BuzzerBeater Forums

BB Ceska Rep. > Národní tým U-21 IV

Národní tým U-21 IV (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
201418.697 in reply to 201418.696
Date: 10/7/2013 8:58:27 AM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
Tak jsem zpracoval takový první návrh, jak by to asi mohlo vypadat. Samozřejmě uvítám diskuzi a případně nápady jak to vylepšit.

Jak jsem naznačil už v předchozím příspěvku, spolupráce s manažery se zhoršuje. Navíc komunita více a více upadá (nyní je nás už pod 300) a díky tomu nemáme pořádnou základnu a tudíž nejsme pořádně konkurence schopní. Je podle mě na čase udělat změnu.

Inspiroval jsem se konceptem Flumpinky, která kandidovala s něčím podobným dříve. Flumpinka měla v úmyslu ve svém konceptu sledovat hráče pouze pro NT. I když jsem byl dříve velkým odpůrcem tohoto konceptu, tak nyní je to asi zřejmě nevyhnutelné. Já jsem dlouho přemýšlel nad tím, jak dát i začínajícím týmům šanci vytrénovat hráče pro U21 a pomoci mu se začátkem ve hře. Proto bych můj koncept rozdělil na 2 skupiny: zkušení a začátečníci.

Zkušení:
1. Jsou to týmy, které v době draftu mají za sebou odehrané 4 sezóny.
2. U nich by se sledovali pouze hráči s šancí na NT.
3. Týkalo by se to hráčů s potem 10+, 10 a 9 (u hráčů pot 9 by to bylo po probrání s NT trenérem - myslím si, že časem stejně budeme muset přejít i na trénink pot 9 pro NT, protože např. v posledním draftu byli jen 4 hráči s pot 10, kterým bylo 18 let)
4. Na soupisce vždy min. 7 hráčů.

Začátečníci:
1. Jsou to týmy, které v době draftu mají za sebou odehrané pouze 3 a méně sezón a jsou ve 3. lize.
2. Tyto týmy by mohly trénovat i hráče s nižším potem (stejně jako doposud - perimetr 6+ a podkoš 7+)
3. Na soupisce min. 5 hráčů – podmínka pravidelný trénink.

Klady:
1. Pokud chce déle hrající manažer trénovat hráče pro NT/U21, tak si musí pořídit hráče s šancí pro NT. Hráč bez šance na NT nemá možnost hrát za U21.
2. Vznikne tím i větší poptávka po NT a nebudou nám utíkat do ciziny, jako tomu bylo v posledních letech. Týká se to jak mladších, tak starších hráčů.
3. Začátečníci mají motivaci (učit se) trénovat mladé hráče, protože nováčci mají garanci 5 hráčů na soupisce.
4. U manažerů vlastnící hráče, kteří budou na soupisce, tak uvidíme, jak dokáží dodržovat minuty.
5. Vznikne tím větší spolupráce NT a U21. Např. při hledání kupce pro hráče.

Zápory:
1. Hráči nemusí mít až takovou kvalitu, jelikož u zkušených manažerů mohou trénovat podle staršího nebo nováčci občas mohou zapomenout nebo nemusí mít pořádného trenéra.
2. Ztratíme úplnou konkurenci schopnost.

Nominace hráčů na soupisku:
zkušení: min. 7 hráčů se šancí na NT – podmínka: při malém počtu se doplní z mladších ročníků se šancí na NT
nováčci: min. 5 hráčů se šancí na NT – podmínky: hráči musí pravidelně trénovat na domluvené pozici, při malém počtu se doplní hráči, kteří mají šanci na NT

Představa jak by mohla vypadat spolupráce (záleží na dohodě s NT trenérem):
NT trenér – hráči nad 21 let
U21 trenér – hráči 18-21 let
skaut U21 - nováčci

Uvítám jakékoli nápady na vylepšení tohoto konceptu nebo názory jak by se měla U21 vést.

This Post:
00
201418.698 in reply to 201418.697
Date: 10/7/2013 9:11:21 AM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Pár otázek mě napadlo:
Abych to teda pochopila, hlavní změna je v té garanci míst pro jednu a druhou skupinu?
Co když zkušený manažer draftuje hráče s potenciálem 7 nebo 8? Odehrané 4 sezony mohou mít i týmy, pro které může dávat smysl trénovat i takového hráče. Bude ho muset prodat začátečníkovi? Nebo si ho bude trénovat pro sebe, ale automaticky bude mimo hru pro U21?
Jak podmínky zkušený, začátečník hrají nehrají roli v případě prodeje roztrénovaného hráče?
Co hráči prodaní do zahraničí? Automaticky jsou mimo hru?
Spolupráce U21 a NT při hledání kupců ... zajímalo by mě, jaká je v tuhle chvíli vaše aktivita ohledně hledání kupců? Přijde mi, že dost slabá, tak se nejsem jistá, že spolupráce přinese nějaké extra zlepšení.

