BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > U21 Milli Takım

U21 Milli Takım (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
290828.677 in reply to 290828.676
Date: 12/4/2021 5:01:29 PM
Fenerbahçe.
III.7
Overall Posts Rated:
197197
Merhaba arkadaşlar. Atik Velid (49177171) adlı 20 yaşındaki milli oyuncumuz satışa çıkarılmıştır. Formuna ve idmanlarına dikkat edecek Türk arkadaşlarımdan birisinin almasını temenni ediyorum. Herkese iyi günler dilerim.

This Post:
33
290828.678 in reply to 290828.677
Date: 12/13/2021 2:50:24 PM
Fenerbahçe.
III.7
Overall Posts Rated:
197197
Herkese merhaba. Bu akşam 2. turda Meksika ile oynadık ve maalesef ki kaybettik. Geçmişteki 1-32 eşleşmelerine baktığım zaman, 25-32 arasındaki takımlar arasında en yüksek istekliliğe sahip ve en iyi takımlardan biri. Oyuncuların koçlarıyla konuşmama rağmen formları istediğim gibi gelmedi. Burada oyuncuların koçlarını suçlama anlamında söylemiyorum sonuçta oyuncuların sahibi onlar ve istediği şekilde oynatırlar.

Sezon genelinde kısa oyuncular anlamında dar bir rotasyona sahiptik. Buna formların kötü gelmesi de eklenince kadroyu kurmakta zorlandık. Sezon genelinde kısa oyuncularda yaşadığımız sıkıntıyı bu maçla birlikte uzunlar için de yaşadık ve bunun akabinde de yedekten katkı çok düşük seviyelerde kaldı. Kadro mühendisliğinin yanlış yapıldığını düşünüyorum. Maçlarda oynayabilecek seviyede olan oyuncuların kadroya dahil edilip, geri kalan boşluğun da veri tabandaki oyuncuların gelişimine ve takımdaki formsuz veya sakatlanan oyunculara bağlı olarak dahil edilmesini mantıklı buluyorum. Bu yönden de elim ayağım bağlıydı ve sadece 1 oyuncu değiştirebildim.

Neden içeri bak taktiğini de seçtiğimi anlatmak isterim. Maç öncesinde dengeli veya içerden oynamak konusunda kararsız kalmıştım. Dengeli taktiklerden birini seçseydik, takımımızdaki oyuncuların pas özelliği yeterli olmadığı için başarılı olacağımı düşünmemiştim. Ev sahibi avantajımızı kullanarak, uzunlarımızın da gerçekten çok iyi olmalarından ötürü karşı takımın MGH yapma riskini göze alarak hücumda içeriden oynamayı tercih ettim. Taktik açısından hatalıyım bundan dolayı da gerçekten üzgünüm.

Maça rakip 1 uzun ile çıkmayı tercih ederken biz 2 uzunla çıktık. Rakip MGH'yi bilmesine rağmen tek uzunla sahada olması benim başta içimi rahatlatmıştı. Ama MGH dışında tüm avantajlar benim elimdeyken böyle bir oyunun oynanması bana mantıklı gelmiyor. Mantıken rakibin uzunlarımızı savunan oyuncuları kısa olmasından ötürü savunmaları ne kadar iyi olursa olsun Ozan ile Onur'un bu kadar kötü performans göstermeleri saçma geldi. Bunun yanında yine tek uzunla oynayan Meksika'nın 13 hücum ribaundu alarak bizden 1 fazla hücum ribaundu alması da eklendi. Asist, top kaybı, top çalma ve özellikle serbest atışlarda performansımızın çok kötü olduğunu söyleyebilirim. Bu olanlara rağmen maç reytinglerinde neredeyse kafa kafaya hatta biz 1 tık öndeyiz diyebilirim. Reytinglerle skorun çok farklı şeyleri işaret etmesi garip.

Onur (48k) - Pereira (24k)
Ozan (84k) - Villafuentes (16k)
Celalettin (17k) - Fabregas (17k)
Vefa (23k) - Fuente (15k)
İlker (37k) - Alamilla (12k)

Maaş üzerinden karşılaştırma yapmak doğru olmaz elbette ama elimizde bunlar olduğu için bunlar üzerinden konuşacağım. Burada 2 bölgede ciddi üstünlüğümüz var ve bu üstünlüklerimiz de uzun oyuncular arasında, ben de buna güvenerek içeri bak oynadım. Tüm bunları geçiyorum ve farklı bir noktaya geçiyorum. 9k maaşlı Chavez, İlker'e karşı 1. çeyrekte 3/4 üçlükle oynayarak maçı 14dk 13 sayı ile oynadı. 9k maaşlı bir oyuncunun böyle ciddi bir katkı sağlaması için sansasyonel bir olay yaşanması gerekiyor. Burada da oyun motorunun devreye girdiğini düşünüyorum.

