BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Národní tým U-21 IV

Národní tým U-21 IV (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
201418.688 in reply to 201418.687
Date: 9/9/2013 9:34:29 AM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
Dnes nás čeká poslední zápas na ME proti favoritům z Itálie.

Minulý týden jsme dokázali konečně vyhrát a porazili jsme Slovinsko 106-83. Díky vítězství jsme o skóre před Polskem na 4. místě, ale to dnes hraje právě se Slovinskem. Tento zápas rozhodne kolikátí skončíme, bude samozřejmě záležet i na tom o kolik bodů s Itálií prohrajeme.

Nepočítám moc, že bychom dokázali vyhrát, protože jsme bez nálady a jejich hráči mají šíleně obrovské platy a prakticky žádný z našich hráčů se jim nevyrovná. Zkusíme dnes vnější útok, protože ten jejich podkoš je šílený a navíc tam nás trošku zlobí forma tento týden.

Sestava: Kresta, Coufal, Hupka, Nepraš, Ušák, Škaloud, Stuchlý, Oplatek, Srbek, Hanzelka, Laube, Jurica

Nebudou hrát Janda a Císař.

Taktika: střelba z výskoku, osobka, kolotoč

Večer začnu aktualizovat databázi a připravovat tým na další sezónu na Turnaj útěchy.

This Post:
00
201418.689 in reply to 201418.688
Date: 9/9/2013 11:46:34 AM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
Tak poslední zápas ME máme za sebou. Prohra 84-108 a vítězství Slovinska nad Polskem o 11b nás odsunuli na 5. místo ve skupině s bilancí 1-4 a skóre 449-499. I když jsme byli v zápase outsideři, tak jsme se celkem v první půlce drželi. Bohužel ve 3. čtvrtině soupeř utekl a vybudoval si rozhodující náskok.

I tak si myslím, že pro tento tým byl úspěch postup ze skupiny, protože před začátkem sezóny vypadal celkem bez šance. Do 2 fáze ME jsme vstupovali prakticky bez šancí, jelikož soupeři byli nad naše síly. Dokonce Polsko skončilo stejně jako my pouze s 1 výhrou.

Tímto se s tímto týmem loučíme a šanci dostávají další. Někteří samozřejmě budou hrát příští sezónu jako Coufal, Ušák, Císař, Jurica.

Jak jsem psal odpoledne od teď začínám pomalu aktualizovat databázi a vybírat hráče na příští sezónu pro Turnaj útěchy.

This Post:
00
201418.690 in reply to 201418.689
Date: 9/16/2013 1:00:28 PM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
Dnes nás čeká první přípravný zápas s novým ročníkem U21. Hrajeme se Slovenskem na neutrální půdě v Polsku.

Na soupisce máme zatím 16 hráčů (7 perimetr, 9 podkošoví) a prakticky všichni mají možnost v průběhu sezóny zasáhnout do zápasu, takže bude záležet jen na nich jak budou pokračovat v tréninku.

Hlavně pod košem je slušná konkurence, takže tam je z čeho vybírat. Není to jako minulou sezónu, kde jsme měli sotva 5 kvalitních podkošových hráčů. Řekl bych, že za dobu co trénuji U21, tak tohle je asi na podkošové hráče nejkvalitnější ročník.

Hráči na soupisce:
- perimetr:
František Císař (Zombie BC - Polsko) - povolán už ke konci loňské sezóny, bohužel se potýká se špatnou formou celkem často
Pavel Sobol (1+1=2 - Čína) - zřejmě nejméně kvalitní hráč na perimetr
Jiří Bělovský (Baník Ostrava) - jediný hráč s pot 10, chybí mu OD a dokud neudělá aspon 2 skoky, tak bohužel nenastoupí k utkání - bohužel manažer nekomunikuje (neaktivní)
Jindřich Štěch (KOVO Ždánice) - lavičkový hráč
Jiří Vojtko (BC Dirty Town) - po Sobolovi 2. nejméně kvalitní hráč, bude záležet na formě a na tom jak si povede Bělovský, případně další hráči, kteří nejsou ještě povolaní, nemá pořádně JR ani PA
Bohuslav Ušák (Trojská Helena) - hrál už minulou sezónu za U21, jeden z klíčových hráčů týmu
Josef Coufal (BC Tarantino) - stejně jako u Ušáka

