BuzzerBeater Forums

Pomoc - Polski > Trening

Trening

Set priority
Show messages by
This Post:
00
68013.687 in reply to 68013.686
Date: 11/7/2010 4:44:42 AM
Overall Posts Rated:
88
Hmm.. WSZYSTKO NA FARCIE!!

Lol, można się chyba upewniać w nie ktrórych rzeczach, kto pyta nie bładzi. Prawda :D?

This Post:
00
68013.688 in reply to 68013.687
Date: 11/7/2010 4:37:44 PM
Overall Posts Rated:
00
Witam wszystkich:)
Mam już małe doświadczenie w tego typu grach - gram w Sokker Menager, ale że pochodzę z miasta, którego zespół przez wiele lat grał w ekstralidze postanowiłem zająć się BB. Mam kilka pytań:

1)Trenuję C i PF no i mam problem - jak ustawić zawodników, aby wszyscy mieli +48min. Do tej pory wychodzi mi tak, że 4 zawodników spełnia ten wymóg, a jeden gra zawsze 43-47 min.
2)Entuzjazm - teraz mam 3 i myślałem, że jak będę grał "normalnie" to wskoczy na 5. Czy po prostu w meczach, które mam przegrane (bo gram rezerwami dawać grę na luzie) W końcu najważniejsze są playoffy i tam wysoki entuzjazm się przyda.
3) Jaki plan treningowy mi radzicie i czy z tych zawodników coś będzie:

Olgerts Vendelis-Cerfass (15004955)
Power Forward
Właściciel: MZKS STAL

Pensja (tygodniowo): $ 5 399

DMI: 55100
Wzrost: 6'6" / 198 cm
Potencjał: gwiazda
Stan formy: sprawny

Rzut z wyskoku: przeciętny Zasięg rzutu: tragiczny
Obr. na dystansie: tragiczny Kozłowanie: żałosny
Wejście pod kosz: porządny Podania: tragiczny
Rzut z bliska: porządny Obr. pod koszem: sprawny
Zbieranie: porządny Blokowanie: tragiczny
Kondycja: niezdarny Rzuty osobiste: słaby

Doświadczenie: żałosny

Harro van Strijen (12451924)
Center

Pensja (tygodniowo): $ 10 197

DMI: 101700
Wzrost: 6'7" / 201 cm
Potencjał: wieloletnia gwiazda

Rzut z wyskoku: niezdarny Zasięg rzutu: żałosny
Obr. na dystansie: słaby Kozłowanie: porządny
Wejście pod kosz: okropny Podania: słaby
Rzut z bliska: porządny Obr. pod koszem: silny ↑
Zbieranie: rewelacyjny Blokowanie: porządny ↑
Kondycja: tragiczny Rzuty osobiste: słaby

Doświadczenie: tragiczny

Antal Pintér (16952992)
Center

Pensja (tygodniowo): $ 5 674

DMI: 49700
Wzrost: 6'6" / 198 cm
Stan formy: silny

Rzut z wyskoku: tragiczny Zasięg rzutu: słaby
Obr. na dystansie: niezdarny Kozłowanie: tragiczny
Wejście pod kosz: słaby Podania: niezdarny
Zbieranie: porządny Blokowanie: przeciętny ↑
Kondycja: silny Rzuty osobiste: niezdarny

Doświadczenie: okropny

Shavit Tzur (16743610)
Center

Pensja (tygodniowo): $ 4 691

DMI: 25600
Wzrost: 7'0" / 213 cm
Stan formy: silny

Rzut z wyskoku: niezdarny Zasięg rzutu: tragiczny
Obr. na dystansie: tragiczny Kozłowanie: okropny
Wejście pod kosz: niezdarny Podania: żałosny
Zbieranie: porządny Blokowanie: żałosny
Kondycja: słaby Rzuty osobiste: porządny

