E upravo. Evo i jednog posta gdje su pomenuti bas Vujosevic sa jedne i Subotic, Falkao i Blazikovski sa druge strane :).
http://sportal.rs/news.php?news=118305
Ovaj tekst je traljav pokusaj zamene teza i ukazivanje samo na cinjenice koje odgovaraju odbrani Duleta Vujosevica. Ipak mu se provukao i jedan podatak koji je zanimljiv: u 10 sezona NBA od ovu povredu je imalo 36 igraca.
30 timova=> 30x12 igraca= 360 igraca
360 igraca x 10 sezona = 3600 igraca
36/3600x100=1
za 10 sezona u NBA je ovu povredu imalo 1% igraca, koliki procenat igraca Partizna je imalo ovu povredu?
Ne napadam tebe, nemoj pogresno da me razumes, samo komentarisem tekst koji je ovaj novinar napisao i koji je svoju privrzenost jasno definisao kometarima tipa: a da nijedan nije viđen ni blizu "Pionira", jedino logično objašnjenje je da je bio na probi kod Vujoševića, Verovatno je u zemlji lenjivaca i to moguće i sl
Jedan od razloga sto sam postovao komentar Sase Banjaca je to sto je on Partizanovac (i kosarkaski trener) i samim tim ne moze da se odmah stavi u dusebriznike koje ovih dana pominju i Vujosevic i Danilovic igrajuci na kartu srpskog mentaliteta tj znajuci kako ce to da zazavuci u usima navijaca.
Zanimljivo da niko nije spomenuo situaciju oko Van Persija. Van Persi je igrac koji je tokom karijere kuburio sa povredama i cesto je propustao i po pola sezone zbog njih. Prosle sezone pod Fergusonom Van Persi nije imao ni jednu povredu i odigrao je svih 38 ligaskih meceva za Junajted. Sa dolaskom Mojesa doslao je do promene dela strucnog staba i nacina treniranja, ugledni holandski fizioterapetu je na pocektu seznone izjavio da su Mojesovi nacini treninga zastareli i da ce Van Persi imati problema da ostane fit i da bude na raspolagnju za SP (mrzi me sad da trazim link, ali naci cu ako nekog interesuje) Van Persi je vec imao dve povrede u sezoni i odigrao je 12 od 22 utakmice za Junajted.
Sportska medicina je danas na visokom nivou i sada se pomocu raznih tesotva prati fizicka sprema igraca kao i prepoznaju genetske predsipozicije prema odredjenim povredama, u odnosu na to se odredjue rezim treninga.
Odgovornost za ove povrede u svakom slucaju snosi i strucni stab, pocevsi od kondicionih trenera i fizioterapeuta pa do onoga ko ih je zaposlio, Vujosevica. Ako su igraci imaju genetske predispozicije za povrede ili su bili premoreni, neko je to treba da primeti i da signalizira treneru, neko je trebao da smanji intezitet treninga itd itd