BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > U21 sezona 42 by Kyve

U21 sezona 42 by Kyve

Set priority
Show messages by
From: Dino

This Post:
11
293821.67 in reply to 293821.66
Date: 7/9/2018 4:48:36 PM
°° Golden Lilies °°
II.4
Overall Posts Rated:
8888
Cestitam, svaka cast

From: Topnik

This Post:
11
293821.68 in reply to 293821.66
Date: 7/9/2018 5:04:15 PM
KK Topnici
Prva Liga BiH
Overall Posts Rated:
531531
Second Team:
KK Topnici u21
Čestitke!

This Post:
00
293821.69 in reply to 293821.66
Date: 7/9/2018 5:07:59 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Delibašić brat prekucao ulogu sa klupe haha

Bez ikakvog opterecenja u polufinalu protiv Rusa.
Zasluzili smo da slavimo ove sezone i to se desilo, bravo za sve jos jednom! Oleeee

This is where we hold them!
This Post:
11
293821.70 in reply to 293821.69
Date: 7/9/2018 5:10:39 PM
K.K MILLENIUM
II.1
Overall Posts Rated:
617617
Second Team:
K.K MILLENIUM II
Lagano smo poceli,dajte mi jos igraca dok sam zagrijan da napravim 3 Ronalda. Cestitkei sledeci put Nestora u prvu :P

From: enynho

This Post:
00
293821.71 in reply to 293821.70
Date: 7/9/2018 6:22:26 PM
BC "Bosna xxl"
II.2
Overall Posts Rated:
910910
Second Team:
BC "Bosna xxl" II
Čestitke !

From: GM-Kyve

This Post:
22
293821.72 in reply to 293821.71
Date: 7/10/2018 9:57:11 AM
Champions United
III.2
Overall Posts Rated:
14941494
Pozdrav svima još jednom, i hvala na čestitkama...
obećao sam analizu i one druge grupe, i najavu polufinala...

prvo da još jednom utvrdimo gradivo, poredak nakon 5 kola u obje grupe:
(http://prntscr.com/k4r5fl)

u drugoj skupini, jučer su u nebitnoj utakmici Španci dobili Izrael, +23 (46715)
ako ništa, Španci su se oprostili pobjedom, iako je ovo veliko razočaranje za njih, s obzirom na kvalitetu i tradiciju... izgleda da im je teško pao poraz protiv nas, pa se nisu oporavili do kraja...
Izrael kao autsajder nije uspio nikoga iznenadit, ali njima je ulazak u drugi krug uspjeh sam po sebi...

u derbiju za treće mjesto, koji to zapravo nije bio, Italija je uvjerljivo pobijedila Ukrajinu, +33 (46716)
i za Talijane razočaravajuća sezona... nakon pobjede protiv Španaca, bio sam siguran da lagano uzimaju prvo mjesto... no 2 poraza zaredom, od Litve i Rusije, ostavili su ih bez šanse za polufinale... Ukrajina je do samog kraja bila u igri za treće mjesto,što je ok za njihove standarde...

u derbiju skupine, Rusi su dobili Litvance +15, (46717)
Rusima je više trebala pobjeda, dok su Litvanci sigurno imali polufinale... ostaje pitanje da li je ovaj veći trud Rusa normal ili CT, ima argumenata za obje varijante... jesu li Litvanci bili samouvjereni da neće izgubit više od 11 razlike, pa su igrali laganicu, spremajući se za polufinale? ili su pod svaku cijelu htjeli izbjeć Švabe u polufinalu, pa su igrali normal, ali im nije bilo dovoljno?
sve u svemu, odlična sezona iza jednih i drugih, kad u konkurenciji Španaca i Talijana uzmeš medalju, ne možeš se previše žaliti...

polufinale se igra u petak u 19h, s obzirom da se bliži kraj sezone:

Njemačka-Litva
Rusija-BiH

Njemačka je apsolutni favorit, prema svemu prikazanom... Litvanci nisu bez šanse, ali njihov selektor će morat taktički nadigrat njemačkog kolegu...

u našem meču protiv Rusa, mi nemamo šta izgubiti... glavni cilj sezone je ispunjen... da smo dobili Poljake ko što smo trebali, imali bi puni ent za polufinale, i bili bi favoriti...
ovako bez enta, svašta je moguće... ako su Rusi ispucali ent protiv Litve, bit će 50 50 tekma... ako su igrali normal, znači da imaju dosta veći ent od nas, i trebat će nam čudo...

ova sezona je sama po sebi čudo, bili smo na rubu ponora nakon poraza od Slovenije, uspjeli smo se vratit i pobijedit favorizirane Špance...
u drugom krugu, nakon onog nesretnog poraza od Poljaka, opet smo bili na rubu eliminacije, ali smo se uspjeli vratit protiv najjače ekipe na turniru, koja je usput i domaćin kad je to malo tko očekivao...

