BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Pénz beszél(?)...

Pénz beszél(?)...

Set priority
Show messages by
This Post:
00
244217.67 in reply to 244217.66
Date: 6/19/2013 10:41:21 AM
Overall Posts Rated:
2222
Ezzel úgy vagyok,hogy mindenkinek meg kell fizetnie a tanulópénzt. Ha az elején elkölti,akkor vagy abbahagyja vagy megtanulja,hogy kire mennyit érdemes költeni és megvárja,hogy jöjjön vissza egy kis pénz. Szerintem aki azért feladja,mert bután költötte el a pénzét, abból úgy sem lenne hosszútávon felhasználó.

This Post:
00
244217.68 in reply to 244217.67
Date: 6/19/2013 10:53:19 AM
Overall Posts Rated:
350350
Részben igaz. De van olyan, aki azt hiszi, hogy itt gyors a pénz forgási ideje. Könnyen visszajön az esetlegesen elkótyavetyélt pénz, annak a usernak biztos csalódás így kidobni x lóvét az ablakon. Pláne, ha szívesen maradna.
Anno én is majdnem beleestem hasonlóba.... Szerencsére, akkor még annyira drága volt a kiszemelt játékos, hogy inkább lemondtam róla :)

This Post:
00
244217.69 in reply to 244217.62
Date: 6/20/2013 2:58:22 AM
Overall Posts Rated:
310310
Ok, irreálisan magas a bér, tegyük fel, feleznék a béreket. Vagy dupla belépőt kapnál teljesen mindegy. Akkor nem 200k körül lennének a válogatottak, hanem 300k fölött, mert tovább edzenék őket. Ugyanott lennénk, a válogatott játékos mindig is eltarthatatlan lesz.
Én két utat látok, vagy óriás stadiont kell építeni annak, aki válogatottat akar tartani, vagy át kell alakítani a követelményszintet úgy, hogy multisabb, kevesebbet kereső játékosok legyenek a válogatottban, akiket 20k-s stadionnal is el lehet tartani (abból azért van pár itthon, mármint stadionból).
Sajnos ezen a tendencián nem tudsz változtatni, mindig lesz pár olyan csapat, akik monstereket nevelnek, akik persze bekerülnek a válogatottba (spanyol, lengyel, kínai), így mindenki másnak (nekünk is) ugyanolyanokat kell nevelni, hogy le ne maradjunk és megint elértünk a kör elejére, eltarthatatlanok a játékosok, ezen nem változtatna sem a fizetéscsökkentés, sem a bevételnövelés, mivel az mindenkit érint, nem kerülnénk előnybe. Marad tehát az az út, hogy anyagilag a többiek fölé kell nőni, ezt pedig csakis stadionnal és/vagy hibátlan bajnoki és kupaszerepléssel lehet elérni.

Don't feed the troll
This Post:
00
244217.70 in reply to 244217.69
Date: 6/20/2013 3:13:44 AM
Overall Posts Rated:
145145
(13276457)

Itt egy spanyol monster.
Monster és monster között is van óriási különbség. Ez a játékos még évekig nem fog visszavonulni, hiába kerülne ki tegyük fel 1M-ért a piacra.
A lengyeleknél pedig tavaly összeszámoltam, és talán 4 játékos volt 200k fizetés fölött. A cseheknél meg talán 3. Mégis ők játszották a döntőt az Európa-bajnokságon...Ez a jövője a válogatottaknak, nem a monsterek kiedzése, és farmcsapatoknál való eltartása.

This Post:
00
244217.71 in reply to 244217.70
Date: 6/20/2013 3:57:06 AM
Overall Posts Rated:
4343
Mi mivel vagyunk lemaradva a lengyelektol, csehektol? Szakmailag nem tudjuk hogyan kene multizni, vagy nem volt ilyen jatekosunk akit lehetett volna, vagy ok korabban kezdtek es mi csak keson ismertuk ezt fel (de mar edzodnek ezek a jatekosok) vagy nem edzodnek meg mindig ilyen multis jatekosok (nincs ilyen jatekos, csapat, stb.)?

