Pozdrav svima još jednom, i hvala na čestitkama...
obećao sam analizu i one druge grupe, i najavu polufinala...
prvo da još jednom utvrdimo gradivo, poredak nakon 5 kola u obje grupe:
(http://prntscr.com/k4r5fl)u drugoj skupini, jučer su u nebitnoj utakmici Španci dobili Izrael, +23
(46715)ako ništa, Španci su se oprostili pobjedom, iako je ovo veliko razočaranje za njih, s obzirom na kvalitetu i tradiciju... izgleda da im je teško pao poraz protiv nas, pa se nisu oporavili do kraja...
Izrael kao autsajder nije uspio nikoga iznenadit, ali njima je ulazak u drugi krug uspjeh sam po sebi...
u derbiju za treće mjesto, koji to zapravo nije bio, Italija je uvjerljivo pobijedila Ukrajinu, +33
(46716)i za Talijane razočaravajuća sezona... nakon pobjede protiv Španaca, bio sam siguran da lagano uzimaju prvo mjesto... no 2 poraza zaredom, od Litve i Rusije, ostavili su ih bez šanse za polufinale... Ukrajina je do samog kraja bila u igri za treće mjesto,što je ok za njihove standarde...
u derbiju skupine, Rusi su dobili Litvance +15,
(46717)Rusima je više trebala pobjeda, dok su Litvanci sigurno imali polufinale... ostaje pitanje da li je ovaj veći trud Rusa normal ili CT, ima argumenata za obje varijante... jesu li Litvanci bili samouvjereni da neće izgubit više od 11 razlike, pa su igrali laganicu, spremajući se za polufinale? ili su pod svaku cijelu htjeli izbjeć Švabe u polufinalu, pa su igrali normal, ali im nije bilo dovoljno?
sve u svemu, odlična sezona iza jednih i drugih, kad u konkurenciji Španaca i Talijana uzmeš medalju, ne možeš se previše žaliti...
polufinale se igra u petak u 19h, s obzirom da se bliži kraj sezone:
Njemačka-Litva
Rusija-BiH
Njemačka je apsolutni favorit, prema svemu prikazanom... Litvanci nisu bez šanse, ali njihov selektor će morat taktički nadigrat njemačkog kolegu...
u našem meču protiv Rusa, mi nemamo šta izgubiti... glavni cilj sezone je ispunjen... da smo dobili Poljake ko što smo trebali, imali bi puni ent za polufinale, i bili bi favoriti...
ovako bez enta, svašta je moguće... ako su Rusi ispucali ent protiv Litve, bit će 50 50 tekma... ako su igrali normal, znači da imaju dosta veći ent od nas, i trebat će nam čudo...
ova sezona je sama po sebi čudo, bili smo na rubu ponora nakon poraza od Slovenije, uspjeli smo se vratit i pobijedit favorizirane Špance...
u drugom krugu, nakon onog nesretnog poraza od Poljaka, opet smo bili na rubu eliminacije, ali smo se uspjeli vratit protiv najjače ekipe na turniru, koja je usput i domaćin kad je to malo tko očekivao...
možda možemo to ponovit i treći put...
bez obzira na rezultat u petak, ova sezona će biti upisana u historiju BiH BB zajednice kao najuspješnija ikad... u istoj sezoni, NT reprezentacija se kvalificira prvi put na svjetsko prvenstvo, i uzme medalju... U21 reprezentacija se tek drugi put kvalificira za drugi krug Eurobasketa, i također uzme medalju... kojeg sjaja, saznat ćemo u petak, nada umire posljednja...
kad se uzme u obzir da smo mi zajednica od samo cca 150 korisnika, ovo je strašan rezultat, pogotovo što je većina igrača trenirana u domaćim klubovima...
kad sam prije 10 sezona prvi put dobio mandat u mladoj repki, ni sanjao nisam da ćemo do ovdje dogurati, no uz trud, rad, dobru organizaciju, sve je moguće...
do treninga u petak, lijep pozdrav svima...