BuzzerBeater Forums

BB Poland > [NT] Potencjalni kadrowicze vol.4

[NT] Potencjalni kadrowicze vol.4 (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
248614.69 in reply to 248614.68
Date: 10/3/2013 4:21:21 PM
Overall Posts Rated:
11131113
Jestem jak Max Kolonko - mówię jak jest :)

From: alicja

This Post:
00
248614.70 in reply to 248614.66
Date: 10/3/2013 4:29:33 PM
Overall Posts Rated:
635635
Skoro w pierwszej części posta zadajesz mi pytanie czego oczekuję od użytkowników forum , a później na nie odpowiadasz tak jakby w moim imieniu bo wiesz czego oczekuję , to dla mnie tej części postu nie ma .

Co do drugiego akapitu .
Jestem w sztabie to fakt i wiem jakie są oczekiwania wśród graczy względem skili ale się odezwałam bo padały opinie, że żaden z tych zawodników nie ma szans , a z tym do końca zgodzić się nie mogę.

Co do trzeciej części to wiem , że wielu userom zależy na kadrze lecz wydaję mi się , że zbyt szybko jest ta krytyka i wielkie halo .
Dla mnie wiele wskazuje na to , że nie jest to spowodowane myślą "zapobiegawczą" lecz jednak czymś innym.
Sztab jest omylny , a słowo potencjalny nie oznacza , że dany zawodnik zagra w kadrze.

This Post:
00
248614.71 in reply to 248614.69
Date: 10/3/2013 4:32:35 PM
Matrix Mighty Dunkers
II.4
Overall Posts Rated:
10051005
zdałbys jakąs relację "z pustyni Mojave" z zakopywania naszych niedoszłych/zeszłych reprezentantów :)

This Post:
00
248614.72 in reply to 248614.67
Date: 10/3/2013 4:35:24 PM
Overall Posts Rated:
635635
Polejesz mu na zjeździe.
Ogólnie wiem , że jesteś anty Ala po kilku wymianach zdań.
Moim zdaniem miałbyś duże szanse zostać trenerem NT jakbyś startował i byś mógł sobie wklejać potencjalnych kadrowiczów.
W chwili obecnej moim zdaniem twoje (muszę przyznać, że mądre) uszczypliwości robią się nudne .

From: Thurin

This Post:
00
248614.73 in reply to 248614.70
Date: 10/3/2013 4:37:28 PM
Overall Posts Rated:
11131113
Jestem w sztabie to fakt i wiem jakie są oczekiwania wśród graczy względem skili ale się odezwałam bo padały opinie, że żaden z tych zawodników nie ma szans , a z tym do końca zgodzić się nie mogę.

Ok, zatem czekam na cytaty, które jasno wskazują, że ktoś uważa, że ŻADEN z tych zawodników nie ma szans.

Dla mnie wiele wskazuje na to , że nie jest to spowodowane myślą "zapobiegawczą" lecz jednak czymś innym.

Ach, czyli Tobie się po prostu wydaje, że ktoś narzeka, dobrze wiedzieć.

Sztab jest omylny , a słowo potencjalny nie oznacza , że dany zawodnik zagra w kadrze.

Nie oznacza również tego, że zawodnik nie ma szans na grę w kadrze w meczach o stawkę.

Last edited by Thurin at 10/3/2013 4:37:51 PM

This Post:
00
248614.74 in reply to 248614.73
Date: 10/3/2013 4:50:28 PM
Overall Posts Rated:
635635
Ogólnie wyciągasz zdania z kontekstu wiesz??
Dobry styl dający tobie przewagę w tzw. "wojnie słownej" bo daje tobie dużą przewagę i stawia mnie na przegranej pozycji gdyż będziesz tak wyciągał te zdania by zawsze mieć rację .

Ze słowem żaden przesadziłam ale po postach niektórych userów można było tak sądzić .

Drugie zdanie to jest właśnie to wyciąganie z kontekstu

Trzecie zdanie pełna zgoda

From: Thurin

This Post:
00
248614.75 in reply to 248614.74
Date: 10/3/2013 5:03:31 PM
Overall Posts Rated:
11131113
Stawiasz tezę, że wyciągam zdania z kontekstu, aby później na podstawie mojego posta stwierdzić, że tylko jedno moje zdanie z trzech jest wyciągnięte z kontekstu, ciekawe.