This Post:
00
201418.699 in reply to 201418.698
Date: 10/7/2013 9:30:29 AM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
Ano dalo by se to tak říct, že hlavní změnou je to rozdělení a ta garance. Možná by se mohl u té garance snížit počet a volná místa by byla na volbě trenéra.

Trénovat ho bude moci, ale v tomto návrhu by byl mimo hru. Už jsme na toto téma řešili i jiné varianty: např. zavést 3. skupinu, která by byla pro hráče hrající déle, ale nikdy nikoho nevytrénovali pro NT/U21 nebo týmy, kteří trénují hráče se šancí pro NT a budou k nim trénovat hráče pot 7+, tak by mohli taky hrát. Tady se to musí ještě promyslet a právě proto jsem dal prosto k diskuzi. Ale pokud chceme, aby se zvýšil zájem o NT hráče, tak musíme dát podmínky k tomu, aby manažeři co nejméně zaplňovali volná místa na trénink méně potencionálními hráči.

Určitě zkušený hráč bude mít přednost v prodeji. Nováček nebo manažer, který nikoho nevytrénoval a nevíme co od něj můžeme čekat, tak bude až v případě nouzi, kdy nebude zájem.

U hráčů prodaných do zahraničí, tak u nižších potenciálů ano budou mimo hru. U hráčů se šancí na NT se to doufám nestane

Nyní NT hledá kupce pro NT hráče a U21 si hledá kupce pro hráče do U21. Nijak prakticky nespolupracujeme v tomto.

This Post:
00
201418.700 in reply to 201418.699
Date: 10/7/2013 10:12:53 AM
Overall Posts Rated:
913913
Uplně jsem se nad tím ještě nezamýšlel, ale jen taková vsuvka. Je docela potěšující, že to, co jsme prosazovali už před několika sezonama se ukazuje jako lepší cesta než ta, co je ted;) Osobně předpokládám, že to konkurence schopnost až tak děsivě nesníží - pokud bude kvalitně trenovaných hráčů třeba jen 7, stále to bude silná základní pětka.
Každopádně si myslím, že vlastně strůjcem této myšlenky je flumpinka a měla by stát v čele, pokud se jí chce. Pokud ne tak ne;)

A vubec bych se nebál garantovaného poměru 8:4. Sice jsem se od NT trenovani distancoval, ale toto je i pro U21 a moje povaha by me stejně brzy dostala zpět;)

This Post:
00
201418.701 in reply to 201418.700
Date: 10/7/2013 10:25:54 AM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
Nechce se jí :-) Myslím si, že aktuální hlavní problém NT není v nedostatečné podpoře ze strany koncepce U21. Ale nechtělo se mi ani do NT voleb.
Snížení konkurenceschopnosti bych se taky nebála, jelikož současná dle očekávání není nijak zázračná. A nevím, jestli ta dříve prosazovaná cesta je lepší, to teprve ukáže čas, spíše to vypadá, že současná cesta je taková slepá ulička, kde někoho může tak maximálně těšit, že má u hráče vlaječku, ale už asi ne, že se jeho hráč stal součástí něčeho úspěšného.
Honem, honem nakupuj nebo se na trhu pobijeme. Bohužel ten super 18 letý rakušák z letošního draftu už je pryč.

This Post:
00
201418.702 in reply to 201418.699
Date: 10/7/2013 10:27:15 AM
Flumpaci
III.3
Overall Posts Rated:
150150
Second Team:
Flumpaci Utopia
U těch prodejů to bylo myšleno jinak, že hráč manažera ze skupiny začátečníci přestoupí ke zkušenému manažerovi. Ztrácí tím šanci na U21?

This Post:
00
201418.703 in reply to 201418.700
Date: 10/7/2013 10:29:39 AM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
No samozřejmě pokud budou kvalitně trénovaní, tak může nastat ročník, který může být lepší než kdyby byl poskládám dosavadním konceptem, ale je problém, že je málo hráčů pot 10 (třeba letos byli jen 4 18 let + 1 s pot 9). Navíc mohou začínat jinak trénovat, třeba Čepelík (nyní u mě) trénoval loni u Flumpinky OD a teď bude trénovat PA. A v případě doplnění mladšími hráči, tak bude ještě horší kvalita. Jde spíš o to, aby se nepočítalo extra úspěchy a v případě nepostupu ze skupiny na ME se z toho nedělala věda.

