BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NT] PG/SG

[NT] PG/SG (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
65605.683 in reply to 65605.682
Date: 9/15/2009 6:16:33 AM
Overall Posts Rated:
16491649
Mysle ze powinienes zaktualizowac pierwszy post w temacie reprezentacja sezon 9/10

From: m4ti_

This Post:
00
65605.684 in reply to 65605.680
Date: 9/15/2009 6:18:06 AM
Overall Posts Rated:
2121
nie pali się narazie więc nie panikuj:P spokojnie nadrobi to wszystko jak wróci:) kilka dni zwłoki nie zrobią różnicy

This Post:
00
65605.685 in reply to 65605.683
Date: 9/15/2009 6:18:13 AM
Baltic Strong
IV.29
Overall Posts Rated:
17181718
Wiem i zrobię to natychmiast po tym jak otrzymam odpowiedź od osoby na która czekam.Info będzie też na stronie reprezentacji.

This Post:
00
65605.686 in reply to 65605.676
Date: 9/15/2009 6:55:08 AM
Overall Posts Rated:
112112
m4ti powiedz mi proszę, co zadecydowało, że choć przez chwilę pomyślałeś sobie o tym graczu (11027546) w kontekście SFa?

Bo nie wiem, ile i jakich postów trzeba jeszcze napisać, żeby nie powielać tego samego błędu - bez osobistej urazy, bo nie chodzi tu tylko i wyłącznie o Ciebie (nie, Leszek o Ciebie też konkretnie nie ;P...o szeroki ogół chodzi...) :/ Wydaje mi się, że bardzo wiele osób rozmija się już na poziomie definicji tego, co SF powinien sobą prezentować...

Dobrze by było to raz na zawsze wytłumaczyć: czym jest SG pod LI, czym SF, a czym PF...

Last edited by Żegnalski_Jestem (playing epilog) at 9/15/2009 6:55:28 AM

This Post:
00
65605.687 in reply to 65605.686
Date: 9/15/2009 7:06:28 AM
Overall Posts Rated:
2121
Po primo wzrost: 198cm, przy takim wzroście kozłowanie naprzykład będzie mu cięzko się trenowało i chyba jeszcze jakiś skil też, po drugie primo ID na takim samym poziomie jak OD, więc przy treningu OD do poziomu znaczacy/wybitny powinno ID przynajmniej raz tez skoczyć.

A co do definicji co powinien mieć SF to posłużę się tym co można znaleśc w jednym z wątków na forum;]:
Small Forward
(1) Rzut z wyskoku, Zasięg rzutu, Obrona na dystansie
(2) Kozłowanie, Podania, Wejście pod kosz
(3) Rzut z bliska, Obrona pod koszem
(4) Zbieranie

Jak widzisz 90% z tych najważniejszych skili taki SF ma więc nie rozumiem bulwersu ale pewnie za chwile mi wyjasnisz, że się myle. SB i IS można potrenować w jednym z sezonow co uzupełni jego brak;]

SG pod LI to trudno jakoś wytrenować i częściej słyszę o PG pod LI i takich też graczy prowadzę skautując.

This Post:
00
65605.688 in reply to 65605.687
Date: 9/15/2009 7:34:58 AM
Overall Posts Rated:
112112
Aż boję się odpisywać, bo wyczuwam pewne uprzedzenie wobec mojej osoby ;) Nie, nie chcę koniecznie konkretnie Ciebie pouczać, a tylko pewne rzeczy ustalić raz na zawsze...

Po pierwsze...Moim zdaniem zbyt demonizujemy znaczenie wzrostu...OK, jeśli mowa o trenowaniu PG o wzroście 220cm, lub C o wzroście 180cm...jednak nie wybrzydzajmy na gracza będącego po środku tego przedziału.

Ty posłużyłeś się wymaganiami dla SF...To ja wezmę te dla SG:

Shooting Guard
(1) Rzut z wyskoku, Zasięg rzutu
(2) Kozłowanie, Podania,
(3) Wejście pod kosz, Obrona na dystansie, Rzut z bliska

Idąc tym tropem skoro Ty przymknąłeś oko na Rzut z bliska będący pod trójką u SFa, to czy ja mogę przymykać oko dla Obrony na dystansie u SG i na siłę robić z kogoś z okropną OD reprezentacyjnego SG? Obaj chyba wiemy, że nie ma sensu trzymać się ściśle tego typu tabelek :)

SG pod LI to trudno jakoś wytrenować i częściej słyszę o PG pod LI i takich też graczy prowadzę skautując.

