Vida, vida, i výsledky se mohou dostavit
Gruzii jsme sfoukli jak svíčku 102:70
(59876), a to navzdory jejich domácímu prostředí a vyššímu úsilí. Trochu nám pomohlo, že se neúspěšně pokusili trefit přípravu. Soupeř to čekal možná i od nás, proto zahrál Vnitřní izolaci po 3 zápasech, kdy hráli vnitřní zaměření.
Na hřiště jsme poslali to nejlepší, co máme k dispozici. Zahajovací sestava byla mírně obměněna, a to kvůli Točíkovi, který je ve formě 9 a zaznamenal solidní progres v tréninku. „Odnesl“ to Fuxa, na pozici PF se přesunul Weisshaupt, který uvolnil SF právě Točíkovi. Jinak opět guradi Tichý a Čelechovský a na C dvojice „řezníků“ Hotař - Branžovský. Na pozici náhradníka se dostalo i na 20letého Miloše Oplatka, a to zejména díky formě 9 a skoku ve vnější obraně. Z lavičky začínal i Burián (forma 7), Krátký a výše zmiňovaný Fuxa.
Zápas se vyvíjel po celou dobu v náš prospěch, pomalu jsme navyšovali náskok, až ve 4. čtvrtině soupeř zcela odpadl a my ho dorazili 17bodovým rozdílem.
Nejvíce body se na výhře podílel Točík (20, úspěšnost skoro 60 %), který přidal i skvělých 8 asistencí. Jeho protějšek naopak zaznamenal jen 2 b z 11 střel, Točík se tak stává z mého pohledu 2. nejlepším hráčem utkání. Na 18 bodech se počítadlo zastavilo u dvou našich borců - Weisshaupta (18 b, 47% úspěšnost) a Hotaře (18 b, 75% úspěšnost), který navíc přidal 3 bloky a 15 doskoků, jako jediný dosáhl na double-double, to vše za pouhých 29 minut - cena pro hráče utkání putuje zaslouženě do jeho rukou.
Vítězství nás zase posunulo tabulkou výše, konkrétně na 40. příčku. Stejnou bilanci jako my (2-2) má momentálně 20 týmů, nejlépe na tom jsou na 29. místě Poláci se skóre +131, nejhůře 48. Pákistán -71, my +18. Tabulce vévodí Bosna a Hercegovina (4-0, +229) a uzavírá ji na 86. místě Ghana, která má na soupisce 1 hráče a na kontě 4 kontumace 50-0. I to je ovšem posun, když jsem ji před pár sezonami vedl já, hráče jsem neměl k dispozici žádného a byla to vcelku nuda.
O vylepšení bilance i skóre se příští týden pokusíme v dalším venkovním zápase proti jihokorejskému týmu (74. pozice, bilance 0-4). Tradiční předzápasový rozbor bude opět v závěru týdne, nejdříve po pátečním tréninku.