Tak to nakonec Amare a Nightwalkers pochopili celkem dobře a jen já jsem se nechal úplně zmást.
V obecné rovině s tím návrhem nemám problém. Vidím ale několik klíčový bodů, které je potřeba vzít v úvahu před případnou realizací:
1) Aby hráči vytrénovaní uvedeným způsobem měli šanci na NT, bavíme se o potenciálech 10 a 10+, nižší asi nemá cenu brát v úvahu (aspoň z mého pohledu, max. by se dalo uvažovat o 9, ale s tímto potenciálem se podle mne budou mít hráči problémy dostat se základními skilly nad současné reprezentanty - když beru v úvahu, jak budou asi vypadat cca. za 2, spíše 4 sezony, protože dříve by ti 18 letí hotoví nebyli). Jen pro představu, v posledním draftu jsme si takových 18 letých hráčů zapsali 7, o sezonu dříve 12, a ještě o jednu dříve pouze 2. Zapsali jsme si taky 19 letých 5, resp. 7, resp. 2 v předešlých sezonách. Plus něco málo přibylo v průběhu sezon z nově vygenerovaných týmů. Můžu ještě případně udělat statistiku kolik z nich neupadlo v zapomnění, aby bylo vidět, jaký je odpad. Takže je otázka, jaké by měli mít minimálně parametry (zejména věk a počáteční vlastnosti) podle tvých představ. Určitě byli ale v draftech ještě nějací další hráči s vysokým potenciálem, které jsme ale vyloučili pro nedostatečnou počáteční úroveň vlastností (takže je otázka, jestli by splnili aspoň Tvoje očekávání), které samozřejmě můžeme tentokrát zapsat a předat ke sledování.
2) Ochota/neochota realizačního týmu U21 některé tyto hráč uvolnit pro tuto aktivitu
3) Tento bod není nutný, ale myslím, že by byl vhodný. Představit potenciálním budoucím NT trenérům (což jsem jednak já, případně to může být někdo další, kdo by deklaroval, že se hodlá během 2-3 nejbližších voleb ucházet o křeslo) představu o finální podobě vytrénovaných hráčů. Aby na konci nedošlo k tomu, že sice nějaký hráč bude podle Tebe připravený, ale NT trenér řekne, že si takového hráče v týmu nedovede představit. (Jako příklad za sebe uvedu hráče s celým vnějšekm 1-3 a základními třemi podkošovými skilly 18+ nebo hráče JS 20 JR 16 OD 18, který má ID pod 5 a ostatní vnějších skilly pod 8. Příklady jsou zcela úmyslně uvedeny do extrému, ale myslím, že v minulosti si při diskuzi prezentoval představu o hráčích, kteří pro mě nebyli až tak nepřijatelní. Ale nevím, jestli a jak se od té doby tvoje názory posunuly.)
3a) Navíc si myslím, že tato představa by se dala případně použít i pro U21 a až pak zvážit, zda je to lepší pro U21 nebo NT (případně jestli je to pro oba týmy slepá cesta). Z pohledu NT totiž podle mne padá to, co jsi napsal dříve, že by ty hráče mohli manažeři výhodně prodat (to by platilo, pokud by z programu vystoupili dříve a prodali hráče nedotrénované do konce tvého programu; ale pokud by prodávali guarda se 3 skilly a platem 300k nebo podkošáka se 3 skilly a platem 400k, že by žádné velké terno neudělali). Zatím všichni jen říkají, že to nechtějí, ale bavíme se v obecné rovině, když se budeme bavit na konkrétní představou vytrénovaného hráče, pak bude případné ANO nebo NE možno brát jako směrodatné.
4) Zvážit, jak tuto aktivitu prezentovat jak tady na foru, tak pak přímo při komunikaci s manažery, aby nebyl odpad ještě vyšší než obvykle, protože kromě nekomunikujících odmítnou i někteří další, kteří dnes nemají problém spolupracovat, protože nebudou ochotni trénovat podle připraveného plánu
5) Zvážil bych, zda do takového projektu nezapojit i Tvůj vlastní tým, protože myslím, že je vhodné jít příkladem, když někomu doporučuji nějakou cestu (opět tento bod není nutný, jen mé doporučení).