BuzzerBeater Forums

BB Poland > [Konkurs] Od zera do milionera

[Konkurs] Od zera do milionera

Set priority
Show messages by
This Post:
1010
246972.68 in reply to 246972.63
Date: 9/3/2013 8:58:35 PM
Overall Posts Rated:
270270
Wow. Kilka dni nie było mnie na forum, teraz przeczytałem ten wątek i to co tu się dzieje to mnie po prostu załamuje..
Jak jeden menedżer wcześniej napisał (sorry nie pamiętam ksywki) typowo Polska mentalność. Ktoś wychodzi z jakąś inicjatywą to zamiast konstruktywnej krytyki, próby może dopracowania szczegółów to totalne zgnojenie organizatora, bo nazwał to konkursem a nie jakoś inaczej, bo zagwarantował że zakupi zawodnika zamiast zagwarantować supka i w ogóle jest obłudny bo chce żeby ktoś mu wytrenował grajków pod pretekstem konkursu.
Dodatkowo większość z tych najgłośniej krzyczących o obłudzie to w lidze bez problemu umawia się na TiE . Pełna hipokryzja.

Przecież nikt do tego konkursu nikogo nie zmuszał (czas przeszły bo chyba już PeWu z tego zrezygnował), zasady były jasne i każdy mógł sam zadecydować czy chce w tym brać udział czy nie. Tak samo każdy mógłby zdecydować sam czy zawodnika sprzedaje czy nie. W najgorszym przypadku nikt by się nie zgłosił i konkurs umarłby śmiercią naturalną.

A jeszcze co do tego, że PeWu dzięki temu konkursowi by sobie skompletował swój nietypowy zespół. Nawet jeśli, to co z tego?
Potraktujcie to sobie jako rozbudowany wpis do wątku kupię zawodnika. Tam nie raz były wpisy w stylu kupię na koniec sezonu podkoszowego 19latka który będzie miał cały sezon trenowane OD itp.
Prawde powiedziawszy moglibyśmy mieć z tego nawet pożytek. Ma już nietypowych podkoszowych, jakby skompletował nietypowych obwodowych to moglibyśmy poznać ostateczną odpowiedź czy da się LI pokonać atakiem z dystansu.

A tak cały wątek kojarzy mi się z sytuacją złowionego kraba. Wiecie dlaczego poławiacze krabów trzymają je w zwykłych wiadrach bez przykrycia? Bo nawet jak jeden spróbuje się wspiąć i wydostać z wiadra to pozostałe go łapią szczypcami i ściągają z powrotem do dołu. Typowo polskie zachowanie :((

This Post:
00
246972.69 in reply to 246972.68
Date: 9/4/2013 1:52:01 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
Wow. Kilka dni nie było mnie na forum, teraz przeczytałem ten wątek i to co tu się dzieje to mnie po prostu załamuje..
Jak jeden menedżer wcześniej napisał (sorry nie pamiętam ksywki) typowo Polska mentalność. Ktoś wychodzi z jakąś inicjatywą to zamiast konstruktywnej krytyki, próby może dopracowania szczegółów to totalne zgnojenie organizatora, bo nazwał to konkursem a nie jakoś inaczej, bo zagwarantował że zakupi zawodnika zamiast zagwarantować supka i w ogóle jest obłudny bo chce żeby ktoś mu wytrenował grajków pod pretekstem konkursu.
Dodatkowo większość z tych najgłośniej krzyczących o obłudzie to w lidze bez problemu umawia się na TiE . Pełna hipokryzja.

Nie no, nie patrz tylko na złe strony. Próby konstruktywnego dopracowania też były.I może przy odpowiednim podejściu coś ciekawego się urodzi. Ja - bez względu czy to będzie konkurs, sesja rozbierana (co ja z tym mam?) czy obóz pracy - jestem zainteresowany wynikami, o ile organizator się nimi podzieli.Nie jestem za to zainteresowany zmniejszaniem bazy grajków pod U21, ale to już skrzywione spojrzenie skauta:) Jakoś tak im więcej ciekawych (lub nie) propozycji rozwoju, tym mniejsza baza do skutecznego rozwoju. Ale to już będziemy pewnie obgadywać w wątku U21. Czy zmieniać czy nie?

This Post:
00
246972.70 in reply to 246972.69
Date: 9/4/2013 2:32:52 AM
Warsaw Mutants
II.4
Overall Posts Rated:
10801080
Ja też jestem zainteresowany wynikami sesji rozbieranej :-)

This Post:
33
246972.71 in reply to 246972.70
Date: 9/4/2013 3:40:05 AM
Overall Posts Rated:
296296
sądząć po ilości wpisów na temat urody poszczególnych pań oraz sesji rozbieranych odnoszę wrażenie, że trzymasz żonę z daleka od swojej GieeMowskiej pracy :P

Last edited by marcin OLA! fivb at 9/4/2013 3:40:26 AM

This Post:
00
246972.72 in reply to 246972.71
Date: 9/4/2013 4:27:21 AM
Warsaw Mutants
II.4
Overall Posts Rated:
10801080
Generalnie tak ale czasem się pochwałę jakimś swoim postem. Jednak żona wie jaki jestem. Czasem nawet nazywa mnie erotomanem :-)

Last edited by Kaznodzieja at 9/4/2013 4:29:08 AM

This Post:
00
246972.73 in reply to 246972.69
Date: 9/4/2013 4:47:40 AM
Overall Posts Rated:
270270
Niestety było ich tak mało, że zginęły w natłoku jechania po organizatorze za to, że nazwał konkurs "od zera do milionera", a nie " pseudokonkurs z kiepską nagrodą, która wg wielu nie jest nagrodą".

