Για δευτερεύοντα σε ψηλούς, το ευκολότερο είναι σουτ με άλμα. Μετά πολύ σημαντικό η πάσα. Περ άμυνα καλό να την έχει κάποιος αλλά όχι και τόσο απαραίτητο εάν μιλάμε για C.
Τώρα για το τι προπονούμε πρώτα, η δική μου άποψη λέει πως ξεκινάς με τα σκιλς που θα κάνουν τον παίκτη όσο το δυνατόν γρηγορότερα χρήσιμο. Προσωπικά κάθε σεζόν όταν το πρόγραμμα μου με βολεύει δίνω 1-2 βδομάδες προπόνηση σε αυτά.
Μια άλλη άποψη λέει πως προπονείς αυτό που σε βολεύει. Εάν πχ προπονείς κοντούς και σου κάτσει 1 φοβερός ψηλός από το ντραφτ, είτε τον πουλάς, είτε τον προπονείς με τους άλλους κοντούς, και κάνεις 1 προγραμματισμό για το πότε αλλάζεις θέσεις προπόνησης.
Κάτι λίγο εκτός θέματος τώρα. Όσοι από σας έχετε παίκτες που ενδιαφέρουν για το μέλλον την εθνική, εμπιστευτείτε τον φίλο μου τον Καβάλα, και ακούστε τις συμβουλές του. Δεν χρειάζεται να ρωτάτε εδώ για κάτι που ήδη έχετε 1 άνθρωπο δίπλα σας που ξέρει τι χρειάζεται η εθνική. Αλλά εάν 1 παίκτης γίνει αρκετά καλός να παίξει εκεί αυτόματα σημαίνει φοβερός παίκτης για την ομάδα σας...