BuzzerBeater Forums

BB Poland > Model Treningowy Rewolucje - Realizacja

Model Treningowy Rewolucje - Realizacja

Set priority
Show messages by
This Post:
00
152140.68 in reply to 152140.66
Date: 7/24/2010 12:26:20 PM
Overall Posts Rated:
7474
Czyli OD skacze lepiej niż niskim zawodnikom (ok. 183 - 188 cm), gdy są w wieku ok. 22-24 lat.
To dobra wiadomość.
Potwierdzająca, że z treningiem obwodowych umiejętności dla wysokich graczy nie ma na co czekać tylko zaczynać od nich.

This Post:
00
152140.69 in reply to 152140.68
Date: 7/24/2010 1:14:31 PM
Overall Posts Rated:
22
Czyli OD skacze lepiej niż niskim zawodnikom (ok. 183 - 188 cm), gdy są w wieku ok. 22-24 lat.
To dobra wiadomość.
Potwierdzająca, że z treningiem obwodowych umiejętności dla wysokich graczy nie ma na co czekać tylko zaczynać od nich.

to niejest tak z tym do konca bo moj zawodnik musial otrzymac 4 treningi OD dla pozycji PG zeby mu skoczylo a dodam ze mial 19 lat to szybciej skoczylo gosciowi co tez trenowal 24 latek bo mu po 3

i stwierdzam ze to niejest regula 2 czy 3 tygodnie trzeba trenowac

This Post:
00
152140.72 in reply to 152140.71
Date: 7/25/2010 8:27:42 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Znowu płaczesz? Ludzie mają już dość tych Twoich ataków. Masz wątek "Rozmowy Polaków" i tam możesz sobie lolować i prowokować.
Przeczytaj dokładnie i ze zrozumieniem moje posty, które pisałem o odwróconych (nie tylko podczas kampanii, ale też wcześniej oraz później). Odwróceni polegają na zmienieniu skilla głównego a nie na bokach.
Ale przy okazji odwróconych pojawiły się też takie moje posty:
- każdy zawodnik w NT powinien mieć każdy skill minimum porządny
- trening należy zaczać od skilli, które trenuje się na innej pozycji niż docelowa
- młodych zawodników należy skautować po sumie skilli a nie po rozkładzie
- zanim powstał pierwszy wątek rewolucyjny to zrobiłem listę draftu właśnie po sumie skilli
Wszystkie te elementy praktycznie pokrywają się z rewolucyjnym modelem. Poruszałem więcej zagadnień niż tylko samo odwracanie. Odpowiedni trening miał właśnie pomóc przy odwracaniu, ale pisałem także, że można to zastosować także do zawodników nieodwróconych w okresie przejściowym.
Niestety Ty skupiłeś się tylko na lolowaniu i trolowaniu. I przyczepiłeś się tylko elementów najbardziej kontrowersyjnych, w ogóle nie przemyślałeś sobie tego co pisałem (o czym świadczy, że nie przedstawiłeś swoich planów treningowych). A Hawkeyed się moimi postami zainspirował.
Co ciekawe od niego też wymagasz planów treningowych. Zaczynam mieć podejrzenie graniczące z pewnością, że Ty nie masz swoich planów i po prostu chcesz zobaczyć jak wyglądają u innych, żeby się czegoś nauczyć. Po prostu sam nie masz nic do zaproponowania więc skupiasz się na propozycjach innych i szukaniu w nich dziur.
Co więcej, z Twoich postów nic nie wynika. Gdy Ty sobie płaczesz i mękolisz to inni pracują. Jest lista, dyskutowane są kolejne aspekty. Jeden user z czołowej ligi pisał wyżej, że praktycznie wystarczy posiłkować się tylko moją listy. Inny nawet zaczął się zastanawiać, czy nieodwrócony center trenowany rewolucyjnym modelem nie powinien mieć 180cm. I przy okazji wypłynęło, że wzrost chyba nie wpływa na trening IS. A ja pamietam jakie aroganckie posty pisałeś gdy powiedziłem, że odwrócony center powinien mieć 175cm (a on nie potrzebuje ID).
Tak więc mam prośbę - skończ z tym płakaniem, bo nic z tego nie wynika. A moje posty, nawet gdy ktoś się z nimi nie zgadza w całości, to są bardzo inspirujące.

This Post:
00
152140.76 in reply to 152140.75
Date: 7/25/2010 9:37:18 AM
Overall Posts Rated:
12061206
Skończ z tym płakaniem. Teraz już wszyscy widzą, że to efekt frustracji, że dostałeś mniej głosów ode mnie, sam to przyznałeś parę postów wyżej:
Co do B.B.Kinga...Zacząłem dyskusje ponieważ przeraził mnie wynik B.B Kinga w wyborach i wizja takiego selekcjonera i "odwróconych" w NT w niedalekiej przyszłości. Stwierdziłem, że trzeba jakoś zareagować, żeby sytuacja w przyszłości się nie powtórzyła...i nic do tego nie ma to, czy startowałem w wyborach czy nie. Dyskusja była jaka była...być może była też nudna i nie wszystkich interesowała;-)

Dostałeś mało głosów, bo miałeś słaby plan wyborczy, pełen frazesów i zero konkretów. Nawet planów treningowych nie masz rozpisanych. Twój wątek wyborczy do momentu zakończenia wyborów liczył bodajże 25 postów... Dopiero gdy zacząłeś mnie atakować to dobił do liczby o rząd większej.
A moje listy są używane, dodatkowo moje postulaty o treningu boków też.
A wynik wyborczy powinien Ci dać do myślenia, że to Ty się mylisz. BB-cy może specjalnie a może niechcący stworzyli taką grę, która jest inna niż Twoje wyobrażenia.
ale w moim przekonaniu

Przecież Ty nawet nie do końca rozumiesz na czym odwróceni mają polegać. Dla PG broniącego jako C skillem głównym ma być ID a bokiem OD a nie na odwrót. Zacznij opierać się na logicznym rozumowaniu a nie jakiś tam mglistych przekonaniach. Wyborcy Twoje przekonania ocenili.

--
@All: Przepraszam za zaśmiecanie wątku, ale sami widzice, że to nie ja zacząłem i sami widzicie wyżej jakie są powody tych nudnych ataków. Nie wiem co mam zrobić, żeby "przerażony wynikiem wyborczym" frustrat przestał biegać za mną po wszystkich wątkach i płakać w kółko na tą samą nutę. Niech moc będzie z Wami ;-)

This Post:
00
152140.77 in reply to 152140.76
Date: 7/25/2010 10:01:06 AM
Overall Posts Rated:
7474
Gorąco zachęcam do zaopiekowania się tym zawodnikiem:

(138252.710)

Advertisement