Po prostu tyle się narzeka, że ludzie nie udzielają się na forum i maleje zainteresowanie BB w naszym kraju. W sumie to nic dziwnego bo przeczytanie tego wątku moim zdaniem może skutecznie odstraszyć nowego gracza, który dopiero zapoznaje się z BB do jakiegokolwiek udzielania się na forum.

This Post:
00
246972.74 in reply to 246972.73
Date: 9/4/2013 6:38:17 AM
The Soulcrashers
IV.9
Overall Posts Rated:
12111211
może tak też się stać...ale w gruncie rzeczy do naszej natury też należy przyłączyć się do tych co biją. Więc wielu nowych z chęcią wskoczy w to nasze piekiełko ;)
Ale żeby nie było...odnoszę się do natury i kilku sytuacji na forum - nie do np dokładnie tego wątku.

This Post:
22
246972.75 in reply to 246972.68
Date: 9/4/2013 6:50:00 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41294129
Second Team:
KS Golden Grizzlies
to totalne zgnojenie organizatora
Być może jest taki odbiór (według mnie krzywdzący dla większości wypowiadających się w tym wątku osób) po wpisie Mario. Z tym, że to był tylko jeden wpis. Poza tym uważam było ok.

Polska mentalność mówicie...Jak coś jest dobre to chwalę. Jak nie, to mówię że mi się nie podoba. Jeśli to jest ta wyświechtana polska mentalność to chyba nie mam się czego wstydzić:P

Mam klaskać w dłonie bo ktoś stworzył słaby konkurs?:-) Wtedy to by była jakaś lepsza niepolska mentalność?

Ja z kolei ubolewam nad polską nieumiejętnością radzenia sobie z krytyką. Ktoś usłyszy tylko pół słowa mało pochlebnego i już zaraz mu się odechciewa:(

This Post:
00
246972.76 in reply to 246972.73
Date: 9/4/2013 7:09:10 AM
KS Goldena
PLK
Overall Posts Rated:
41294129
Second Team:
KS Golden Grizzlies
Po prostu tyle się narzeka, że ludzie nie udzielają się na forum i maleje zainteresowanie BB w naszym kraju. W sumie to nic dziwnego bo przeczytanie tego wątku moim zdaniem może skutecznie odstraszyć nowego gracza, który dopiero zapoznaje się z BB do jakiegokolwiek udzielania się na forum.

Nie dramatyzujmy:-) Równie dobrze można zniechęcić nowego gracza do treningu dla reprezentacji takimi durnymi hasłami oderwanymi od rzeczywistości.

Message deleted
From: Huanito

This Post:
33
246972.78 in reply to 246972.76
Date: 9/4/2013 7:25:10 AM
Pruszcz All Stars
PLK
Overall Posts Rated:
548548
Second Team:
Pruszcz ZSO 1 Team

Równie dobrze można zniechęcić nowych żerując na ich niewiedzy, naiwności i wykorzystując ich dla swoich prywatnych celów. Chyba należy się takim osobom szersze przedstawienie problemu, w co i z kim się pchają...jakie są tego plusy, minusy i jakie za tym się kryją zagrożenia.

PeWu obraża się o byle co pod swoim adresem (choć sam każdego krytykuje w tym mnie i wtedy jest dobrze), ale sam stwarza niejasne sytuacje, po których narażony jest na wytykanie i krytykowanie, podejrzenia o przekręty itd...mam wrażenie, że się zbyt "rozbujał" i uważa, że niektóre zasady go nie dotyczą, bo jest na tyle cwany, że może je naginać.

Tak jak z niedawną sytuacją nagłośnionego transferu z ASPK (koleżeńska pomoc gotówkowa w drodze do PLK i bardzo, ale to bardzo przepłacony transfer wiekowego grajka), miałem podejrzenia i chyba słuszne, sprawą zajęli się też Gmowie...PeWu na pytania Gma tylko kręcił i gadał głupoty, lub udawał, że nie widzi co się do niego pisze (jakbym był bez winy to bym się tak nie zachowywał).

Weź później ufaj takiemu człowiekowi, który ciągle tylko coś kręci i nagina fakty, robiąc przy okazji z siebie ofiarę losu i pokrzywdzonego. Nie kombinuj to nikt nie będzie miał do Ciebie żalu i pretensji.

Chcesz sobie robić drogę na skróty stosując różne gierki i nie zawsze fair chwyty, to licz się z falą krytyki.

Last edited by Huanito at 9/4/2013 7:38:57 AM

Advertisement