Ja będę dopiero za jakieś dwa sezony, ale mogę już teraz odpisać ;)
Dla mnie...istotne...dla mnie :)
SG pod LI:
SG taki jak teraz zazwyczaj gra na SF...
Czyli właśnie jakieś 13-14 w rzucie z wyskoku, zasięg wedle uznania (9 i wyżej), obrona na dystansie 11-12 i wyżej, podania, kozłowania, wejścia ile da radę...a skoro pod LI to ja bym właśnie tam widział jakieś 6-7 w rzucie z bliska...zresztą zbiórki/obronę pod koszem/bloki to ja też bym jak najwyższe widział u takiego pana, wyższe niż 4-5...
SF:
To co wyżej...Tyle, że odpuszczamy trochę z obwodu treningów Rzutu z wyskoku, zasięgu, być może podań, wejść, kozłowania na rzecz treningów podkoszowych...I wychodzi jakieś 11-12 w Rzucie, około 9 w zasięgu, 11-12 w obronie...a pod koszem ile się uda...Mile widziane jakieś minimum 10-11 w rzucie z bliska, obronie pod koszem, zbiórkach...
PF:
To co wyżej tylko, że dla takich co się urodzą ze słabszym zasięgiem i dużo większym wzrostem...Czyli jakieś 10-11 w rzucie z wyskoku, około 10 w obronie na dystansie, fajne podania i wejścia pod kosz (najlepiej już od urodzenia)...a reszta to już ładowanie ile wlezie w podkoszowe, żeby był godny stania w trumnie :)
Założenia pod U21...Pisane na szybko na bazie tego, ile wydaje mi się, że dałoby radę w tym czasie wyciągnąć oraz przy założeniu, że ja jednak lubię obronę. Oczywiście można kombinować i przestawiać graczy ze względu na graną taktykę i to co zagra rywal...Grając na przykład Runa dałbym na SG klasycznego SG z wypasionym obwodem, a na SF opisanego wyżej SG pod LI, tak żeby spod kosza też coś potrafił trafić...