This Post:
00
244217.72 in reply to 244217.71
Date: 6/20/2013 5:54:54 AM
Overall Posts Rated:
173173
Mi mivel vagyunk lemaradva a lengyelektol, csehektol? Szakmailag nem tudjuk hogyan kene multizni,

Dehogynem.

vagy nem volt ilyen jatekosunk akit lehetett volna,

Magas játékosok esetén nem, vagy jóval fiatalabbak voltak, mint a jelenleg bent lévő IR/DH/BD korosztály.

vagy ok korabban kezdtek es mi csak keson ismertuk ezt fel

Javaslom visszaolvasni, mikor kezdtem el érte két lábbal toporzékolni. Jajjj, de már mondani sem merek ilyesmit, majd mindjárt jön néhány csahos, és elkezdi tolni, hogy ő tanulta el a lengyelektől...

http://www.buzzerbeater.com/community/forum/read.aspx?thr...

Charlie:

Sajnos ezen a tendencián nem tudsz változtatni, mindig lesz pár olyan csapat, akik monstereket nevelnek, akik persze bekerülnek a válogatottba (spanyol, lengyel, kínai), így mindenki másnak (nekünk is) ugyanolyanokat kell nevelni, hogy le ne maradjunk és megint elértünk a kör elejére, eltarthatatlanok a játékosok, ezen nem változtatna sem a fizetéscsökkentés, sem a bevételnövelés, mivel az mindenkit érint, nem kerülnénk előnybe.

Egész jól leírtad azt, hogy miért nem is fogunk előnybe kerülni soha.

Huhh, de jó sokszor elpofáztam már, na akkor lendüljünk neki még egyszer. Ha mindenki ugyanazt csinálja (lehetőleg jó sokan), te meg utánuk, akkor senkivel sem leszel semmilyen előnyben, mert maximum pont ugyanott fogsz tartani, mint a többi. Remélhetőleg követhető a logika.

A jövő BB-jének faszán agyonmultizott világában az fog meccseket eldönteni, hogy melyik az a válogatott, amelyik fel fogja tudni vállalni azt, hogy a játékosainál a multi mellett ott van az a néhány főskill plusz, amivel a többi multizott fölé tud kerekedni. Mivel jelenleg nem lehet azt tudni, hogy hol van a multizás ésszerű határa, ezért egyáltalán nem biztos, hogy a jövőben mondjuk egy 14-es labdavezetésű 16-os 2 pontosú erőcsatár hatékonyabb játékos lesz, mint egy 12-es labdavezetésű 17-es 2 pontossal (csak kiragadott példa volt). A lengyeleknél és a cseheknél is lehet jobbnak lenni, ha felvállalod válogatott szinten azt a plusz fizetést a játékosoknál, amit ők a 200k-s centereknél (vagy akár a 150k-s kintieknél) nem vállalnak fel. Ezt jobb lenne már most megfontolni, én utoljára mondtam el, az biztos, csak szólok, hogy a játék feltételei sokat változhatnak, és egy válogatott korosztályt nem egy-két szezon kinevelni, és félkész-háromnegyed kész játékosokkal már nem lehet majd reagálni, hogy "jaj mégsem..." Márpedig egy magas főskillű multis közel annyit keres majd, mint egy mostani monstre kiegek nélkül. Idős kori eltartás... Farm... (Utóbbiak kulcsszavak a jövőre nézve...).

Bocs, semmi bajom veled, és tudom, hogy nem pontosan erről a témáról szólt, csak éppen pont te írtad le a gondolatmenetet, én meg nálad szúrtam ki, vonatkoztassuk egy kicsit nagyválogatott szintre (= reakció a kettővel felettem lévő (244217.70) ostobaságra is).

