Hienoa pohdiskelua! Katsoin tossa noilta omilta jannuilta ekan kolmen vuoden nostot, niin Vihermaalla yhteensä 49 nostoa (49/42=1,167 nostoa/vko) ja Lövillä puolestaan 39 (39/42=0,929 nostoa(vko). Aika iso ero muuten huomaan. Lövillä on siellä seassa kyllä kolme viikkoa vajaaminsoilla ja aloitti yhden viikon myöhässä, mutta silti eroa on...
Noissa sun laskuissa on että 18vko 1vs1 ja nostoja 8*HN, 8*DR, 4*JS ja 2*IS. Onko tämä siis takuripaikoilla mietitty vai hyökkääjäpaikoilla? Mulla on molemmilla treenikkeillä nimittäin ollut takuripaikoilla se koko 1vs1 ja lepizillä taisi olla hyökkääjäpaikoilla.
Siinä nimittäin on jonkun verran eroa siihen, että hybäriä tulee enemmän ja lähiheittoa puolestaan ei lähes yhtään. Nuo nostot saattaisi siis olla about 8*HN, 8*DR, 6*JS ja 0*IS. Jos siis haluaa JR treeniä EE:llä buustata niin hybärin tulisi olla mahd. korkea ennen sitä JR-treeniä. Tämä oli pääsyy miksi itse halusin vetää takuripaikoilla, ja toiseksi en usko takurien lähiheittoon lainkaan. Jos taas rakentaa isoa ukkoa, niin lähiheitto (eli 1vs1 sfpf-paikoilla vetäminen) periaatteessa olisi hyödyllisempi jos tekee sisähyökkäyspainotteista pelaajaa, mutta myös isolle mielestäni hyppyheitto on tarpeen (ainakin ulkohyökkäykseen soveltuvaa PF:ää tehtäessä) jolloin se lienisi helpoin treenata 1vs1:sen yhteydessä eikä myöhemmin erikseen (joka on hidasta kahden paikan takia). Sitä lähiheittotreeniä taas voi tykittää yhdellä paikalla sitten myöhemmin isoille miehille aika luontaisella sentteripaikalla.
Tämän kaamean ajatusvirran päätteeksi siis päädyn tulokseen että takuripaikoilla on suurimmassa osassa tapauksia fiksuinta vetää se eka (ja ehkä osittain toka) kausi treeniä. Tosin monille joukkueille lienee mieluisampaa treenauttaa pelaajia ehkä SF/PF-paikoilla, mutta se on sitten oma lukunsa tähän tarinaan. :) Mitäs siis olet(te) mieltä tästä treenipaikasta?
Sitten tähän kysymykseen:
Lepiz88 ja rubbercube kysyisin, että miten noi 18-20 ikävuosien 42 treeniviikkoa kannattaisi siis jakaa (kausihan on 14vko)?
1vs1 14-18 vko? Alkuun varmaankin mutta mitäs sen jälkeen? Varmaan riippuu siitä mitä on tekemässä vai?
No oikeastaan mun vastaus on kyllä aika tylsä: Kyllä, noi kaikki jutu riippuu toosi paljon siitä millasta pelaajaa on tekemässä. Jos nyt vähän yleistystä kuitenkin yritän saada aikaiseksi, niin ainakin U21:seen treenattaessa sitä 1vs1:stä ei ole oikeastaan varaa vetää juurikaan yhtä kokonaista kautta enempää, ehkä muutaman viikon voi pikkulaidat ainakin vetää yli. MJ:hin taas uskoisin, että kokonaiset kaksikin kautta voi hyvinkin olla se optimaalinen määrä 1vs1:stä alussa, mutta tästä mulla ei ole kovin vahvaa kokemusperää. Moni ei ole ainakaan vielä tähän mennessä näin lähetnyt majupelaajaa rakentamaan ja ymmärtäähän sen kun se on niin kova satsauskin omalta joukkueelta treenin hyväksi.
1vs1:sen jälkeen jos täysin treenin kannalta miettii, niin pidän parhaimpana vetää aina yhden taidon kerrallaan halutulle tasolle ja sitten siirtyä seuraavaan. Tämän perusteluun tarviin pienen esimerkin: Oletetaan että tyyppi on vetänyt ekan kauden kokonaan 1vs1 takuripaikoilla ja lähtötaidot oli täysin tasaiset. Sen jälkeen hänestä halutaan tehdä SF, jolla halutaan vetää reilusti molempia puolustuksia. Korkea sisäpakki nopeuttaa elastisesti ulkopakkitreeniä, mutta ei toisinpäin. Siispä eniten hyötyy EE:stä eli nopeiten treenaa, jos vetää sisäpakin eka kokonaan halutulle tasolle ja sitten ulkopakin. Jos vetäisi vuoroviikoin, niin sisäpakki ei missään vaiheessa ole selkeästi ulkopakkia korkeampi, jolloin molemmat treenit hyötyvät vain kuljettamisen (plus ulkopakki myös pallonkäsittelyn) aiheuttamasta EE:stä. Näitä eri taitojen treenaus kombinaatioita olen alunperin oppinut Codelta, joka osaa varmaan kommentoida tähän jotain (jos jaksaa lukea tänne asti :D ), mutta niitä voi kyllä ihan itsekin selvittää tutkimalla taulukkoa, joka näyttää mikä treeni treenaa mitäkin taitoja.
Huh huh, tulipa kirjoitettua taas syvällisiä :)