Wygrałeś, bo miałeś lepszy skład. Każda statystyka zespołowa większa lub równa (68 do 61), punkty na 100 rzutów też lepsze (109,8 do 102,7), do tego mecz u siebie. Nawet gdyby zbiórki były na remis to też byś wygrał.
Akcji rzutowych mieliście praktycznie tyle samo - dodaj do liczby rzutów połowę osobistych i wychodzi tyle samo.
Tylko Ty na 97 rzutów z gry zdobył 97 punktów (a uwzględniające, że dwa osobiste to jeden rzut to na 101,5 rzutu zdobyłeś 105 punktów). Natomiast rywal z gry na 93 rzuty zdobył 82 punkty (wliczając osobiste na 101 rzutów 89 punktów).
Co do podkoszowego 12 12 0 a 8 8 8 to tamte skille są trochę cenniejsze od bloków więc możliwe, że ten bez bloków będzie lepszy, ale po pierwsze będzie miał wyższą pensję a po drugie jeszcze lepszy byłby 10 10 4.
Kolejna sprawa. Pamiętaj, że Zbiórka w Obronie to brak Zbiórki w Ataku dla twojego wroga.
Ale to nie ma znaczenia, nawet jak wystawisz zespół z wszystkimi zawodnikami bez zbiórek, to zgarniesz 30%, a może nawet połowę zbiórek ze swojej tablicy. Po prostu zbiórki defensywne się należą z definicji i nie nie należy się podniecać, jak się taką zrobi. Piłkę zawsze można przejąć gdy rywal trafi, ale chyba na takim przejmowaniu piłki nam nie zależy?
Kolejna rzecz - im wyższy skill tym kolejny skok daje coraz mniej. Dlatego nie opłaca się w nieskończoność ładować jednego skilla. Jeśli ja mam C z RB=5 a Ty masz RB=10 to zdobędziesz o wiele więcej zbiórek niż gdy ja mam 15 a Ty 20.
Do tego bloki przydają się nie tylko gdy liczba bloków rośnie, możesz obronić akcję rywala bez widocznego bloku. A żeby mieć szansę na zbiórkę w obronie musisz najpierw obronić akcję rywala.
Uważam, że skill RB jest cenniejszy od skilla SB, ale to nie znaczy, że należy je trenować w proporcjach 20:1.
Natomiast jeden blok w statystyce jest cenniejszy niż jedna zbiórka. Zbiórek jest więcej tylko dlatego, że ktoś musi je zdobyć, i zdobędzie, mając nawet bardzo słaby poziom. Liczą się tylko te ekstra zbiórki, które zdobyliśmy dzięki lepszemu skillowi. A blok każdy się liczy.