Romuald Wikulak (17003238)
Center

Pensja (tygodniowo): $ 3 025

DMI: 34900
Wzrost: 6'8" / 203 cm
Potencjał: supergwiazda

Rzut z wyskoku: okropny Zasięg rzutu: żałosny
Obr. na dystansie: okropny Kozłowanie: przeciętny
Wejście pod kosz: żałosny Podania: niezdarny
Rzut z bliska: porządny Obr. pod koszem: porządny ↑
Zbieranie: słaby Blokowanie: żałosny
Kondycja: silny Rzuty osobiste: przeciętny

4) czy opłaca się mieć rzecznika prasowego
5) czy opłaca się płacić kasę na draft, bo z tego co zauważyłem to trochę kosztuje a za 100k idzie znaleźć fajnego zawodnika pod tren
6) proszę o wytłumaczenie mi zasad draftu bo za bardzo tego nie czaję:)

Z góry dzięki

Pozdrawiam

This Post:
11
68013.689 in reply to 68013.688
Date: 11/7/2010 4:54:17 PM
Overall Posts Rated:
88
Zacznę od rzeczy latwiejszych.
1) Jesli chodzi o draft to zależy jak Ci idzie w lidze. Im lepszy będziesz miał wynik na koniec sezonu, tym mniej opłaca sie inwestycja w draft, bo będziesz miał dalekie numery draftu.
2) Rzecznik prasowy nie robi dużej różnicy, dla kogoś początkującego to strata cennych pieniędzy na utrzymywanie rzecznika z przyzwoitym poziomem, nie wspominając ze i zakup nie koniecznie bedzie tani.
3) Jesli wiesz ze przegrasz to jasne ze ustawiaj grę na luzie.
4) Zawodnikom trenuj obronę pod koszem i zbiórki, a na koniec rzut z bliska.
5) O co chodzi w drafcie nie powiem bo go nie używam.
6) Majac 3 mecze w tygodniu, trenujac 5 graczy masz możliwość trenowania naraz 6 graczy, skoro masz trening na C i PF. Ustawiaj ich tak by nie mieli zmian w meczach i niech grają po 48min. Wtedy na pewno Ci wyjdzie, albo kombinuj ze zmianami. Masz jedne 48 minut na rozdysponowanie miedzy 5 graczy. Jesli w ostatnim meczu tygodnia ktoremus braking minut to go odpowiednio ustaw.

Mam nadzieje ze pomoglem ;)

EDIT.1
NO TERAZ T BĘDZIE BARDZIEJ ZROZUMIAŁU PUNKT 2 ;)

Last edited by CrazyArek at 11/8/2010 12:17:59 AM

This Post:
11
68013.690 in reply to 68013.688
Date: 11/7/2010 4:54:56 PM
Katowice Eagles
II.3
Overall Posts Rated:
2424
kilka sezonów temu kupiłem chińczyka o potencjale gwiazda i muszę powiedzieć że się nie ma sensu trenowanie zawodnika poniżej allstar.Aktualnie Chińczyk ma 22 lata i 30k pensji i wkrótce mam zamiar go sprzedać ;) jeden skok na 4 tygodnie :D w obecnym sezonie.

This Post:
00
68013.691 in reply to 68013.689
Date: 11/7/2010 5:39:35 PM
Overall Posts Rated:
00
Dzięki bardzo mi pomogłeś

This Post:
00
68013.692 in reply to 68013.690
Date: 11/7/2010 5:41:24 PM
Overall Posts Rated:
00
Też dzięki:) No niestety na razie te gwiazdy muszę mieć bo kasy na nowych zawodników nie ma, tych poternuję chociaż sezon i sprzedam:)

This Post:
00
68013.693 in reply to 68013.692
Date: 11/7/2010 5:48:08 PM
Katowice Eagles
II.3
Overall Posts Rated:
2424
też na początku trenowałem gwiazdy a potem sprzedawałem i trenowałem nowych zawodników wybranych w drafcie ; przez ostatnie dwa sezony w drafcie trafiłem na wieloletnia gwiazda i mvp ;)

This Post:
00
68013.694 in reply to 68013.693
Date: 11/7/2010 6:36:39 PM
Overall Posts Rated:
00
czyli opłaca się inwestować w draft? Ja gdzieś będę miał miejsce w pierwszej 3 great8 i nie wiem czy płacić kasę na draft?