možda možemo to ponovit i treći put...

bez obzira na rezultat u petak, ova sezona će biti upisana u historiju BiH BB zajednice kao najuspješnija ikad... u istoj sezoni, NT reprezentacija se kvalificira prvi put na svjetsko prvenstvo, i uzme medalju... U21 reprezentacija se tek drugi put kvalificira za drugi krug Eurobasketa, i također uzme medalju... kojeg sjaja, saznat ćemo u petak, nada umire posljednja...

kad se uzme u obzir da smo mi zajednica od samo cca 150 korisnika, ovo je strašan rezultat, pogotovo što je većina igrača trenirana u domaćim klubovima...

kad sam prije 10 sezona prvi put dobio mandat u mladoj repki, ni sanjao nisam da ćemo do ovdje dogurati, no uz trud, rad, dobru organizaciju, sve je moguće...

do treninga u petak, lijep pozdrav svima...

This Post:
11
293821.74 in reply to 293821.72
Date: 7/10/2018 3:14:56 PM
KK Bihać
II.1
Overall Posts Rated:
127127
bravo majstore, kidamo po ovoj igrici, nastaviti tako samo, svaka cast

This Post:
33
293821.75 in reply to 293821.74
Date: 7/13/2018 6:41:22 AM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Danas u 19:00 BiH - Rusija

Polufinale Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Podrzite mlade nade u nevjerovatnom poduhvatu ove sezone. Vi ste ponos BB nacije!

From: GM-Kyve
This Post:
33
293821.76 in reply to 293821.75
Date: 7/13/2018 3:11:52 PM
Champions United
III.2
Overall Posts Rated:
14941494
Pozdrav ekipa, loše vijesti stižu večeras iz Njemačke, mladi Zmajevi su poraženi u polufinalu do Rusije, -14...

(46993)

Bosna i Hercegovina vs. Rossiya 106 - 120

isti trud, uz naš promašen GDP i 3-2 zonu...

utakmica u kojoj nismo imali šta izgubit, Rusi nisu htjeli riskirali ništa sa igranjem playoff normal u polufinalu, i nakon što sam to vidio na početku tekme, sve je bilo jasno...
imali su dosta bolju formu unutra, tako da je bilo logično očekivat njihov unutrašnji napad, ali je Rus lukavo odigrao RNG dvaput zaredom..

dobro smo se držali 3 četvrtine, stalno smo bili tu negdje, no početkom četvrte ulazimo u crnu rupu par minuta gdje ne možemo obranit ništa, Rusi pogađaju iz svih pozicija, dok u napadu se redaju promašaji...
onog trenutka kad su otišli Rusi na +12, odradili su rutinski posao do kraja...

bez obzira na ovaj poraz, iza nas je najuspješnija u21 sezona ikad, došli smo do svoje prve medalje, naredne sezone igramo baraž za nastup na svjetskom prvenstvu... uspjeli smo pobijediti neke velesile poput Španije i Francuske, uz domaćina Njemačku...
koliko su Švabe moćne govori i druga tekma polufinala, gdje su Litvaniju rastavili na proste faktore uz manji trud (46992) tako da je finale po meni revijalna tekma koju će Švabe dobiti uvjerljivo...

sada slijede pripreme sljedeće generacije za baraž, bliži se i draft, tako da će biti puno posla za mene u narednoj sedmici...

veliko hvala svim vlasnicima u21 reprezentativaca, ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez vas...
ukoliko netko želi prodati igrača dok je još u reprezentaciji, neka ga večeras postavi na TL, ostat će u sastavu do ponedjeljka navečer...

hvala svima na podršci, navijanju, čestitkama... ja se sad bacam na posao i pripreme sljedeće generacije, više o njima nakon ponedjeljka...

do tada, lijep pozdrav svima i ugodan vikend želim...

This Post:
00
293821.77 in reply to 293821.76
Date: 7/13/2018 4:48:40 PM
Spartan 300
II.2
Overall Posts Rated:
52555255
Second Team:
Spartan Kids
Jos jednom svaka cast za ovaj uspjeh tebi i svim ljudima koji su bili vezan za ovaj projekat, a iduce sezone nastavljamo u istom ritmu. Menadzeri u zajednici su stvarno na vrhunskom, svjetskom nivou.

Tezak zadatak i kvale za Svjetsko su pred nama, prve u historiji, da vidimo sta nasa nova generacija moze pruziti, nije da je nismo spremali, nije da su se malci zafrkavali na treningu ;)

Idemo ludo idemo jako!

Advertisement