BuzzerBeater Forums

BB Hellas > [ΕΘΝΙΚΗ] Συζήτηση

[ΕΘΝΙΚΗ] Συζήτηση (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
124401.680 in reply to 124401.678
Date: 11/1/2010 1:16:38 PM
Overall Posts Rated:
112112
http://www.buzzerbeater.com/match/12655/boxscore.aspx

Κύριοι, η κίνηση απέτυχε παταγωδώς. Ακούω τις απόψεις σας ως προς το γιατί.
Κυρίως γιατί ένα τεσσάρι με εξαιρετικά στοιχεία σκόρερ, τόσο εσωτερικά, όσο και περιφερειακά πήρε μόνο 5 προσπάθειες και να σημειωθεί πως έχει και 19-20 μπάσιμο!
Κατά δεύτερον πως γίνεται ακόμα και εντός έδρας με ίδιο ενθουσιασμό και ίδια διάθεση να χάνουμε τα ριμπάουντ και ας παίζουμε 2-3.
Τέλος γιατί στην κίνηση που επικεντρώνεται περισσότερο στα δίποντα, τραβήξαμε δυσανάλογα πολλά τρίποντα, από τη στιγμή που στις θέσεις 1 έως 4 είχαμε πολύ καλούς παίκτες στο μπάσιμο.
Ο αγώνας ίσως είναι καταδικαστικός για την πρόκριση της ομάδος μας φέτος κι ας είναι πολύ νωρίς, αλλά θα ήθελα τουλάχιστον να διορθώσω ότι μπορώ εν όψη της πιο δύσκολης συνέχειας.

The secret of communication lies in defeat...
This Post:
00
124401.681 in reply to 124401.680
Date: 11/1/2010 1:21:41 PM
Overall Posts Rated:
113113
Εγω αλλου προβληματιζομαι.Γιατι 2-3?
Οι 3 κοντοι τους αλωνισαν.

Last edited by GM-Paris at 11/1/2010 1:24:12 PM

This Post:
00
124401.682 in reply to 124401.681
Date: 11/1/2010 1:52:03 PM
Overall Posts Rated:
112112
Η άμυνα μου φάνηκε μονόδρομος. Με τέτοια ρακέτα τι να παίξεις?
Με man to man θα με τσακίζαν οι ψηλοί τους και θα παίρνανε όχι μόνο 5 παραπάνω ριμπάουντ που πήρανε, αλλά 15 παραπάνω. Παίζαμε και εντός, που ενισχύει τα ριμπάουντ της έδρας με ίδια διάθεση και ίδιο ενθουσιασμό. Ειλικρινά θεωρείς λάθος την 2-3? Βόλλευ θα μας παίζανε όχι μπάσκετ.
Αλλά και με σπρώξιμο που παίξανε, τις περισσότερες προσπάθειες κοντά στο καλάθι τις πήρανε.
Και με τόσο κακό το βασικό PG σε περιφερειακό σουτ, τον Μέριμι, εσύ τι θα επέλεγες? 18% έχει στα τρίποντα στην ομάδα του φέτος ο Μέριμι.
Όχι, όχι με 6-25 τρίποντα που δεχτήκαμε, η 2-3 θεωρώ πως ήταν η σωστότερη, αν όχι η μοναδική επιλογή.
Το σπρώξιμο εξάλλου μοιράζει επιθέσεις. Με τη 2-3 καταφέραμε να πάρουν περισσότερες προσπάθειες οι κοντοί τους.
Θεωρείς πως θα τα πηγαίναμε καλύτερα, αν τις πιο πολλές προσπάθειες τις παίρναν οι ψηλοί τους? Με 6 αγωνιστική τον Αγγελίκο και 4 τον Μάρκο? Φοβόμουν πάρα πολύ το look inside. Θυμάσαι το κράξιμο που είχα φάει με την Πορτογαλία, επειδή ΔΕΝ είχα παίξει 2-3 ζώνη? Ή τότε είχανε δίκιο ή σήμερα. Και πιστεύω πως είχαν τότε.
Τέλος πάντων από την άμυνα δεν έχω παράπονο, την κίνηση θέλω να καταλάβω γιατί δεν πήγε.
Η ουσία είναι απλή. Με τρέξε ο Τσόκανης θα είχε 6-17 τρίποντα, αντί για 3-17 που είχε? Αλλά γιατί να μην τα έχει αυτά και με την κίνηση?

