BuzzerBeater Forums

BB Hellas > Ξένοι

Ξένοι

Set priority
Show messages by
This Post:
00
101355.7 in reply to 101355.5
Date: 7/16/2009 8:51:37 AM
Overall Posts Rated:
303303
Μακαρι να κανω λαθος στον εξης συλλογισμο μου :
Βγαινει καποια στιγμη για πουλημα ,ας πουμε το παικτακι των ιταλων με τις 270.000 μισθο και ας πουμε οτι εχω τα λεφτα για να τον αγορασω σε συγκριση ομως με εναν ιταλο χρηστη θα τον πληρωνω ακριβοτερα (αν ειναι πχ ενα 20% θα κοστιζει οσο ενα δυο μελη του προσωπικου ) και δεν θα εχω τα εσοδα απο τους χορηγους που θα εχει ο ιταλος χρηστης (δεν μιλαμε βεβαια οτι στο πολυ οργανωμενο εγκλημα τον πετανε και απεξω απο την εθνικη τους) αρα οι φαρμες θα δουλευουν μια χαρα .Ελπιζω καπου να κανω λαθος διαφορετικα την κατσαμε την βαρκα.
Και θα συμφωνησω με τον ραντανπλαν αλλο οι πραγματικοι παικτες και αλλο οι ψηφιακοι , μην τρελαινομαστε για να εχουμε ελληνες παικτες στο ροστερ μας

This Post:
00
101355.8 in reply to 101355.7
Date: 7/16/2009 9:08:46 AM
xorafa-4-
III.1
Overall Posts Rated:
9797
Καλο θα ηταν ομωs ομαδεs στην 1η κ 2η κατηγορια να ειχαν εστω ενα ελληνα καλο παιχτη θα βοηθουσε κατα πολυ την εθνικη συν το να φτιαχνουν ελληνα μικρο παιχτη.προσωπικα εχω καποια χρηματα ωστε να παρω τετοιο παιχτη.Το εχουμε ομωs ξαναπει ο καθε χρηστηs διαχειριζεται την ομαδα του κ καλα κανει αλλα μην ξεχναμε κ την
εθνικη ετσι!!!

This Post:
00
101355.9 in reply to 101355.8
Date: 7/16/2009 9:21:28 AM
Overall Posts Rated:
22
Παιδια πιστευω μια καλη ιδεα θα ηταν να ισχυσει ο,τι ισχυει στο σημερινο ελληνικο πρωταθλημα με τους κοινοτικους κλπ......Ετσι θα δυναμωνε και το ελληνικο στοιχειο στις ομαδες αλλα και γενικοτερα η εθνικη μας ομαδα.........

Message deleted
This Post:
00
101355.11 in reply to 101355.9
Date: 7/16/2009 12:23:54 PM
Overall Posts Rated:
5050
Ίσως η πρώτη ιδέα που έθεσα με τους περιορισμούς να μην είναι τόσο καλή αλλά να είναι αυξημένος κατά λίγο ο μισθός των ξένων μου φαίνεται πολύ καλό. Δεν είναι ιδεολογικό, δηλαδή να τρελένομαι για να διακρίνονται οι Έλληνες. Απλά πιστεύω πως αν μια ομάδα κατηγορίας V έχει 12 στους 15 ξένους δεν είναι πολύ ρεαλιστική. Αντίθετα αν υπάρχουν στους 15 παίκτες 5 ξένοι (η βασική πεντάδα) το βρίσκω πολύ πιο ρεαλιστικό. Σκεφτείτε πως θα έχετε μια δυνατή πεντάδα, 5 έλληνες καλούς αναπληρωματικούς και μία πεντάδα ελλήνων που θα παίζει στα φιλικά (δεν νομίζω ομάδα κατηγορίας V να προχωρήσει πάνω από δύο παιχνίδια στο κύπελλο). Έτσι και όλοι παίρνουν προπόνηση και δεν θα πληρώνετε πάνω από 5 βαρείς μισθούς. Τώρα αν ομάδες κατηγορίας I και II δεν θα μπορούν να είναι πολύ ανταγωνιστικές τότε δεν μπορώ να τους αναγκάσω να αγοράζουν έλληνες. Πάντως αν κατάλαβα καλά τον GM-Macedonian τότε ένα συμπέρασμα είναι να περιοριστούν λίγο οι ξένοι.

This Post:
00
101355.12 in reply to 101355.11
Date: 7/16/2009 1:05:01 PM
voutirostopsomimou
III.1
Overall Posts Rated:
6060
πως όμως θα περιορισθούν οι ξένοι...? εγώ έχω μόνο ξένους για παράδειγμα... θα με βάλουν να πουλήσω και να πάρω σώνει και καλά έλληνες? ...και πόσο θα πάνε με τον ανταγωνισμό οι έλληνες παίχτες μετά και αντίστοιχα για την κάθε χώρα... Γιατί αν μη τι άλλο τώρα έστω... υπάρχει μία πληθώρα παιχτών και δεν ανεβάινουν τρελά οι τιμές τους (άσχετα ότι όλοι για να βγάλουν ζητάνε τρελά πολλές φορές)... Αν μετά ψάχνουμε για έλληνες υψηλού επιπέδου 20-30 ομάδες τότε δε νομίζω ότι ούτε οι μισές θα έχουν τη δυνατότητα να μείνουν στο παιχνίδι...

