Tak 21 lat to absolutne maksimum, aby zaczynać trening jakiegokolwiek zawodnika. Należy wziąć pod uwagę, że trening zajmuje min. 2 sezony, a w wieku 23 lat zawodnik nie będzie się rozwijał w taki tempie jak na początku. Tu już nie chodzi o to, że wolno rosną umiejętności, ale o to, że wolniej rozwijasz się od konkurencji. Fajnych zawodników do treningu można kupić na prawdę za grosze. Szukaj do 19 lat i potencjał min. allstar, takich znajdziesz nawet do 30 000 za sztukę (oczywiście z podaniami i podstawowymi umiejętnościami na niezłym poziomie). Co do kwestii poziomu drużyny odpowiem na swoim przykładzie. Zacząłem od treningu pg i sg po jednej sztuce. Aktualnie uważam to za drobny błąd, bo zerowym kosztem mógłbym mieć jeszcze 1 super grajka. Jak to wyglądało na przykładzie wyników? 2 zawodników po sezonie treningu dało mi bilans 26-0 wliczając PO:) W 4 lidze już niestety będziesz potrzebował szerszego składu niż 2-3 zawodników, ale o tym dopiero przekonasz się. Ja borykam się właśnie z takim problemem, gdzie wystarczy zagrać ze mną Low Post/Look Inside i trace ponad 15zb w ofensywie :) Także, aby awansować do 4 ligi wystarczy Ci ta trójka podkoszowych. Nie radziłbym ich trenować 3 pełnych sezonów, bo pensje wykończą Cie. 2 sezony wystarczą, aby myśleć spokojnie jak tu trenować jedynie obwód :)