This Post:
00
68013.695 in reply to 68013.694
Date: 11/7/2010 7:34:21 PM
Katowice Eagles
II.3
Overall Posts Rated:
2424
Ja od pierwszego sezonu dawałem 5 k/tyś i zawsze był min. jeden dobry zawodnik do treningu ;) / również byłem wysoko w tabeli

Last edited by Piter_1964 at 11/7/2010 7:41:13 PM

This Post:
11
68013.697 in reply to 68013.694
Date: 11/8/2010 6:48:48 PM
Overall Posts Rated:
1212
Troszkę rozwinę to co już zostało napisane:
1. Draft - grasz w niższej lidze gdzie nie wszyscy gracze są aktywni - przejrzyj swoją ligę, zobacz jak często logują się inni menago, ile jest botów. Im mniej aktywnych graczy tym większa szansa na wyłowienie talentu, nawet jak wybierasz jako któryś z ostatnich (drużyny wybierają odwrotnie do zajętych pozycji w lidze - jako pierwsi wybierają najsłabsi), ponieważ inni mogą nie scoutować graczy i nie ustawić ich w kolejności.
Draft polega na tym że kasę którą przeznaczasz co tydzień na niego możesz wykorzystać na scoutowanie graczy. I tak 5000 $ to 1 pkt, im więcej kasy przeznaczysz tym więcej pkt będziesz miał. Scoutowanie gracza z listy draftu kosztuje 1 pkt, jeżeli chciałbyś wiedzieć coś więcej o graczu możesz zaprosić go na testy - to kosztuje 2 pkt. Punkty naliczane są co tydzień - prawie do końca sezonu. Możesz je wykorzystać w każdej chwili. Jak wybierać najlepszych graczy - to jest napisane i na stronie draftu i możesz znaleźć na forum. Tak pokrótce napiszę byś szukał graczy z jak największym potencjałem.
2. Entuzjazm - poziom startowy to 5. Grając na luzie podnosisz go. Grając o wszystko obniżasz. Normal powoduje że stoi on w miejscu. Opcja meczu o wszystko jest praktycznie nie opłacalna poza jakimiś ekstremalnymi przypadkami ( np. ostatnie kolejki i walka o utrzymanie w nich). Entuzjazm gdy jest inny niż 5 zawsze dąży do tej wartości. Czyli gdy będziesz grał cały czas na luzie to i tak ten poziom w którymś momencie osiągnie punkt z którego już nie wzrośnie, ale jeżeli przestaniesz grać na luzie to będzie spadać aż osiągnie 5.
3. Rzecznik - szkoda kasy na wyższe poziomy. Level 2 Ci wystarczy, jednak dobrze by było ab miał jakąś specjalność.
4. Trening.
Jeżeli chcesz osiągnąć idealną liczbę minut - to polecenia meczowe ustaw w sposób "dokładnie wg. listy" i nie dawaj zmienników na trenowanych pozycjach, ani nawet nie zostawiaj nie przydzielonych graczy na ławce rezerwowych. Najlepiej trenować jedną pozycję - wtedy szybciej gracze będą się rozwijać. Trener - min. poziom 4 (to jet też chyba najbardziej opłacalny dla Ciebie). Jak zawodników z poziomem gwiazda dobrze wytrenujesz to za kilkaset tysięcy sprzedasz także puki nie masz lepszych to spokojnie możesz ich potrenować. Najlepiej szukać zawodników bez dziur (typu okropny, tragiczny,etc) nawet w nietrenowanych elementach .

Advertisement