Mi alapján döntöd el azt, hogy milyen taktikával mész?
Például:
1. megnézem ki milyen formában van a csapatban és ahhoz választok taktikát.
2. bevált módszert használok.
3. az ellenfél mi ellen tud jól védekezni
4. ...
stb.
Várom válaszod utánpótlás csapat szemszögéből nézve.
1. Ez az alap, 7-es formás játékosokkal csak akkor lehet kiállni, ha az ellenfél sokkal gyengébb. Többet bukok a forma hiányával, mint amit egy jól beváló taktika hozna.
2. Idén még nem választottam jól bevált felállást. Valami csavar még mindig volt.
3. Ezt ugyebár nem tudhatod. Kémlelünk és kapom az infókat az ellenfél képességeiről ha fontos meccs van. Ez alapján már múlt héten látható volt pl. hogy ezt az ukrán csapatot kint nem tudjuk megverni, mert jó védőik vannak.
4. mindig azt nézem, az ellenfélnek milyen lehetőségei vannak ellenem mint elöl mint hátul, és ehhez képest én mit tudok variálni.
5. Mindig megnézem melyik az a poszt, ahol szerintem verhető a csapata, és ezekre a posztokra próbálok megfelelő játékost oda tenni, és olyan taktikát alkalmazni amivel a játékosom dominálni tud azon a poszton. Ilyen volt most Áder BD poszton és Kende DH poszton, és ezért lett a kevésbé benti 2 pontos támadás a higgadtan közeli helyett. Kende vállalt is ahogy számítottam rá, az meglepő volt, hogy a multissága ellenére ennyire rosszul dobott. Őt biztos nem tudta se kintre se bentre skillekben levédekezni az ellenfél dh-ja, mégis kritikán aluli teljesítményt nyújtott.