Czasami jest tak, ze zaczyna się jeden watek, a przy okazji rodzi się drugi. Tak wlasnie było jak pisalem o tym calym blokowaniu. Marfeusz napisal, ze nie oplaca się trenowac dwoch pozycji, a potem potwierdzil to Huanito 15.
Jak już pisalem wczesniej od początku mojej przygody z Buzzer Beaterem trenuje 4 zawodnikow na pozycji C i PF.
No i daliście mi Panowie do myslenia no i doszedłem do wniosku, ze warto przejść na trening jednej pozycji. Tu rodza się kolejne pytania, a wiec tak:
1. W poscie z 18 marca wypisałem skille moich trenowanych zawodnikow. Przy trenowaniu jednej pozycji można trenowac 3 zawodnikow, co wiaze się z tym, ze musiałbym sprzedac jednego z nich. Patrzac na noty wydaje mi się, ze kandydatem nr.1 do sprzedania jest Saad Khadri- miał w tym sezonie 3 tygodniowa kontuzje. Co o tym sadzicie?
2. W miejsce Khadriego planuje kupic zawodnika (25-28 lat), który spokojnie poradzilby sobie w III lidze w razie ewentualnego awansu. Przy rozpisce Haunito 15 jak należy grac przy trenowaniu jednej pozycji wychodzi na to, ze bylby to wieczny rezerwowy PF. Tak wiec mniej wiecej na jakim poziomie powinien mieć sille, aby spokojnie dawal rade w III lidze?
3. Czyli u mniej wiecej będzie wyglądało to tak:
1 mecz: C: Marcin Tylus (48 minut), brak zmiennika, PF: Gabi Zaharia (+- 30 minut) i rezerwowy, którego mam zamiar kupic.
2 mecz: C: Gabi Zaharia (48 minut), brak zmiennika, PF: Marcin Tylus (+-30 minut) i rezerwowy, którego mam zamiar kupic.
Puchar/Sparing: C: Carlo Sacchetti (48 minut), brak zmiennika, PF: zawodnik, którego chce kupic.
Czy tak wlasnie ma działać ten układ w przypadku mojej druzyny?
4. W każdym z tych 3 meczy Center nie ma swojego zmiennika. Co się stanie, gdy odniesie kontuzje w trakcie meczu. W jego miejsce wchodzi Lucky Fan?
5. Czy powinienem się tym zajac po zakończeniu sezonu, czy jednak im prędzej tym lepiej, aby zawodnicy nie tracili polowe sezonu treningowego.
6. Jakie sa proporce cen w stosunku do umiejętności zawodnikow na tym etapie sezonu. Czy w/w Saad Khadri ma spora szanse pojsc za mniejsza kase, anizeli w trakcie przerwy miedzy sezonami.
7. Czy jesli zawodnik bedzie gral 48 minut na C i raz na PF to nie bedzie mial problemu z dojsciem do pelnej formy?
Wielki dzieki za odpowiedzi!!!
Pozdrawiam
Last edited by Arielos at 3/21/2012 7:56:35 AM