BuzzerBeater Forums

BB Slovenija > [REP] - Sezona 39

[REP] - Sezona 39

Set priority
Show messages by
This Post:
00
288128.67 in reply to 288128.1
Date: 8/15/2017 9:36:48 AM
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
608608
Second Team:
Berlin BC
Na prvi pogled smo imel obilo sreče z žrebom za drugi krog.. kakšno presenečenje vsekakor ni izključeno

This Post:
00
288128.68 in reply to 288128.67
Date: 8/15/2017 11:19:46 AM
Overall Posts Rated:
335335
V drugem krogu tekmovanja nam je žreb dodelil Portugalsko, Turčijo, Poljsko, Bosno in Hercegovino in Nemčijo. Ob neki podobni pripravljenosti in razpoloženju bi se lahko kosali z vsakim, v to verjamem. Vendar za napredovanje smo morali zadnjo tekmo odigrati na vso moč, v nasprotnem primeru bi se ob vseh težavah težko veselili tega dosežka. Zato v drugi krog štartamo z nižjim razpoloženjem, tako da bomo prve 2 ali 3 tekme odigrali tako, da si naberemo višje razpoloženje, pa potem poskušamo zadnje 2 ali 3 tekme v skupini dobiti.

Po mojih predvidevanjih sta največ razpoloženja v drugi krog prinesli reprezentanci Portugalske in Turčije, ki sta si napredovanje zagotovili, že pred zadnjo tekmo prvega dela tekmovanja. Nemci in Poljaki so si napredovanje zagotovili v zadnjem krogu a jim za to ni bilo potrebno igrati na vso moč. Bosna in Hercegovina pa mislim da je v zadnjem obračunu igrala na vso moč, saj se je udarila z Bolgarijo v neposrednem boju za napredovanje. Obe ekipe so igrale z enako zavzetostjo a mislim, da je šlo za igro na vso moč, saj so njune ocene ekip na izjemno visokem nivoju, podaljška pa ni bilo, ki običajno te ocene tudi dvigne. Cilj je premagati Bosno in Hercegovino in Nemčijo v predzadnjem in zadnjem krogu, karkoli več pa bo samo še bonus dosežek in možnost še večjega napredka po svetovni lestvici.

Prosim, da še naprej reprezentante držite na visoki pripravljenosti 8,9, da se bomo lahko uspešno borili v drugem delu Evropskega prvenstva.

Lp

From: nebi

This Post:
00
288128.69 in reply to 288128.44
Date: 8/16/2017 9:40:16 AM
Overall Posts Rated:
121121

Kdaj bodo lahko tuji igralci dobili dovoljenje za igranje v slovenski reprezentanci?

Heh, mislim, da sem jaz enkrat - v hecu seveda - napisal, da bodo tuji igralci s toliko in toliko sezonami v drugi ligi, lahko pridobili tamkajšnje državljanstvo :) Seveda to NI res :)

Sicer pa želim veliko sreče, tudi jaz mislim, da danes ne moremo ravno brezskrbno računati na zmago, lahko pa nanjo upamo. Upam, da se nam poklopi za drugi del! Seveda imaš mojo podporo, selektor! :)

Jaz sem te vzel resno... Bodo pa Francozi čez 4-5 sezon dobili novega igralca... Čeprav je vprašanje, če bo moj Francoz dovolj dober za francosko ekipo.

PS: Čestitke selektorju za izjemen uspeh v skupinskem delu.

This Post:
00
288128.70 in reply to 288128.69
Date: 8/20/2017 6:55:06 AM
Overall Posts Rated:
335335
Jutri nas čaka prva tekma drugega dela Evropskega prvenstva proti Turčiji. Turki so zelo močni in imajo ključne igralce odlično pripravljene. V drugi krog so se uvrstili z zajetno količino razpoloženja, tako da v tej tekmi so absolutni favoriti, mi pa lahko v to tekmo gremo povsem neobremenjeno. Pripravljenost naše reprezentance je slaba, še drugi teden zapored se je prodal pred tekmo igralec ki je bil odlično pripravljen pred tekmo a mu sedaj posledično pripravljenost padla in ne more pomagati reprezentanci. Skupaj kar 6 igralcev v kadru, ki ima pripravljenost 7 ali manj. Prav tako imamo nizko razpoloženje, ki ga želimo do naslednjih tekem, kjer imamo nekaj več možnosti za zmago, dvigniti. Cilj na tej tekmi je torej dvig razpoloženja ter preizkušanje novih taktičnih zamisli.

Lp

This Post:
00
288128.71 in reply to 288128.70
Date: 8/25/2017 5:57:06 AM
Overall Posts Rated:
335335
Ta teden ima naša reprezentanca na voljo lepo število odlično pripravljenih reprezentantov, podobno stanje bi si želel vsak teden. V ponedeljek igramo proti močni reprezentanci Poljske. Žal imamo precej nižje razpoloženje od njih, tako da realno verjetno ne bomo mogli tekmovati s Poljaki za zmago, vendar za zadnje dve ali celo zadnje tri tekme (če bo pripravljenost na visokem nivoju) pa bomo vsekakor na nivoju, da pripravimo kakšno presenečenje.

This Post:
00
288128.72 in reply to 288128.71
Date: 8/25/2017 6:07:50 AM
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
608608
Second Team:
Berlin BC
Krevh prej dva tedna zapored treniran v pripravljenosti ter imel primerne minute in je padal.. tokrat sem uproabil navaden trening in je poskočil na 9. Ne razumem..