Ale ok, zagłębmy się w temat. CAŁE ZDANIE TWOJE ODNOŚNIE MOJEGO AKAPITU:

Sama przed chwilą przyznałaś, że:
Ze słowem żaden przesadziłam ale po postach niektórych userów można było tak sądzić.

Podkreśl jeszcze, że według Ciebie po niektórych postach można było tak sądzić. Sam przeczytałem tą dyskusję i w moim odczuciu nie można było takiego wniosku wyciągnąć. Owszem, padały konkretne nazwiska, ale nie całość. Co do tego, że jesteś w sztabie nie ma chyba co komentować.

Idziemy dalej, podkreśliłem zdanie, które według ciebie wyciągnąłem z kontekstu:
Co do trzeciej części to wiem , że wielu userom zależy na kadrze lecz wydaję mi się , że zbyt szybko jest ta krytyka i wielkie halo .

Jeśli możesz to wytłumacz mi teraz gdzie tu wyciągnąłem zdanie z kontekstu? Sama na początku pisałaś coś o narzekaniu i aby dać sobie spokój. Później piszesz że takie a nie inne posty są spowodowane "czymś innym" więc chyba mogłem dojść do wniosku, że mówisz o narzekaniu? I skoro piszesz, że wielu użytkownikom na kadrze zależy to na pewno masz na myśli konkretne nicki i fajnie by było, abyś napisała tu, kto według Ciebie narzeka, a kto dba o dobro kadry, bo nie wiem jakie kryterium teraz brać pod uwagę :)

Na szczęście w ostatnim zdaniu nie wziąłem nic z kontekstu... :)

Last edited by Thurin at 10/3/2013 5:05:23 PM

From: Tomi.

This Post:
00
248614.77 in reply to 248614.72
Date: 10/3/2013 5:17:41 PM
ASPK
PLK
Overall Posts Rated:
10871087
Second Team:
ASPK Gostynin
Moim zdaniem miałbyś duże szanse zostać trenerem NT jakbyś startował. W chwili obecnej twoje (muszę przyznać, że mądre) uszczypliwości robią się nudne .
Daleko mi do jakiegokolwiek koryta, tym bardziej jak nie jestem sam do siebie przekonany czy podołam. Natomiast bardzo chętnie będę nadal rozliczał osoby, które piastują tu jakieś ważne funkcje i nie omieszkam patrzeć im na ręce nawet jeśli miałoby to być NUDNE jak flaki z olejem.
Zwłaszcza jak są to tylko dwie osoby w całej społeczności.
Dziwnym trafem GM selekcjoner i GMka vice selekcjonerka.:).

Dobrej nocy. Bez odbioru.

Najpierw Cię ignorują. Potem śmieją się z Ciebie. Później z Tobą walczą. Później wygrywasz.
From: Huanito

This Post:
33
248614.78 in reply to 248614.72
Date: 10/3/2013 6:18:33 PM
Pruszcz All Stars
PLK
Overall Posts Rated:
548548
Second Team:
Pruszcz ZSO 1 Team
jesteś chyba zbyt wyczulona Ala, ja tu nie widzę jakiś specjalnych uszczypliwości czy ze strony Thurina czy Tomiego...odbieram to jako konstruktywną krytykę i prawdę mówiąc zgadzam się z tym co piszą, ludzie mają prawo do krytyki osób pełniących ważne i dotyczące ich interesów stanowiska; szczególnie tej podstawnej i konstruktywnej, takiej która coś wnosi...i w tym momencie nie ważne czy ktoś wykonuje swoje obowiązki dobrze czy źle, nawet jak wszystko jest ok to wspólnymi sugestiami, pomysłami można ulepszyć to co jest z pozoru dobre, by było jeszcze lepsze... na pewno nie wyjdzie to nikomu na złe.

to są wyborcy, ludzie ściśle związani z kadrą i jej interesami, czy to takie dziwne, że zależy im na tym, żeby wszystko było w jak najlepszym porządku? mnie to nie dziwi...