Εγώ για να συνοψήσω... Τα έσοδα είναι ελάχιστα! Τα έξοδα είναι πολλαπλά και δυσανάλογα... ...και μπαίνουμε σε διαδικασίες που δεν έχουν κανένα ουσιαστικό όφελος για το παιχνίδι...

Εκτός αν γίνεται κάποια προσπάθεια να εξισσοροπηθούν οι δυναμικότητες μεταξύ ομάδων και κατηγοριών (που είναι πάλι άδικο για κάποιον που παίζει χρόνια στο παιχνίδι)...

Δε ξέρω πραγματικά... αυτό που εγώ ΔΕ θέλω, είναι να μπούμε σε μία λογική να προσπαθήσουμε να εξισώνουμε την πραγματικότητα με το παιχνίδι και να χάσουμε το δάσος... εδώ θα ήθελα να κρούσω τον κόδωνα πριν είναι αργά...

Υ.Γ. Η εθνική μπορεί να βοηθηθεί από όποιον θέλει να τη βοηθήσει... με τον τρόπο που μπορεί ο καθένας... ο εγώ συνήσφερα με το δικό μου τρόπο πχ... αλλά αν κάποιος δεν θέλει δε μπορούμε να τον αναγκάσουμε να βάλει πχ 6 έλληνες στην ομάδα του, ή να αγοράζει ακριβότερα ξένους (αρχικά γιατί σε βάθος χρόνου θα ξεπαραδιάζεται για να αγοράσει έναν έλληνα...)

Υ.Γ. ...και οι μισθοί του προσωπικού ανεβαίνουν ανά βδομάδα... σα ταξίμετρο... και όπου φθάσει...

This Post:
00
101355.13 in reply to 101355.12
Date: 7/17/2009 3:27:02 AM
Overall Posts Rated:
5050
Θα μπορούσες να προσπαθήσεις για καλές επιλογές στο ντράφτ και όχι να αγοράσεις τοπ κλάς έλληνες. Σύγκρινε, όταν φτάσει αυτή η άγια στιγμή, το πρώτο ντράφτ πίκ σου με την ρεζέρβα σου στην ίδια θέση. Άν το ντράφτ πίκ είναι λίγο χειρότερο σε στατιστικά αλλά είναι και πιό εξελίξιμος γιατι να κρατήσεις τον ξένο? Επίσης όταν ψάχνεις με κριτήρια βάλε και εθνικότητα ελλάδα και αν δεν σε ικανοποιεί κανένας παίκτης τότε βάλε πλώρη για αλλού...

Υ.Γ.: Τα έσοδά μας μετά τις επερχόμενες αλλαγές πιστευω πως θα αυξηθούν και τα έξοδα θα μειωθούν.

Υ.Γ.2: Μ' αρέσει που πολλοί ασχοληθήκαμε με αυτό το θέμα. Έτσι θα βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

This Post:
00
101355.14 in reply to 101355.13
Date: 7/17/2009 7:02:30 AM
voutirostopsomimou
III.1
Overall Posts Rated:
6060
Gianni, νομίζω ότι έχω παίξει τόσες σεζόν ώστε να τα έχω κάνει αυτά ήδη και με παραλλαγές...

Σε πληροφορώ ότι αν κάνουμε ένα "γκάλοπ" του πόσοι έμειναν ευχαριστημένοι από παίχτες των ντραφτ... τότε πιστεύω ότι θα έχεις και μια συνολική εικόνα του ότι δεν υπάρχει αυτό που λες στην πράξη...
...και για να στο προχωρήσω λίγο ακόμη... εδώ υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ ομάδες που δεν έχουν να δώσουν 20.000 για το σκάουτινγκ... (όχι ότι παίζει και σημαντικό ρόλο στη διαδικασία τελικά)... οπότε για ποια έσοδα - έξοδα μιλάμε...

Είναι ηλίου φαεινώτερο ότι για να κάνεις κάνα φράγκο παραπάνω ώστε να φτιάξεις λίγο την ομάδα σου... πρέπει να αγοράσεις και μετά να πουλήσεις ακριβότερα... αυτή είναι η ουσία και δεν υπάρχει αυταπάτη... οπότε? αλλος θα το κάνει με έλληνες και άλλος με ξένους...