Last edited by Kajabbar at 11/1/2010 1:56:37 PM

This Post:
00
124401.683 in reply to 124401.682
Date: 11/1/2010 4:07:14 PM
Overall Posts Rated:
112112
http://www.buzzerbeater.com/match/12292/boxscore.aspx

Συγχαρητήρια βέβαια για μία ακόμη εύκολη επικράτηση των Νέων.
Όπως θα δείτε η κίνηση ήταν και εδώ η επιλογή μας. Τα 4 μας δε πήρανε 23 προσπάθειες στο σύνολο.
Έλαβα μήνυμα βέβαια που έλεγε για κάποιο κρυφό χαρακτηριστικό εμπειρίας συστήματος.
Δηλαδή ότι πέραν της εμπειρίας του κάθε παίκτη, υπάρχει εμπειρία σε συγκεκριμένα συστήματα.
Ο Μάντζιος πχ δεν έχει εμπειρία από κίνηση, οπότε δεν θα μπορούσε να παίξει καλά.

http://www.buzzerbeater.com/match/12084/boxscore.aspx
Εδώ όμως?

http://www.buzzerbeater.com/match/11759/boxscore.aspx
Εδώ δε ο Karotsis πήρε αρκετές προσπάθειες, ο Μάτζιος ως αναπληρωματικός πήρε 6 προσπάθειες, 1 παραπάνω από ότι σήμερα ως βασικός!

Ανέφερα τα δύο πιο πρόσφατα, αλλά σίγουρα θα μπορούσα να βρω κι άλλα.

Last edited by Kajabbar at 11/1/2010 4:07:24 PM

This Post:
00
124401.684 in reply to 124401.683
Date: 11/1/2010 6:21:48 PM
Overall Posts Rated:
343343
Δεν θα σχολιάσω κάτι δημόσια πέρα από το μέηλ που πήρες και λέει για εμπειρία συστήματος, που είναι ότι ηλιθιότερο έχω διαβάσει ποτέ εδώ μέσα. Αν είναι δυνατόν δηλαδή...Για τα υπόλοιπα ξέρεις που θα με βρεις...

(12644) Ο Καλιάσης για την ιστορία 6 έχει σε μπάσιμο...

Last edited by JohnnyB at 11/1/2010 6:28:45 PM

This Post:
00
124401.685 in reply to 124401.684
Date: 11/2/2010 12:27:23 AM
Overall Posts Rated:
7070
Ego to egrapsa.paliotera eixe ginei k thema sta forums legontas auto akribos.Rotousan oi xristes pou irthan apo to hattrick an iparxei hidden tactics experience analoga me to poses fores trexeis kapoio sistima.Tote oi BB's den eixan dosei xekathari apantisi.Distixos itan an thimamai kala proti i deyteri sezon pou epeza kai esi den isoun edo na to diabaseis.

Edit : Episis kata 99% auto to hidden tactics experience ipirxe mexri prosfata sto paixnidi k isos na iparxei k akoma.Einai to legomeno coach rating pou blepeis sta all stars.Eixe brethei mexri kai phenomenal coach rating se all star game xamilis katigorias opou oles oi omades paizane base offense kai normal attack(dedomenou oti sta all stars games auto einai to default sistima).Oson afora paliotera paixnidia tou mantziou me motion pou ta pige kala na anafero oti to hidden tactics experience epireazetai apo tin omada pou paizei tora o paiktis kai oxi paliotera.O mantzios einai prosfati metagrafi an i proigoumeni omada tou eixe paiksei merikes fores motion bgainei noima.Anigoume megalo thema omos opote as to afiso.

Last edited by autokratoras at 11/2/2010 12:46:47 AM

This Post:
00
124401.686 in reply to 124401.683
Date: 11/2/2010 2:49:55 AM
Overall Posts Rated:
303303
πολυ κινηση πεφτει τελευταια τι εγινε κοινη στρατηγικη ελλαδα - κυπρος ?
1. ποιος σου ειπε οτι με την ζωνη 2-3 ειναι σιγουρο οτι θα παρεις περισσοτερα ριμπαουντ?
2.οταν θελεις να παρει προσπαθειες συγκεκριμενος παικτης για σουτ μην περιμενεις απο την μηχανη να το καταλαβει απο μονη της , πρεπει εσυ να της δωσεις να το καταλαβει.
3. αν ακους για ββ χρηστη που εχει αυτον τον σεντερ

Σούτ με Άλμα: καταρτισμένος Εμβέλεια Άλ.: αδέξιος
Περ. Άμυνα: άθλιος Χειρισμός: αξιοθρήνητος
Μπάσιμο: άθλιος Πάσες: αξιοθρήνητος
Εσ. Σούτ: εκπληκτικός Εσ. Άμυνα: εκπληκτικός
Ριμπάουντς: θαυμάσιος Τάπες: καταρτισμένος
Αντοχή: φυσιολογικός Ελ. Βολές: αδέξιος

τοτε καληνυχτα ...