nie ważne są tu nasze osobiste sympatie czy antypatie - mówisz, że Tomi jest anty Ala...możliwe, ale ja podobno jestem anty Tomi, a w zupełności zgadzam się z tym co pisze, uprzedzenia odkładam na bok, jak dobrze mówi to polać mu - ja mogę się pod tym podpisać, a nie z przekory - jak coś mówi Tomi to jest bee, a gdy to samo powie Astarotte to jest zajebiste..

nie widzę tu także prywaty, a konstruktywną rozmowę, która docelowo ma pomóc kadrze - co jest chyba naszym wspólnym celem.

co do grajków to tak jak pisze Banan - idąc Waszym tokiem rozumowania to nawet największy leszcz na jakieś znikome szanse na kadrę...kadra to jest instytucja elitarna, tu nie może grać każdy...przesadne rozbudowywanie listy potencjalnych grajków też nie ma najmniejszego sensu, bo nie widzę sytuacji, w której 30-40 najlepszych grajków nagle doznaje masowych kontuzji czy spadków form...wielu z powyższej listy to można by sobie darować, bo jakie mi szanse ma np 27letni C z górą typu 5-7, zerowe...podobnych to można na pęczki wyciągać i co z tego, tylko by zawalali bazę, a nigdy nie zagrają...szeroka kadra oczywiście, ale przerost formy nad treścią niekoniecznie.

To może ja się jeszcze wypowiem:D...Uważam, że linkowani powinni być tylko gracze bardzo dobrzy lub bardzo dobrze rokujący, których strata, czy przerwa w treningu byłaby faktycznie stratą dla reprezentacji.
...
Generalnie powinien być to wątek dość elitarny:-) Zamieszczanie tutaj Mojsak czy takiego Cesarczyka zwyczajnie mija się z celem bo gra tych grajków w Polsce nijak im nie pomoże w kontekście gry w kadrze:P
...
W zasadzie naszym celem powinno być wypychanie takich grajków za granicę, a kupowanie i opiekowanie się bardziej utalentowanymi. Tym już się zwyczajnie nie da pomóc. Naprawdę szkoda naszej energii na tego typu zawodników. Szkoda nawet samego czasu potrzebnego na ich linkowanie. Pomijam już fakt, że wklejanie takiej ilości mocno przeciętnych grajków sprawia, że ten wątek staje się po prostu mniej przejrzysty i w tym gąszczu linków mogą gdzieś umknąć naprawdę fajne nazwiska.

bardzo fajnie podsumowanie Kozlika, w zasadzie streścił tu wszystko, co mieliśmy do powiedzenia...dokładnie o to chodzi...mówimy nie przeciętniakom, szkoda na nich czasu, szkoda śmietnika w bazach na tego typu grajków, promujemy grajków elitarnych, dobrych, z potencjałem do rozwoju...

ps. nie traktujcie kadry jako swój prywatny folwark, bo to dobro ogółu, a nie zabawka w rękach osób nią "zarządzających", zdanie każdego ma znaczenie, jeśli ma to sens i coś wnosi, trzeba wysłuchać i się do tego ustosunkować, a nie zażarcie bronić swego, nie przyjmować krytyki (bo ja tu jestem od tego i jestem nieomylny) czy co gorsza kierować się osobistymi sympatiami/antypatiami...z takimi rzeczami to w prywatnym klubie, na forum ligowym, a nie w kadrze, która nie jest nikogo własnością.

Last edited by Huanito at 10/3/2013 6:20:53 PM

From: Mario
This Post:
00
248614.79 in reply to 248614.78
Date: 10/3/2013 6:47:55 PM
Overall Posts Rated:
605605
To ja proponuje to zakończyć, bo już kilka stron dysputy którą gdzie indziej można toczyć a nie tu.
Lista grajków już została tak daleko że nikt na nią już nie spojrzy.

Będąc mega uszczypliwym, to wam powiem tak,
selekcjoner decyduje kto gra, selekcjoner został wybrany w wolnych wyborach i jak ma taką wizję to tak będzie, a mandat wyborczy możecie użyć za 2 sezony przy kolejnych wyborach :)

Advertisement