Sonuç olarak takımın başında ben varım ve bunları ben ayarlıyorum. En kötü ihtimali göze alarak düşünmem lazımdı. Taktiksel anlamda dediğim gibi riske rağmen elimdeki avantajların daha güçlü olduğunu düşünerek bu kararı verdim. Bu maçı geçebilseydik çok büyük bir başarı elde edeceğimizi öngörüyordum ama maalesef ki başaramadık. Destekleyen, yardım eden ve oyuncusuyla ilgilenip ben ve ekibime bilgi veren ve yardım isteyen herkese teşekkür ederim. Özel bir teşekkür de Ozan'ın koçuna etmek isterim. emre15 adlı arkadaş gerçekten U21 adına isteklerimi geri çevirmedi ve eksiksiz uyguladı. Bundan dolayı gerçekten kendisine teşekkür ederim. Bulunduğum süre zarfında görevimi en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Gemiyi en iyi şekilde kıyıya yanaştırmak istemiştim ama olmadı. Herkesten özür dilerim. İyi oyunlar.

This Post:
44
290828.679 in reply to 290828.678
Date: 12/13/2021 3:34:44 PM
Çevik Adamlar Basketbol
III.9
Overall Posts Rated:
225225
Herşeyi anlarımda eleme maçında rakibin bariz çiğneme zamanı çıkacağı belli, biz niye rahat ol çıkıp maç kazanmayı bekleriz anlamam. Taktik masasında kaybettiğimiz bir maç olmuş. Geçmiş olsun.

This Post:
11
290828.681 in reply to 290828.680
Date: 12/13/2021 6:25:03 PM
Afyon Bld Gençlik
TBL
Overall Posts Rated:
7171
Second Team:
BC Ferref
Yazık...Evlere şenlik Meksika’ya elenmeyle sözün bittiği yerdeyiz desene Koç. Bu bildiğin itibarsızlaştırmadır. Zamanında u-21 yetersiz diyorduk bahane bulmayın diyordu senin ekip. O olmayan kadro bile grupta galibiyet alıyordu. 1vs32 eşleşmesi kaybetmiyordu. Ki bu takım daha nitelikliydi ona göre. Ben artık kimin ne nane olduğunu biliyorum da bu ülkede bazı şeyleri kamuoyunun gözüne sokmazsak anlaşılmıyor ve değişim kolay olmuyor. Benim gördüğüm en başarısız u-21 koçu oldun. Bu kadar erken havlu atmanı İnan ki beklemiyordum ve üzülüyorum u-21 ‘in şu çaresiz haline.

This Post:
1111
290828.682 in reply to 290828.678
Date: 12/14/2021 1:28:21 AM
Overall Posts Rated:
155155
Merhaba hocam,

Düz bir oyuncu olarak, neden elendiğimizi uzun ve güzel bir şekilde açıkladığın için teşekkür ederim. Kendi adıma verilen cevaplardan tatmin oldum. Tek hatanın meksikanın çz çekeceği bir maçta ro ile çıkman olduğunu düşünüyorum. Tabi bir de rakip mghyi tutturunca işler istediğimiz gibi olmamış. Olsun deneyim olmuştur, bir sonraki turnuvada daha iyi işler yapacağından eminim. Bu üslupta ve dürüstlükte kaldığın sürece tarafsız oyuncuların da senin yanında olacağını düşünüyorum.

Son olarak takıma sırf kar etmek için kendi oyuncusunu alan ve halen banlanmadığı için özgüven kazanan kullanıcının yorumlarını takmaman gerektiğini biliyorsundur ama tekrardan hatırlatmak istedim. Kendisinin buraya her yazdığı mesajda bunu tekrar hatırlatacağım ki belki utanma duygusu kazanarak hayatına daha verimli devam eder, bunu görev edindim