υ.γ. εγω το πιο ηλιθιο που εχω ακουσει εδω μεσα ειναι οτι η εμβελεια ειναι παντελως αχρηστη στους ψηλους.

This Post:
00
124401.687 in reply to 124401.685
Date: 11/2/2010 5:12:08 AM
Overall Posts Rated:
343343
Για αρχή να σε συγχαρώ για την τρομερή δουλειά που κάνεις για να σωθεί 1 από τους πιο προπονημένους παίκτες αλλά και πιο ατσούμπαλους του παιχνιδιού.

Επί της ουσίας. hattrick δεν έπαιξα ποτέ μου, δεν ξέρω τι γίνεται εκεί. Είμαστε σεζόν 14 όμως, έστω και αν ήρθα στην 6η, λες να μην εμφανιζόταν ξανά η ανάλογη συζήτηση; Έστω όμως πως ισχύει αυτό που λες το θεωρώ πολύ μικρό παράγοντα. Η απάντηση για την κακή επιθετική απόδοση του Μάτζιου είναι πολύ πιο απλή. Έχοντας υπόψιν τα σκιλς του Zandok, (ως πρόσφατα βασικός στο 4 στο Ισραήλ) με μεγάλη περ άμυνα για την θέση να μην είναι καν στην ομάδα τους, τότε θεωρώ σχεδόν σίγουρο πως ο παίκτης που αντιμετώπισε έχει ακόμα καλύτερη. Δεδομένης όμως της κακής εμβέλειας που έχει ο δικός σου, δεν μου φαίνεται καθόλου παράξενο το αποτέλεσμα του.

Για το μπάσιμο στους ψηλούς, έχω εκφέρει την άποψη μου εδώ και καιρό. Επίσης η κίνηση είναι μια τακτική που χρησιμοποιεί την πάσα για δημιουργία και όχι τόσο το μπάσιμο.

Τώρα όσο για το 2-3 που έπαιξε ο Γιάννης, όταν ρωτήθηκα ήταν και η μόνη αντίρρηση που είχα δεδομένης και τις απέχθειας που έχω για την συγκεκριμένη άμυνα...

Edit: Εάν μπεις στην λογική να το ψάξεις αυτό που λες, με μεγάλο ενδιαφέρον θα το παρακολουθήσω, και είμαι έτοιμος να λάβω μέρος σε αυτό, φτάνει να μου δώσεις κατευθύνσεις.

Last edited by JohnnyB at 11/2/2010 5:13:27 AM

From: JohnnyB

This Post:
00
124401.688 in reply to 124401.686
Date: 11/2/2010 5:29:45 AM
Overall Posts Rated:
343343
Η κίνηση που χρησιμοποιώ εγώ έχει συγκεκριμένους σκοπούς, δεδομένης της απουσίας, βασικών παικτών, μας είτε από τραυματισμούς, είτε από κακή αγ κατάσταση, της έλλειψης εμβέλειας στους αντικαταστάτες, αλλά και της ανάγκης εκμετάλλευσης του Καλιάση, μιας και είναι ότι καλύτερο έχουμε σε ψηλούς. Δυστυχώς κάτι άλλο εκτός από εξωτερικά συστήματα για Κύπρο απαγορεύεται αφού το καλύτερο μας 5αρι έχει 85κ μισθό...

@Νίκος
Τώρα για εμβέλεια και ψηλούς σαφώς και δεν είναι άχρηστη ειδικά σε αυτά τα συστήματα...Όχι όμως το παν...

Όσο για τον πιο πάνω παίκτη θέλω να αναρωτηθείς εάν υπάρχει καλύτερος...Το talent pool που έχω να επιλέξω έχει 59 ομάδες, και μπαίνω στην διαδικασία λόγω ακριβώς της τόσης φτώχειας σε ταλέντο να καλέσω στην εθνική 19χρονο με 6 προοπτική για να τον σώσω...

Last edited by JohnnyB at 11/2/2010 5:43:23 AM

From: nikos64

This Post:
22
124401.689 in reply to 124401.688
Date: 11/2/2010 6:28:11 AM
Overall Posts Rated:
303303
το γιατι παιζεις κινηση δεν με ενδιαφερει ....
το γιατι εχετε τετοιο ψηλο δικο σας προβλημα ας ειχατε φτιαξει με τον ιταλο κοουτς που ειχατε...