This Post:
00
288128.73 in reply to 288128.72
Date: 8/28/2017 4:47:58 PM
Overall Posts Rated:
335335
Dobra tekma proti Poljakom. Na koncu so nas sicer visoko premagali, a treba vedeti, da imajo Poljaki bistveno večje razpoloženje kot mi. So tako močni, da vse tekme igrajo z nižjo zavzetostjo, mi pa se še dvigujemo po zadnji tekmi prvega dela ko smo morali igrati na vso moč, a je bilo vredno, saj nam je to prineslo napredovanje. Ob enaki pripravljenosti bi lahko kar dobro parirali Poljakom, zagotovo bi dali nekaj košev več in jih nekaj manj dobili to pa že lahko izniči razliko cca 20 točk.
Škoda, da nam rezultati v prvem delu tekmovanja niso šli toliko na roko, da bi lahko zadnjo tekmo prišparali razpoloženje za drugi krog, s tem bi bolje parirali tudi najmočnejšim in bi nam dalo nek odgovor kako blizu smo. Naslednji krog bo morda že priložnost da stestiramo svoje sposobnosti proti Portugalski. Vsekakor pa bomo dovolj pripravljeni za zadnji 2 tekmi katere bomo poskušali zmagati.

Lp

This Post:
33
288128.74 in reply to 288128.73
Date: 9/4/2017 5:40:35 PM
Overall Posts Rated:
335335
Izjemna zmaga danes proti reprezentanci Portugalske, ki je bila do sedaj še neporažena na Evropskem prvenstvu! Zmage danes resnično nisem pričakoval, saj so Portugalci močni in ena od najboljših evropskih reprezentanc zadnjih sezon, sem pa po tihem upal na presenečenje v kolikor bi tudi Portugalci igrali z nižjo zavzetostjo kot mi, saj smo za razliko od zadnjih 3 tednov imeli zopet lepo število odlično pripravljenih reprezentantov, razpoloženje pa smo si tudi že uspeli povrniti na konkurenčno raven. Prepričljiva zmaga nad Portugalci je tako zares izjemen dosežek. Ti so sicer najmočnejši v igri pod koš, kar sem tudi predvideval da bodo igrali, a so se odločili za nevtralno taktiko, morda zato ker je selektor želel malo menjati taktiko da ne bi bili tako preprosti "za prebrat" v ključnih obračunih zanj, a smo jih prepričljivo premagali kljub moji zgrešeni napovedi. So reprezentance ki jim je igra pod koš tako pisana na kožo, da je bolje napovedati njihovo taktiko in zgrešiti, kajti če se te ekipe lotijo "nadigravanja" z nami v hitrih zunanjih ali nevtralnih taktikah, je to samo voda na naš mlin in se jim slabo piše! Naša prva peterka je bila v tem obračunu izjemna, predvsem pa zunanja linija (Berlak, Krevh, Pogac). Napadalno smo bili danes izjemni. Dosegli smo zmago na katero realno nisem računal, sedaj pa nas čakata še 2 obračuna proti premagljivima tekmecema za katera smo tudi nabirali razpoloženje na zadnjih 3 tekmah, tako da upam na zmagovito nadaljevanje.

Lp

This Post:
11
288128.75 in reply to 288128.74
Date: 9/4/2017 5:54:20 PM
Overall Posts Rated:
335335
Velja še omeniti, da so Portugalci igrali na domačem terenu saj so gostitelji Evropskega prvenstva :) Pravkar sem bral njihov reprezentančni forum in je bil njihov izkušen selektor šokiran nad porazom, predvsem zaradi dejstva da smo oboji igrali z enakim razpoloženjem in oni so povrh imeli še prednost domačega igrišča :) Na to niti nisem bil pozoren ali imajo gostitelji res prednost domačega igrišča na EP ampak sedaj vidim, da je temu tako, saj recimo na vseh ostalih tekmah ob dvorani piše da gre za nevtralni teren, ko igra Portugalska tega ne piše. Vse to še doda na teži današnje veličastne zmage. :)

This Post:
11
288128.76 in reply to 288128.75
Date: 9/4/2017 6:57:20 PM
Savlje BC
SKL
Overall Posts Rated:
608608
Second Team:
Berlin BC
Uf, čestitke, res lepa zmaga! Samo še dokaz več, da smo v zunanji igri res močni in če se stvari poklopijo, to brez težav izniči kakšno od naših slabosti! Sam se sicer na klubskem nivoju zavedam moči Krevha, ampak danes pa tudi mene presenetu s 37 točkami v samo 30minutah! Škoda 6 favlov, bi blo zanimivo vidt do kje bi lahko pršu

This Post:
11
288128.77 in reply to 288128.75
Date: 9/5/2017 1:33:36 AM
Ainmosni
II.2
Overall Posts Rated:
207207
Second Team:
Homines ex spatio
To tekmo sem slučajno spremljal od druge četrtine dalje in lahko rečem, da je Slovenija ves čas prepričljivo držala prednost. Nekje sredi zadnje četrtine sem se spomnil, da si rekel, da v nekaj naslednjih tekmah nabiramo razpoloženje in da ni za pričakovati zmag. No, ko sem preveril pozicijo Portugalske na lestvici sem bil šokiran in sedaj sem še enkrat. Nisem opazil, da so igrali na domačem terenu.
Vsekakor ti čestitam!

Advertisement