From: Honnete
This Post:
77
290828.683 in reply to 290828.682
Date: 12/14/2021 4:31:20 AM
Biraderler
II.1
Overall Posts Rated:
131131
Second Team:
Küçük Biraderler
Bir süre ara vermiş olsam da yıllardır bu oyunu oynarım, kendi lig forumum hariç pek katılımcı olmasam da forumları takip etmeye çalışırım. Türkiye BB topluluğundaki insanların birbirine yaklaşımını, tavırlarını da diğer oyunlara kıyasla hep beğenmişimdir. Sen kimsin diyecekler olabilir ki haklarıdır fakat tahminen hepinizden yaşça küçük bir kardeşiniz olarak, bazı insanların bu seviyesizlikle U-21 koçu olduğu, onu da geçtim pişkinlikte çığır açtığı bu forumda bir mesaj da ben yazayım istedim.
U-21 Milli takımının gidişatını bir kenara bırakıyorum, ki zaten bu mentalite ile orada başarılı olmanız da pek mümkün değildi, fakat size sürekli etrafa saldırmadan, insanlara bu mesajları yazmadan önce kendinizi bir gözden geçirmeniz gerektiği tavsiyesini vermek istiyorum. Tekrar söylüyorum, sen kimsin de bunları yazıyorsun minvalinde bir cevapla geleceğinizden şüphem yok, fakat ülkenin güncel olarak yozlaşmışlığının bu oyundaki bir tezahürü gibisiniz. Bu konuda artık yazmama kararı almışsınız, ne kadar arkasında durmayacağınızı bilsem de çoğu arkadaşımız gibi bu kararı sonuna kadar desteklediğimi bilmenizi isterim.

Last edited by Honnete at 12/14/2021 4:32:02 AM

This Post:
33
290828.684 in reply to 290828.678
Date: 12/14/2021 6:14:21 AM
DevrimSpor
II.3
Overall Posts Rated:
44
Hocam öncelikle bu kısa süreçte ilgi ve alakanıza ben teşekkür ederim maalesef beklenmedik bir yenilgi oldu bu maç özelinde hatalarınız olmuş olabilir fakat sizi bu maçla yargılamanın doğru olmadığı kanaatindeyim.

This Post:
33
290828.685 in reply to 290828.678
Date: 12/14/2021 9:19:21 AM
KaraKartalTR
III.2
Overall Posts Rated:
5959
** Yapacak çok bir şey yok, Herşey olup bittikten sonra yorum yapmak gerçekten kolay biz dışardaki kimseler için ama şunu söylemek istiyorum ne yazıkki MT ve U21 de senelerdir kronikleşmiş şu r0 olayı beni rahatsız ediyor. Her defasında bir üst turlara saklamak için girişim yaptığımız isteklilik olayından bir tek ben sıkılmadım diye düşünüyorum. Onca emek veya düşünce sırf bu olay yüzünden patlamak ile kalmıyor her defasında sizde burada bu konu ile ilgili açıklama yapma mecburiyetinde kalıyorsunuz.

Dereyi görmeden paçalarımızı sıyırmayalım madem.. Artık kolay rakiplere isteklilik yüzünden hediye ettiğimiz maçlar umarım bi son bulur. Rakibin neredeyse 3 katı olmamıza rağmen bir şekilde maçı kaybettik. Lütfen Tüm mt yetkili arkadaşlarına sesleniyorum. Maç önü taktiklerinde daha hatırısayılır davranalım ona göre hareket edelim. Üst turlara sağladığımız isteklilikler sürekli bir şekilde düşünmediğiniz şekilde daha rahat rakipler karşısında alınan mağlubiyetler ile heba oluyor.

Next season next season dedikçe 55 lere geldik oda bitti.

Last edited by SirDexterMorgan at 12/14/2021 9:20:59 AM

This Post:
00
290828.686 in reply to 290828.685
Date: 12/14/2021 9:43:25 AM
Fame Of Justice
II.4
Overall Posts Rated:
8484
Alt yapıya önem vermediniz diye bunlar oldu. Gençlerin elinden tutsaydınız. Bir şeyler öğretseydiniz böyle olmazdı !

This Post:
00
290828.687 in reply to 290828.686
Date: 12/14/2021 9:47:03 AM
KaraKartalTR
III.2
Overall Posts Rated:
5959
Şahsen çok uzun sezonlar sonra oyuna geri döndüm ''Enteriy'' hocam. Oyuncu konusu hakkında haklı olabilirsin, burada emektârlara.. oyuna ara vermemişlere cevap hakkı doğabilir.. :)

Onun dışında bu maç özelinde konuşmamız gerekiyorsa pekde oyuncu yetişirme sorunu değil sanki sonuç !

Last edited by SirDexterMorgan at 12/14/2021 9:47:52 AM

Advertisement