Τέλος πάντων... θεωρητικά είναι αυτά... απλά εγώ μιλάω εκ πείρας σε βάθος χρόνου... Και όταν θα είσαι αναγκασμένος (ο Χ εσύ, δε μιλάω προσωπικά) να παίζεις με έλληνες, θα δεις πόσο ακριβοί θα γίνουν (και ανάρπαστοι) λόγο του εσωτερικού ανταγωνισμού... (και μόνο γιατί και οι ιταλοί αναγκαστικά θα παιρνουν ιταλούς κλπ)...

Υ.Γ. Οι αλλαγές πρέπει να γίνονται με λογική μακροπρόθεσμη... ελέγχοντας σφαιρικά τις συνέπειες και τις προεκτάσεις... (όπως λανθασμένα έκαναν και με το προσωπικό και έχουν ανεβάσει τις τιμές τους υπερβολικά... για άλλο πήγαιναν και άλλο τους βγήκε... γιατί δεν είδαν μακρυά)

This Post:
00
101355.15 in reply to 101355.14
Date: 7/17/2009 9:13:21 AM
Overall Posts Rated:
5050
Θα δούμε τις συνέπειες όπως λές. Μπορεί τελικά να υπάρχει μία μικρή αλλαγή που να σε εξηπυρετεί και εσένα. Πάντως χαίρομαι που παραθέτεις επιχηρήματα και δεν αρκείσαι στην απλή άρνηση.

This Post:
00
101355.16 in reply to 101355.15
Date: 7/18/2009 3:14:15 AM
MACEDONIANS
IV.19
Overall Posts Rated:
241241
Μετα τον all star αγωνα θα υπαρξουν ανακοινωσεις για τα νεα μετρα, θα δουμε ποια ειναι αυτα και θα τα αναλυσουμε....ελπιζω να ειναι σωστα και δικαια για ολους.

This Post:
00
101355.17 in reply to 101355.14
Date: 7/20/2009 1:42:42 AM
Overall Posts Rated:
22
Και όταν θα είσαι αναγκασμένος (ο Χ εσύ, δε μιλάω προσωπικά) να παίζεις με έλληνες, θα δεις πόσο ακριβοί θα γίνουν (και ανάρπαστοι) λόγο του εσωτερικού ανταγωνισμού...

Φίλε Rantanplan αν εισαχθεί ένα τέτοιο μέτρο δε νομίζω να επηρεάσει τόσο πολύ τις ομάδες και από 0-3 Έλληνες στο Ρόστερ να τους κάνουν 13. Εδώ θα είμαστε όλοι. Θα υπάρξει μία λογική στροφή σε Έλληνες αλλά δεν θα αγοράζονται μόνο Έλληνες. Δε νομίζω να έγινε κάτι τέτοιο με το ΗΤ. Κανένας δεν θα κοιτάει ΜΟΝΟ Έλληνες, απλά θα τους προτιμάει. Αν η τιμή τους είναι πολύ τσουχτερή βλέπεις ένα ξένο.

Παράλληλα υποπέφτεις και συ στο λάθος του να μην κοιτάς σφαιρικά. Και θα σου πω το γιατί. Σήμερα για έναν Ιταλό (αφού χρησιμοποίησες αυτό το παράδειγμα) είναι ουδέτερο (από οικονομικής πλευράς) να αποκτήσει 1 Ιταλό, 1 Έλληνα ή 1 Τζαμαϊκανό. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για 1 Έλληνα χρήστη και 1 Τζαμαϊκανό. Με το νέο μέτρο μπορεί οι Ιταλοί χρήστες να στρέφονται προς Ιταλούς παίκτες (όχι όμως αναγκαστικά), οι Έλληνες σε Έλληνες και οι Τζαμαϊκανοί σε Τζαμαϊκανούς με αποτέλεσμα την αύξηση της ζήτησης και άρα της τιμής ΑΛΛΑ από τους εν δυνάμει αγοραστές θα υπάρξει μία αποδυνάμωση της ζήτησης από αλλοδαπούς χρήστες. Έτσι, μπορεί ο Έλληνας παίκτης να αποκτήσει μεγαλύτερη προτίμηση από Έλληνες χρήστες (με θετική επίπτωση στην τιμή) αλλά ο ίδιος παίκτης δε θα έχει προτίμηση από Ιταλούς (πχ) χρήστες (με αρνητική επίπτωση στην τιμή). Άρα θα υπάρχει κάποια εξομάλυνση με τις δύο αντίρροπες τάσεις.

Τέλος, ξανατονίζω, ότι με το νέο μέτρο, θα συνεχίσουν να υπάρχουν αλλοδαποί παίκτες στην Ελλάδα και Έλληνες παίκτες στο εξωτερικό. Απλά θα υπάρχει μία μείωση, που την βλέπω επιθυμητή από τη μάζα των χρηστών.

Πάντα, φιλικά :-)

Last edited by hbslag at 7/20/2009 1:43:17 AM