Nastupující generace:
Gajdošík, 26 - guard, hráč o rok starší, než byl oficiální start generace, ale je krásně roztrénovaný a když se mu povede dotrénovat IS (letos už 4 skoky), tak následně mu bude stačit doladit nějaké skoky na perimetru a finálně by měl dosáhnout na TSP 145+, možná by mohl i atakovat 150
Weisshaupt, 25 - jedna z budoucích největších hvězd, otázkou je jen kdy řekne Dlabačovi, jedničkou na PF jsem já, já to vidím na 2-3 sezóny, kdy dojde k tomu klíčovému okamžiku, už mi chybí jen 1 skok do TSP 140
Fuxa, 25 - budoucí hvězda na SF, zatím v zápasech vypadá na takového dříče pro černou práci, nebývá tak výrazný statisticky jako kolegové, ale je to dané taky tím, že aktuálně hráči nehrají na svých cílových pozicích s ohledem na různou fázi roztrénovanosti
Točík, 25 - tahoun nastuoující generace na guardu, kam už se poslední zápasy i posunul ze SF, často velmi výrazný už nyní střelecky
Čelechovský, 25 - střelecky orientovaný guard, zajímavý příběh v tom, že již je trénovaný ve třetím klubu, díky tomu měl i z prvních dvou klubu nepolíbené podkošové skilly, na těch mu tvrdě začal pracovat rollland, ID už vylepšil, teď by se měl asi 2 sezóny zaměřit na IS, aby se přiblížil hodnotám, na které chceme novou generaci guardů směřovat, problémem jsou u něj fauly, potenciál dostat se do top5 guardů určitě i tak má
Krátký, 25 - původně spoluhráč Fuxy, taky směřovaný na SF, teď už nějakou dobu u Hafana, uvidíme jakou pozici si mezi SF vybojuje
Tichý, 25 - za Točíkem za mne asi číslo 2 na guardu, už dohnal podkošové skilly na dostatečné hodnoty (samozřejmě, kdyby zbyl čas, vždycky to může jít ještě výše), nyní se zaměřuje na dotrénování vnějšku, měl by to být pěkný šutér, protože nízké doskoky mu dávají velký prostor pod potenciálem
Kotek, 25 - parťák Točíka od draftu, už s ním ale reálně moc nepočítáme, je to spíše hráče na vnější SF, ale i kdyby se mu někdo věnoval primárně a trénoval, co potřebuje on, asi z něj nebude tak silný hráč, aby dostával v konkurenci ostatních SF výraznější prostor
Hotař, 24 - už nyní podává slušné výkony, hlavně na doskoku překvapil letos statistikama, jeden z hlavních kandidátů na startovní C, jedinou jeho kaňkou je sklon k faulům
Branžovský, 24 - jeden z hráčů, co by mohl krýt záda Hotařovi na C, ale taky má sklon k faulům
Burián, 24 - guard, slušně roztrénovaný, ale ještě ho čeká dost těžkých tréninků jako OD a IS, určitě kandidát na top5 mezi guardy, oproti jiným ale nemá zázemí, které by mu zvedalo TH, je v tomto věku pořád na 5, třeba Hotař už brzo pokoří 20
Oplatek, 24 - guard, dlouho trénovaný s Weisshauptem, z kraje této sezóny našel nové působiště u flumpinky a trénink se tak jede čistě dle jeho potřeb, dohání IS a pak bude ladit vnějšek, stejně jako Tichý by z něj mohl být střelec díky prostoru pod potenciálem díky nízkým doskokům, ale u něj je nevýhoda aktuálně nižšího JS, protože 1/1 musel s Weisshauptem trénovat na SF/PF, guardům běžně trénujeme na PG/SG, tak uvidíme, jak to s ním dopadne, jsem třeba zvědavý, z dvojice Burián/Oplatek nakonec bude lepší, aktuálně ve stejném věku mají TSP prakticky stejné, ale úplně jinak rozložené skilly
Dáňa, 24 - kandidát na PF za tou skvělou dvojicí Dlabač, Weisshaupt, až jednou Dlabač skončí, tak by mohl získat i silnější pozici, důležité, že nemá sklon k faulům
Šatan, 24 - SF, jeho hlavní devizou je potenciál 11, ale startovní pozice skillově byla průměrná, což je vidět dodnes, aktuálně TSP 110, uvidíme, jestli z toho dokáže využít potenciál a nakonec přesáhnout 150
Dospěl, Pleško, Kunert, 24 - zatím ještě jsou pod TSP 100, vidím velmi nepravděpodobné, že by někdy v NT dostali prostor, v dalších přehledech už je nebudu uvádět, ani pro majitelé nejsou prioritou v tréninku
Hráči 23 let a mladší budou následovat v další zprávě (asi z časovým odstupem, nebudu pokračovat hned teď).