Eh...operowania zbyt dużą ilością kreatywnej statystyki ;)
Najważniejsze zdanie to:
Ale na obwodzie stawka jest bardziej wyrównana, chociaż na niższym poziomie.
To sprawia, że pod koszem widzę właśnie 5ciu...a na obwodzie tak naprawdę 0.
Trzęsę 40-oma procentami tych podkoszowych i to prawda, że mam dziwne wrażenie iż ich pozycja na koniec sezonu jest mocniejsza niż na początku ;) Nie mogę się jednak wypowiadać o kulisach tej pozycji, bo zostanę uznany za nieobiektywnego - już mi OparaGate szkodzi ;)
Na obwodzie była rotacja fałszująca ogólne wrażenie ;) Taka, że znajdowało się w niej miejsce na 31letniego Świątczaka oraz rozpaczliwe czekanie na stojącego w miejscu botującego Falborskiego. Gurak Henryk oraz Markiewka pokazali zaś jak bardzo jest źle, gdy nawet w sprawnej formie trener nie dawał im minut. Temat MVP sam poruszałeś.
Z mojej perspektywy wygląda to więc tak, że mamy jakichś podkoszowych, którzy mają przed sobą jeszcze kilka sezonów życia, potencjału i właśnie czas, żeby ktoś ich dogonił na tym wyższym poziomie. Na obwodzie grupę niskiego poziomu, która zna już swój sufit wyznaczony przez wiek, potencjał lub wiek i potencjał. A po niej jest luka, za którą znajduje się Gurak Henryk, który nie dostaje minut :)
Kto wymaga od obwodu trójek? Pytania-zagadki. W której ekipie półfinału Polska-Hiszpania guardzi zdobyli więcej punktów? grali na wyższej skuteczności? wykorzystywali słabości swoich vis-a-vis? ;)
PS. Cały świat ma swoich "rządowych" hakerów. Polscy w tym czasie oddawali głosy na Gortata ;)