- podkošoví hráči:
Pavel Šauer (BohemiaGang) - v posledních týdnech hodně slušně zamakal a nemělo by mu místo na soupisce uniknout
Tomáš Lojka ( Energia Lakers - Rumunsko) - v minulé sezóně by patřil mezi naše nejlepší podkošové hráče skoro, ale letos se na soupisku zřejmě nedostane
Karel Jurica (Nový Jičín - Planá) - náš nejlepší podkošový hráč, hrál už loni, škoda jeho potenciálu (už nyní je vytrénován zhruba na 7,3)
Josef Mynařík (štíty) - velká ztráta v IS, proto jsme zvolili jinou cestu tréninku, ze začátku sezóny šanci zřejmě nedostane, ale v průběhu by mohl zásáhnout
Cezary Glita (派提特魂 - Taiwan) - hráč je na TL, neměl by mít problém se dostat na soupisku a při dobré formě pravidelně hrát
Radek Andršť ( Baiona Lapurdi B.B - Francie) - tento hráč má trošku ztrátu v REB a jeho hlavním problémem jsou vnitřní skilly, ještě si musím promyslet co s ním, protože má trošku problém s minutami, pokud bych ho povolal byl by zřejmě asi naše první monstrum
Tadeáš Nosek (Zbrojovka Brno) - záložní hráč, ze začátku moc šancí nemá
Michal Zamykal ( BC Koprivnice) - neměl by mít problém se dostat na soupisku, pokud nebude špatná forma
Miroslav Ovesný (BK Čísovice) - vypadá skoro úplně stejně jako Zamykal, bohužel u něho je problém s kondicí, ale i tak pro něho platí to stejně jako u Zamykala

Tučně jsou vyznačeni naši klíčoví hráči. Pokud Bělovský dožene ztrátu v OD bude tam patřit taky.

Sestava pro dnešní zápas:
- perimetr: Coufal, Císař, Sobol, Vojtko, Štěch, Ušák
- podkoš: Glita, Jurica, Lojka, Šauer, Zamykal, Ovesný

Taktika: hrát ke koši, osobka, kolotoč

This Post:
00
201418.691 in reply to 201418.690
Date: 9/30/2013 2:04:45 PM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
Dnes nás čeká první zápas Turnaje útěchy.

Los k nám byl hodný a přisoudil nám Maroko. V zápase jsme favoriti a měli bychom si udělat i nějaké to skóre. I přes horší formu u některých hráčů. Hlavně u Ušáka, který přestoupil bychom to měli zvládnout.

Sestava pro tento zápas je následující:
- perimetr: Coufal, Císař, Zahradníček, Vojtko, Štěch, Ušák
- podkoš: Glita, Jurica, Buršík, Šauer, Zamykal, Ovesný

Takitka: rychlá hra, osobka, kolotoč

This Post:
11
201418.692 in reply to 201418.691
Date: 10/1/2013 4:04:14 AM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
Tak první zápas máme úspěšně za sebou. Výhra 115-70 je myslím velmi dobrý výsledek, protože +45b jen tak nenaženeme proti silnějším týmům. I když zatím kromě dalšího týdne nevíme kdo nás čeká.

V zápase jsme až na vyrovnanou 3. čtvrtinu byli lepší a soupeř nedali moc šancí i přesto, že hrál vyšší nasazení. Postupně jsme navyšovali náskok na konečných 45b.

Pozitivní věc je ta, že na výsledku se podíleli všichni hráči a každý zaznamenal aspoň 2b. Další zajímavostí je určitě ta, že jsme v zápase neměli žádnou ztrátu míče. Oproti loňské sezóně je příjemný pohled i na počet asistencí (38). Když porovnáme úspěšnost střelby 51-98, tak to znamená, že pouze u 13 košů nebyla asistence. V přepočtu to znamená, že zhruba u 75% košů ze hry máme asistenci.

Příští zápas hrajeme doma s Maltou, která porazila na vyšší nasazení Ekvádor 97-94. V zápase budeme znovu favority.

This Post:
00
201418.693 in reply to 201418.692
Date: 10/3/2013 4:46:08 PM
Nový Jičín - Planá
III.3
Overall Posts Rated:
6161
Omlouvám se trenérovi a všem,že jsem neudržel minuty u Jurici.

This Post:
00
201418.694 in reply to 201418.693
Date: 10/4/2013 11:48:30 AM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
No nejsi jediný. Skoro to vypadá, že manažeři chtěli, aby zápas s Maltou byl kvůli naší tragické formě vyrovnaný. Z 12 hráčů měli tento týden pouze 2 v rozmezí 55-70 min. Několik jich mělo dokonce přes 90 min. Samozřejmě občas se stane, že hráč ulítne, ale ne pravidelně.

Tento týden mě akorát ujistil, že pokračovat ve stejném duchu v příštích sezónách je zbytečně, protože manažerům můžete psát jak chcete, aby dodržovali minuty a trénovali, tak jak potřebují. Buď vám vůbec neodpoví nebo když už odpoví, tak stejně za týden nebo později to nedodržují.

Proto do dalších voleb jsem se rozhodl kandidovat s jiným konceptem. Představím ho už v průběhu této sezóny, abych vás s tím už seznámil a mohli jste se k tomu případně vyjádřit. V případě velkého počtu negativních reakcí nebudu kandidovat.

This Post:
00
201418.695 in reply to 201418.694
Date: 10/4/2013 3:00:27 PM
Nový Jičín - Planá
III.3
Overall Posts Rated:
6161
Jsem zvědav s čím přijdeš

From: Hafan

This Post:
00
201418.696 in reply to 201418.695
Date: 10/4/2013 3:40:36 PM
Overall Posts Rated:
4949
To ja take.

