Ajde da malo hejtujem vas patriote (a usput se i pohvalim) :) Iako se slazem sa Kostom da je zbog malog fonda srpskih igraca teze i naci domaceg trenirca, morate priznati da retko krecu od 1$. Ja sam npr. bio zagrejan za Velevskog, jos prosli put, kada je izasao iz botovanog tima, ali nisam imao dovoljno para. Imali smo Atlas i ja dogovor da ga prepusti meni ako bude do 1,2 miliona (toliko sam imao), u suprotnom je njegov. Ali ispade belaj pa zavrsi u inostranstvu, za nerealan novac. Druga moja zelja od nasih igraca je bio Stefan Skuletic, nekad prosle sezone. Prodao sam ceo tim skoro, sakupio vecinu novca, ali je njegov vlasnik odustao od prodaje :/
Evo mojih "dokaza" da se, kao i svugde, i ovde precenjujemo. :)
1. Antonio Brasil - kupljen 5 dana posle drafta za 300k, pot MVP, 18 g. Skilovi: 3 6 6 5 7 4 7 7 4 6. Da je bilo pameti i znanja, on bi dostigao nivo i cenu naseg Andica. Ali posto sam ga uzeo kao neiskusan menadzer, ne bas sjajno trenirao od pocetka, recimo da ga mogu uporediti sa Djindjicem. S' tim sto iskreno mislim da ce za 3 sezone (kad bude imao 28) da vredi vise od Djindjica (trenutni skilovi: 13 7 10 15 17 6 17 16 14 8). Za jednog menadzera pocetnika tih 400k za transfer je ogromna razlika. Sada i ne bih pravio pitanje kada bih nasao takvog domaceg igraca, sa takvim pocetnim skilovima, za 700k.
2. Lukrecijus Alksnevicius - draftovan sa 18, ali kod mene dosao u medjusezoni za 257k (pretplacen je, jer se nakacio neki litvanski menadzer). Skilovi: 3 1 6 5 7 9 4 7 5 7. Realno, nista posebno, ima tu rupetinu na JR. Ali imao sam neku viziju sa njim (jos uvek imam). Pocetkom prosle sezone nudio mi neki italijanski menadzer 750k za njega, ja sam trazio 900 (nije mi bila neophodna prodaja). Steta sto nema sada na listi tog naseg sto je stigao sa 19 g sa drafta, skoro uvek stoji za milion. Necu da gresim dusu, mozda malo lepsi raspored skilova, ali ne vredi 4 x vise.
3. Jakub Lutrzykowski - njega cu da uporedim sa Trnavcem, nadam se da Ogiju nece smetati. Kupio sam 24 dana pre nego on Trnavca. Ovaj moj 2 godine mladji, jaci potencijal za 1, suma skilova: 84-81 u korist mog Poljaka, na sekundarcima 42-40 (da ne pomislite da je panj ovaj moj :P ). Dao sam oko 220k vise, ali mislim da cu na duze staze vise profitirati.