A propos scoutingu to kadra potrzebuje kilka osob na to stanowisko, ktore pozwoli zaznajomic sie z otoczka treningu, z otoczka kadry :) chetni prosze pisac tu albo na BB@. Serdecznie zachecam!
Niestety osoby, ktore wyrazily chec jakis czas temu, ze w tym sezonie sa do dyspozycji, niestety nie moga, nie pozwala im czas, a raczej jego brak..
Ze skautingiem jest dodatkowy problem, bo kto i dlaczego ma decydować o wyglądzie przyszłych graczy? Jedna osoba ma dać rozpiskę skautom by inna osoba która za x sezonów stanie sie selekcjonerem miała zrobionych graczy według nie swojej wizji.
ech!
to właśnie jest troszkę niefajne...jako skaut zajmuje się grajkami dłużej niż przeciętny selekcjoner. A większość szans na zrobienie dobrego (uniwersalnie rzecz ujmując), to motywowanie właścicieli do pracy. Wielu patrzy tylko na występ w kadrze (za x sezonów). Kilku wie, że droga ta w najgorszym wypadku może dać im fajnego gracza dla klubu, a kadra jest przy okazji.
A teraz jak np w skrajnej sytuacji czuć się gdy mobilizuje się właściciela...a tu nowy selekcjoner np. chce sobie zrobić tylko ofensywnych grajków i nagle JS i JR są w cenie....bo postanowił spróbować rostrzelać całe BB.
Teraz mam 20-latków. Na moje oko będzie z czego wybierać....tylko jakim kluczem??? Tego teraz nie wiem zobaczę co [przyniosą wybory...i tak mam konfort, że ewentualny nowy selekcjoner będzie przez rok pracował i mam szansę jeszcze w sezon coś dostosować. Gorzej ma np obecny rocznik...idą w ciemno.
Najlepszy chyba był system vinniego. Sam nadzorował wszystko na długo zanim objął kadrę.