Last edited by kaygee at 6/20/2013 6:08:52 AM

This Post:
00
244217.73 in reply to 244217.71
Date: 6/20/2013 6:27:34 AM
Overall Posts Rated:
145145
A kinti posztokon semmivel, sőt...Megkockáztatom, hogy ugyanolyan erősek vagyunk, talán még erősebbek is. 1-2-3 poszton 2 szint passzolás hiányzik nekem átlagban, de ne legyünk telhetetlenek.
Bentre vagyunk nagyon lemaradva. A benti bedobó posztot már leírtam, de a centereink is el vannak maradva. Ilyen játékosunk mint a feljebb linkelt spanyol center még közel sincsen nekünk.
Már edződnek nagyon szép multis centerek, a baj csak az, hogy többségük csak MVP (Plotár, Vass, Tham). Legendák vannak, pár szezon múlva elkezdhetnek beépülni a csapatba.

kaygee: Mivel magyarázod akkor, hogy a horvátok simán kikaptak a lengyelektől? Na a horvát csapat az egy eléggé monster volt, a fizetések nagyságrendekkel nagyobbak voltak, mint a lengyeleknél, 24 éves tökéletes magasságú 200+ legendákkal voltak tele tavaly.
Tudjuk hogyan kell multizni, te is leírtad, igaz máshogy képzeljük el. Az eredmény nagyjából ugyanaz szerintem, az odavezető út nem. De erről ne is kezdjünk el megint vitázni.

From: kaygee

This Post:
00
244217.74 in reply to 244217.73
Date: 6/20/2013 8:26:15 AM
Overall Posts Rated:
173173

kaygee: Mivel magyarázod akkor, hogy a horvátok simán kikaptak a lengyelektől? Na a horvát csapat az egy eléggé monster volt, a fizetések nagyságrendekkel nagyobbak voltak, mint a lengyeleknél, 24 éves tökéletes magasságú 200+ legendákkal voltak tele tavaly.

De az lehet, hogy nem voltak multisak a magas emberek. Kell majd a magas fizus magas ember, aki multizva is van, de odafigyelnek a magas főskillekre. Nem a közeljövő lesz, de vissza fognak térni a magas fizuk, mert nem lesz előny a multizás egy határon túl. Az lesz a jövő, hogy rohangálnak majd itt még 300k-s magas játékosok, csak már nem 1-es meg 2-es kiegekkel.

Túlzott a multimánia, önmagát oltja majd ki.

Last edited by kaygee at 6/20/2013 8:31:35 AM

This Post:
00
244217.75 in reply to 244217.72
Date: 6/20/2013 10:50:38 AM
Overall Posts Rated:
310310
Mondjuk én pénzügyi oldalról közelítettem meg, azért írtam, hogy nekünk is követni kell. Gila felvetésére volt ez reakció, sajnos az adott témában két választás merül fel: követjük őket, vagy még annyit sem teszünk. Akkor már jobb követni. Továbbá ha pénzügyi szempontból nézzük, egy módon tudnánk velük szemben előnybe kerülni, kell vagy 10-15 csapat, minimum 30ezres stadionnal, és vagy 10 milla tartalékkal. Azért lenne ez előny, mert akkor nemhogy 200k-s játékosokat tudnának eltartani, de akár 300-350k is lehetne, na az tényleg előny lenne a többi válogatottal szemben. Pont azt írtam, hogy a Gila által javasolt változtatással nem kerülnénk előnybe, max nem maradnánk le.
Te nyilván más (szakmai) szemszögből nézed, úgy értelemszerűen más a megközelítés, ahhoz viszont nem akarok hozzászólni, mert ti (te, ex- és jelenlegi stáb, scoutok, meg még csomó másik ember) ahhoz nálam jobban értetek. Én soha nem voltam nevelőzseni, sem 10 évig egy emberre építő menedzser. Azt viszont tisztán látom, hogy 200k feletti embert nevelni felesleges. A klubja nem tudja eltartani, válogatottnak sem tesz jót, hisz ki tudja, mikor rúgják ki, arra meg nem lehet építeni, hogy majd csak valaki megmenti. Akkor lehetne felvállalni ezeknek a játékosoknak az eltartását, ha olyan anyagi háttere lenne pár csapatnak, amilyenek "odakint" vannak (vagy jobbak, ha már előnybe akarunk kerülni). A nevelés az egy dolog, azzal szerintem nem is lenne akkora baj, de szerintem pont neked nem kell magyaráznom, mennyire rosszul érintette a válogatottat egy-egy brutál játékos piacra kerülése, azaz hiába vannak kinevelve a játékosok, ha nincs megoldva az eltartás.
Bár engem minimális szinten érdekel csak a válogatott, ha valaha eljutok oda, hogy sikerül a mostanihoz képest kb másfélszeres bevételeket elérnem, nagyon szívesen vállalom majd egy válogatott játékos eltartását akár 5-6 szezonon keresztül, de jelenleg ez kb öngyilkosság lenne és még vagyunk így páran. Az viszont biztos nem vezet sehova és nem lesz belőle előnyünk, ha azon törjük a fejünket, hogy min kéne változtatniuk a BB-knek, hogy eltarthatóbbak legyenek a válogatottak. Még ha meg is csinálják, nem a magyarok két szép szeméért teszik, a változás mindenkire vonatkozna. Ha mi 150k átlagfizetésű keretet tudunk most eltartani, a lengyelek meg mondjuk 200k-sat, akkor hiába dupláznák a bevételeket, mert akkor mi 300k-s átlagkeresű csapatot tudnánk tartani, a lengyelek meg 400k-sat. Erre írtam, hogy ez nem megoldás a problémáinkra és nem kerülnénk előnybe.