Určitě nechci vystupovat s tím, že to je moje dílo, ale pouze jsem přepracoval koncept Flumpinky. A pokud by k tomu měla připomínky, tak nebudu mít s tím problém.

No u té garance, tam je problém v tom počtu jak jsem psal. Letos byli jen 4. Samozřejmě k tomu můžeme připočíst hráče z dalšího draftu, kteří vyjdou jako 19 letí, ale tím se tak kvalita ještě zhorší. Spíše jsme uvažovali o snížení třeba 5+3 a zbytek doplnění podle uvážení trenéra. V případě zavedení té 3. skupiny by se mohl udělat třeba prostor pro tyto hráče, že by to bylo 5+3+4 (nebo 6+3+3).

This Post:
11
201418.704 in reply to 201418.703
Date: 10/7/2013 12:30:06 PM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
Dnes nás čeká druhý zápas Turnaje útěchy. Po minulé výhře nad Marokem nás čeká další zápas proti slabšímu soupeř a tou je Malta. Bohužel máme tento týden velmi špatnou formu, která byla poslední kapkou k řešení problému s U21. Na toto téma probíhá diskuze, takže komu není U21 a NT ukradené, tak rád uvítám váš názor.

I přes špatnou formu jsme favorité a měli bychom vyhrát.

Sestava pro tento zápas je stejná jako proti Maltě:
- perimetr: Coufal, Císař, Zahradníček, Vojtko, Štěch, Ušák
- podkoš: Glita, Jurica, Buršík, Šauer, Zamykal, Ovesný

Takitka: rychlá hra, osobka, kolotoč

This Post:
11
201418.705 in reply to 201418.704
Date: 10/8/2013 12:39:28 PM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
Tak jsme Maltu porazili i proti vyššímu nasazení celkem jednoznačně 128-48. Zápas jako takový hodnotit moc nemá smysl, protože od začátku jsme dominovali a postupně navyšovali náskok. 2 hráči nám zaznamenali double double a to Jurica a Šauer.

Spíše bych se zabýval soupeři, kteří nás čekají příště.

Dalšími soupeři, kteří nás postupně v turnaji čekají jsou: Irsko (venku), Indonésie (doma), Německo (venku), Litva (doma), Nigérie (venku), Chorvatsko (doma)

Jak vidíte, tak až na Nigérii a Irsko to nejsou žádní slabí soupeři. Naštěstí s nimi hrajeme krom Německa doma a aspoň v tomto nám los trošku pomohl.

Pořadí zápasů je myslím celkem taky dobré, jelikož na poslední možná rozhodující zápas může šetřit náladu proti Nigérii. Skórem jsem si teď za ty 2 zápasy celkem slušně nahráli, tak snad postoupit do dalších bojů zvládneme.

Ale musíme mít dobrou formu a ne jako teď, že jen 2 hráči měli správné minuty a ostatní většinou přetáhli a ne málo.

This Post:
00
201418.706 in reply to 201418.705
Date: 10/8/2013 12:44:52 PM
BK Baník Lukoslavice
První liga
Overall Posts Rated:
8585
Jinak stále probíhá diskuze k tématu. Bohužel se asi ukazuje, že o U21 a NT je opravdu malý zájem.

This Post:
11
201418.707 in reply to 201418.706
Date: 10/8/2013 1:19:12 PM
Brněnští Saláti
II.1
Overall Posts Rated:
5050
Já si to tu sice čtu ale hlavně se egoisticky starám o svůj tým. Taky mě odrazuje ten nenávistný a agresivní tón, jakmile jde o NT obou kategorií. Diskuse se celkem nevede a když už, tak to je spíš napadání, i v případě, když neexistuje lepší alternativa. Tím myslím např. předminulé volby pro N21, i když uchazeči co vyhráli byli stejně ˆˆ"padouši". Sice už nechodím na cizí fóra (Rakouské a Německé, kterým rozumím) ale ani před časem tam nebyla taková arogance, nenávist a agresivita jako tady. I když se někdo hádal, tak to bylo vesměs s nadsázkou a vtipem. Tady to je fakt humus, sorry ale lepší slovo mě nenapadlo. A píšu to z pohledu toho co jen čte a nikdy nic pro NT nevytrénoval, takže asi tak.

Advertisement