οταν σας ρωταει κατι συγκεκριμενο ομως καποιος και ειδικα ο εθνικος προπονητης σαν gm που ειστε μπορειτε να απαντατε συγκεκριμενα και οχι να προβληματιζεστε αλλου?

οταν σαν gm λες οτι εμβελεια ειναι παντελως αχρηστη και μαλιστα επιμενεις , ε τι να πεις τοτε ?τουλαχιστον αμφιβαλλεις βασιμα για την ποιοτητα της βοηθειας που μπορει να δωσει πανω σε καθαρα "αγωνιστικα" θεματα.

From: JohnnyB

This Post:
00
124401.690 in reply to 124401.689
Date: 11/2/2010 7:02:24 AM
Overall Posts Rated:
343343
Το ανέφερες όμως, ενώ δεν χρειαζόταν. Αγνόησες τα γεγονότα που ανέφερα, και το έθεσες σαν απόδειξη δικής μου ανικανότητας. Όσο για το πως φτιάχνεις παίκτες, αγνοείς ακόμα του ότι χρειάζεται η 1η ύλη για να κτίσεις οτιδήποτε...Προφανώς σε μια τόσο μικρή κοινότητα υπάρχει σοβαρή έλλειψη της, και ακόμα χειρότερα έλλειψη προπονητών που ενδιαφέρονται να προπονήσουν. Για ρώτα τον Κρεπαλέον που είναι στην μικρή, σε πόσα μέηλ του απαντούν; Άσε λοιπόν τον Ιταλό στην μπάντα... Όπως ανέφερες και την ομοιότητα των συστημάτων. Πολύ άκυρη και άκαιρη η επίθεση σου. Λες και έχουμε άπειρες επιλογές...

Τώρα όσο για το τι μπορεί να με προβληματίσει, έχω κάθε δικαίωμα να επιλέξω, και να το σχολιάσω.

Πότε ακριβώς εγώ είπα πως η εμβέλεια είναι άχρηστη; Ελληνικά έγραψα:
Τώρα για εμβέλεια και ψηλούς σαφώς και δεν είναι άχρηστη ειδικά σε αυτά τα συστήματα...Όχι όμως το παν...
Απλά λέω πως δεν είναι στις βασικές μου προτεραιότητες. Άλλωστε σε παλαιότερο μου ποστ έχω πει πως δεν θεωρώ κανένα σκιλ άχρηστο σε καμιά θέση...εν αντιθέσει κάποιων που προσπαθούσαν να με πείσουν για το αντίθετο. Επιπλέον όταν ανέλυσα δημόσια τα λίγα σουτ του Μάτζιου την ανέφερα. Στα Ελληνικά το έκανα και αυτό. Πάντως (12584) Πίκουλας 1 εμβέλεια, Καλιάσης 3. Αν κοιτάξεις την ιστορία θα δεις πως είναι άκρως αποτελεσματικοί και οι 2 σε σχεδόν πάντα τρέξε/κίνηση. Ο Πίκουλας μάλιστα επί Ιταλού έκανε φοβερά παιχνίδια και σαν 3αρι σε τρέξε. Αυτό που θεωρώ αχρείαστο είναι το μπάσιμο,(στους ψηλούς) το οποίο και αυτό σε Ελληνικά το έγραψα...

Το ''GM'' δεν με κάνει αυτόματα γνώστη των τακτικών. Η εμπειρία μου και το ψάξιμο μου με κάνει.

Όσο για το αν απαντάω συγκεκριμένα, πάντα το κάνω. Απλά στην προκειμένη περίπτωση επέλεξα να το κάνω σε προσωπική συζήτηση αφού προσωπική συζήτηση έγινε πριν το ματς. Δεν είχα κανένα σκοπό να αφήσω το παραμικρό υπονοούμενο. Που είναι ακριβώς το μεμπτό;

Edit: Έχεις κάθε δικαίωμα να αμφιβάλεις για την επάρκεια μου όσον αφορά τις γνώσεις μου...Από την άλλη όμως θα ήθελα να ρίξεις και μια ματιά στα αποτελέσματα των 2 ομάδων που προπονώ...Μπορεί τα δικά σου στάνταρντ να είναι πολύ ψηλότερα από τα δικά μου, αλλά προσωπικά είμαι πλήρως ευχαριστημένος...

Last edited by JohnnyB at 11/2/2010 7:14:01 AM

Advertisement