Edit: Amúgy nem is mondunk mi annyira mást, te is azt mondod, farm, meg időskori eltartás, meg én is, csak éppen épp azt próbálom Gilával megértetni, hogy mi ennek a feltétele. Mert ugye szerinte önző, meg szemét az, aki nem vesz válogatottat, szerintem meg reális. Amíg nincs háttér, addig nem is lesz megoldva a válogatottak eltartása.

Last edited by LA-Charlie50 at 6/20/2013 11:06:36 AM

Don't feed the troll
This Post:
00
244217.76 in reply to 244217.70
Date: 6/20/2013 11:01:36 AM
Overall Posts Rated:
310310
Megmondom a frankót, én ezért nem adnék 3 millát, de még egyet sem. Nagyon szép, nagyon jó, de csődbe vinné a csapatom egy fél szezon alatt. Hány csapat van Magyarországon, akik ezt el tudnánk tartani 5-6 szezonon keresztül? Tekintsünk most el attól, hogy 30 éves. Első osztályba azért kell csapat is, nem elég egy ilyen játékos. Hány csapat tudná megengedni magának, hogy ilyet vegyen a 4-5-600k-s kerete mellé? Másodosztályban még annyi esély sincs rá. Nekem pl most úgy 284 a csapatfizum, hogy van két 19 éves centerem, akiket edzek. Tavaly még az egyik helyett egy 100k-s centerem volt, 370 körül volt a csapatfizu. Számold ki, mekkora jegybevétel kellene, hogy eltartsak egy ilyet. Ha most az egyik centert lecserélném erre, lenne 530k-s csapatfizum. Tavaly, amikor ment a szekér és nyertem az idegenbeli meccseket, 90-95%-os töltésem volt, akkor volt 370-380k között a jegybevétel. Magyarul másfélszer ekkora bevétel kéne, amihez viszont nem másfélszer, hanem kétszer ekkora stadion kéne. És még akkor is benne van a pakliban, hogy kikapok idegenben és esik a nézőszám, máris bukó a hét a 40ezres(!) stadionnal. Ne adj isten, lesérül ez a játékos 5 hétre. Na olyankor mi van?

Na ezért mondom, hogy szép dolog ilyet kiedzeni, de totál felesleges (sőt pazarlás) addig, amíg nincs biztosítva az eltartása.

Don't feed the troll
This Post:
00
244217.77 in reply to 244217.76
Date: 6/20/2013 11:18:14 AM
Overall Posts Rated:
145145
Igen, klubszempontból túlzás.
Én csak arra írtam, hogy monster és monster között is van különbség. Az árat nem kommentálom, de 1 milliót kiadnának érte mások, így biztosan nem fog visszavonulni.

Advertisement