Nézd én egy megtörtént esetet hoztam fel, te meg azt mondod, ha lenne kimennének itt meg itt. Igen, lehet, hogy 1-2 városban, ahol tradíciója van a kosár/kézilabdának kimennének sokan. A többi városban meg nem. Fociban van legalább 10 nagy múltú csapat, és ha a környező országok átlagnézőszámait nézzük, a magyar egyébként nem is rossz. Én most 20 éves vagyok, és ha elkezdenék önteni a pénzt a jégkorongba/kézibe/kosárlabdába etc., akkor se biztos, hogy járnék mecscekre (pedig sportszerető vagyok), mert a focin nőttem fel. Gondolhatod, hogy az idősebb generációt, aki még értelmes magyar focit is látott, mennyire hozna lázba egy kosármeccs.
Ezek a sportágak pedig nem úgy állnak, hogy csak egy kis pénz kell és európai elit lennénk. Kosárban fényévekre vagyunk ettől mind klub mind válogatottszinten. Kéziben 2-3 jó csapat van mind a női mind a férfi mezőnyben, a többi lótúró. Évtizedek alatt lehetne csak felzárkózni a rengeteg pénzzel is.
A foci meg legalább msot elindult valamerre. Mi bejutottunk a BL-be majd az EL-be is, most a vidinek sikerült az EL. A Győr is alakul, a szép stadion már megvan, az újpestnek dettó (csak csapat nincs), nekünk épül, a fradi is kezd visszakapaszkodni, a diósgyőrnek meg végre lehet elit nb1-es csapata, és az elmúlt pár évben a válogatott is picit jobb a korábbiaknál. Csak hát ez még 10-20 év legalább, mire felzárkózunk.
Arról nem is beszélve, hogy a jelenlegi gazdasági helyzetben az is felháborító, amennyit jelenleg költenek sportra. A debreceni stadion árából helyre lehetne hozni a város útjait, vagy a pesti tömegközlekedést, a mávnak se ártana az a 12 milliárd, és még sorolhatnám.