Czym Twoim zdaniem jest Lucjan Niedźwiecki?

SB i IS można potrenować w jednym z sezonow co uzupełni jego brak;]

Kluczowa sprawa...Po co? Po co marnować pewnie cały sezon treningu tylko po to aby nazwać gracza SF...i to nie takim jaki powinien być, tylko takim który mógłby grać wobec rzadkości prawdziwych SFów...

Last edited by Żegnalski_Jestem (playing epilog) at 9/15/2009 7:40:39 AM

This Post:
00
65605.689 in reply to 65605.688
Date: 9/15/2009 7:49:30 AM
Overall Posts Rated:
2121
Uprzedzenia? Ty też przyłączyłeś do tych którzy twierdzą, że jedni są My a drudzy Wy? :/ Wiesz doskonale, że uważam Cie za świetnego prezesa więc nie sugeruj mi znów jakiejś zawiści;]

Nie możemy twierdzić, że wzrost niema znaczenia bo ma i to widać. Posiadając taki wzrost na pograniczu 2m jest on umierkowany do treningu zarówno podkoszowego jak i obwodowego.

Zgodzę się z Tobą, że te cyferki nie odzwierciedlają znaczenia skili ale prosiłeś o definicję więc ją dostałeś;]

Nie przymykam oka na IS, napisałem że to można później uzupełnić:)

Lucjan Niedźwiecki to mam nadzieje nasz przyszły SF, który teraz otrzyma kilka treningu ISa na 1 pozycji, planuje tak z 3 lvle mu wbic ISa jak się da:). Może moim zdaniem też grać na SG oczywiście i własnie na tą pozycję był dotychczas przygotowywany;]

Po to marnować sezon aby uzupelnic jego braki, masz racje pewnie, że to nie warto ale w kontekście u21 o nim nie myślałem;]

This Post:
00
65605.690 in reply to 65605.689
Date: 9/15/2009 8:05:46 AM
Overall Posts Rated:
112112
Jak widzisz 90% z tych najważniejszych skili taki SF ma więc nie rozumiem bulwersu ale pewnie za chwile mi wyjasnisz, że się myle.

To odczytałem jako ironię z Twojej strony, ale widać przewrażliwiony jestem po ostatnich przekomarzaniach na forum ;) Nie było sprawy :)

Przez ten wzrost na pewno jest ukierunkowany na SF...Mi to jednak nie wystarcza i nie jest w stanie przesłonić wad, których nigdy nie przeskoczy. Wolę stracić trochę/trochę więcej przez ten wzrost niż robić z niego główne kryterium...

No i właśnie...Niedźwiecki pewnie na SF będzie pogrywał...ale nie dlatego, że to ideał na SF w tej chwili, ale dlatego, że inni nie mają chęci trenować IS/ID/RB i taki Niedźwiecki okazuje się jednym z najlepszych pod koszem...Dążmy więc do tego, żeby tacy jak on teraz byli w przyszłości SG pod LI, a SFy były jeszcze lepsze pod koszem...Oczywiście jeśli właściciel będzie chętny do treningu podkoszowego w tym sezonie to będzie to bardzo mile widziane i Leszek na pewno nie pogardzi :)

Dzięki potencjałowi niestety pod NT też niefajna opcja...Ja bym po prostu patrzył na niego tylko i wyłącznie pod kątem PG czy SG i to raczej pod opcje obwodowe, a nie podkoszowe (właśnie przez ten IS). Temat czegokolwiek podkoszowego zamknąłbym na zawsze.

