není na mě.

Tak nebo tak se tu budeme ještě nějaký pátek setkávat, u mě už ale v značně redukované formě. Všem přeji hodně zdaru a ještě jednou děkuji za povzbuzující zprávy/maily. Diky.

Advertisement