This Post:
00
201418.697 in reply to 201418.696
Date: 10/7/2013 8:58:27 AM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
Tak jsem zpracoval takový první návrh, jak by to asi mohlo vypadat. Samozřejmě uvítám diskuzi a případně nápady jak to vylepšit.

Jak jsem naznačil už v předchozím příspěvku, spolupráce s manažery se zhoršuje. Navíc komunita více a více upadá (nyní je nás už pod 300) a díky tomu nemáme pořádnou základnu a tudíž nejsme pořádně konkurence schopní. Je podle mě na čase udělat změnu.

Inspiroval jsem se konceptem Flumpinky, která kandidovala s něčím podobným dříve. Flumpinka měla v úmyslu ve svém konceptu sledovat hráče pouze pro NT. I když jsem byl dříve velkým odpůrcem tohoto konceptu, tak nyní je to asi zřejmě nevyhnutelné. Já jsem dlouho přemýšlel nad tím, jak dát i začínajícím týmům šanci vytrénovat hráče pro U21 a pomoci mu se začátkem ve hře. Proto bych můj koncept rozdělil na 2 skupiny: zkušení a začátečníci.

Zkušení:
1. Jsou to týmy, které v době draftu mají za sebou odehrané 4 sezóny.
2. U nich by se sledovali pouze hráči s šancí na NT.
3. Týkalo by se to hráčů s potem 10+, 10 a 9 (u hráčů pot 9 by to bylo po probrání s NT trenérem - myslím si, že časem stejně budeme muset přejít i na trénink pot 9 pro NT, protože např. v posledním draftu byli jen 4 hráči s pot 10, kterým bylo 18 let)
4. Na soupisce vždy min. 7 hráčů.

Začátečníci:
1. Jsou to týmy, které v době draftu mají za sebou odehrané pouze 3 a méně sezón a jsou ve 3. lize.
2. Tyto týmy by mohly trénovat i hráče s nižším potem (stejně jako doposud - perimetr 6+ a podkoš 7+)
3. Na soupisce min. 5 hráčů – podmínka pravidelný trénink.

Klady:
1. Pokud chce déle hrající manažer trénovat hráče pro NT/U21, tak si musí pořídit hráče s šancí pro NT. Hráč bez šance na NT nemá možnost hrát za U21.
2. Vznikne tím i větší poptávka po NT a nebudou nám utíkat do ciziny, jako tomu bylo v posledních letech. Týká se to jak mladších, tak starších hráčů.
3. Začátečníci mají motivaci (učit se) trénovat mladé hráče, protože nováčci mají garanci 5 hráčů na soupisce.
4. U manažerů vlastnící hráče, kteří budou na soupisce, tak uvidíme, jak dokáží dodržovat minuty.
5. Vznikne tím větší spolupráce NT a U21. Např. při hledání kupce pro hráče.

Zápory:
1. Hráči nemusí mít až takovou kvalitu, jelikož u zkušených manažerů mohou trénovat podle staršího nebo nováčci občas mohou zapomenout nebo nemusí mít pořádného trenéra.
2. Ztratíme úplnou konkurenci schopnost.

Nominace hráčů na soupisku:
zkušení: min. 7 hráčů se šancí na NT – podmínka: při malém počtu se doplní z mladších ročníků se šancí na NT
nováčci: min. 5 hráčů se šancí na NT – podmínky: hráči musí pravidelně trénovat na domluvené pozici, při malém počtu se doplní hráči, kteří mají šanci na NT

Představa jak by mohla vypadat spolupráce (záleží na dohodě s NT trenérem):
NT trenér – hráči nad 21 let
U21 trenér – hráči 18-21 let
skaut U21 - nováčci

Uvítám jakékoli nápady na vylepšení tohoto konceptu nebo názory jak by se měla U21 vést.

This Post:
00
201418.698 in reply to 201418.697
Date: 10/7/2013 9:11:21 AM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Pár otázek mě napadlo:
Abych to teda pochopila, hlavní změna je v té garanci míst pro jednu a druhou skupinu?
Co když zkušený manažer draftuje hráče s potenciálem 7 nebo 8? Odehrané 4 sezony mohou mít i týmy, pro které může dávat smysl trénovat i takového hráče. Bude ho muset prodat začátečníkovi? Nebo si ho bude trénovat pro sebe, ale automaticky bude mimo hru pro U21?
Jak podmínky zkušený, začátečník hrají nehrají roli v případě prodeje roztrénovaného hráče?
Co hráči prodaní do zahraničí? Automaticky jsou mimo hru?
Spolupráce U21 a NT při hledání kupců ... zajímalo by mě, jaká je v tuhle chvíli vaše aktivita ohledně hledání kupců? Přijde mi, že dost slabá, tak se nejsem jistá, že spolupráce přinese nějaké extra zlepšení.

Advertisement