Last edited by Żegnalski_Jestem (playing epilog) at 9/15/2009 8:06:08 AM

This Post:
00
65605.691 in reply to 65605.690
Date: 9/15/2009 8:20:49 AM
Overall Posts Rated:
2121
Masz rację co do tego, że jednak z niego SFa nie będzie ale nie zgodzę się z tym aby takich graczy skreślać na początku:) trenować ich i jeszcze raz trenować a jak w wieku 21 nadal wapnę będą to powiedzieć tylko trudno i jechać z koksem dalej.

Co do Lucjana to jego manager cypis82 poświęca się dla kadry i zawsze trenuje gracza tak jak go oto poproszę, nie udziela się na forum, nie nazywa się szalonym tylko robi to co do niego należy. Zapominamy troszkę własnie o managerach, którzy w skromny, zaciszny sposób sobie graczy trenują. Zapytałem się czy potrenuje mu IS, zgodził się, zapytałem czy na 1 pozycji, też napisał OK. No ale dobra, nie o tym jest dyskuja ale musiałem to napisać w kontekście tej lekkiej propagandy, która ostatnio się na forum pojawiła;].

Pisząc o Lucjanie pewnie dostałeś baze od Leszka uaktulanioną, to korzystając z tego zwróć uwagę na Marcina Wojtasa. Sam widzisz jaki ma IS i RB więc sa managerowie, którzy potrafią przed dłuższą chwilę potrenować obwodowego na C;].

Też jestem za tym aby w kadrze grali SFi z bazy SFów ale nie moja wina, że Leszek woli brać z SG/PG SFów niż z nominalnyh SF:(.

This Post:
00
65605.692 in reply to 65605.690
Date: 9/15/2009 8:20:56 AM
Overall Posts Rated:
299299
Z ciekawostek Szypulski będzie trenował trenerem 6lvl skille podkoszowe, nowy właściciel chce z niego zrobić PF-a, mimo ze aktualnie ma skille idealne dla SG ;))
Jeśli będzie go trenował tak wytrwale jak opowiada, to za 3 lata będziemy mieli SF/PF prawie idealnego :))

a Niedzwiecki będzie grał na SG/SF zależnie od potrzeb :))

Last edited by Leszek(World Champion) at 9/15/2009 8:23:34 AM

This Post:
00
65605.693 in reply to 65605.691
Date: 9/15/2009 9:08:44 AM
Overall Posts Rated:
112112
Tylko, że właśnie...my mówimy trudno, a taki właściciel zniechęca się już do repr być może na zawsze niezależnie od tego, że być może dzięki temu 3-4 sezonowemu treningowi ma super grajka. Luźna myśl z mojej strony, ale jeśli chodzi o mnie to ja się coraz mocniej do niej przekonuję na każdym kroku...

Co do cypis82...chwała Mu za to :) Ja wiem, że tacy właściciele są i brawo dla nich. Akcja Myszy też jest dobra byle trzymała się wytyczonych przez siebie ram i była konsekwentna - tak jak często powtarzałem, ja staram się podchodzić do sprawy z dystansem.

Co do Wojtasa...Ja wiem, że są tacy właściciele...tylko jest ich za mało ;P Tam zresztą wzrost pewnie mocno właścicielowi dawał po oczach i w końcu sam uznał, że grzechem jest pod koszem go nie ustawiać ;) Swoją drogą czy to nie dobry materiał na PF? Na SF by trzeba obie obrony wyciągać (no miło by było w każdym razie), a tak może tylko jedną...Tylko mimo wszystko chyba kapkę późno już jest...

Też jestem za tym aby w kadrze grali SFi z bazy SFów ale nie moja wina, że Leszek woli brać z SG/PG SFów niż z nominalnyh SF:(.

A mi wcale na tym nie zależy :) Chcę tylko aby do repr wychodzili odpowiednio wytrenowani grajkowie - a jak już są odpowiednio wytrenowani to niech są do niej powoływani :) W tej kadencji zapowiada się przewaga SG...W poprzedniej zaś więcej było z SF...tylko co z tego skoro z tych SFów większość wyglądała jak SG. Mam nadzieję, że po tych rozdzieleniach, które robił Mr. President z tym draftem będzie to wszystko się lepiej układało i skaut SF będzie skautował SFom, a ten od obrońców obrońcom - wszystko wynika z dziur we wzorach na pensje, ale o tym już było :)

Advertisement