Tudom, hogy nehéz, nem is állítottam az ellenkezőjét. Csupán ezek a dolgok érdekeltek és köszönöm, hogy kaptam rendes választ. Az hogy nem 100%-osan értek egyet, nem azt jelenti, hogy nem rád szavazok. Ha jön egy másik komoly jelölt és az ő útja jobban tetszik, akkor rá fogok szavazni, de egyelőre tiéd a szavazatom természetesen. Elmondtam már sokszor, hogy én milyen utat preferálok, nem foglalnám most a helyet a fontosabb kérdések elől. Amit szerintem még nem érintettem, az a blokk kérdése és a labdavezetés+technika kombó, ezekre kitérnék kicsit.
Lv+tech kombó szerintem idős kori edzés kéne hogy legyen (relatív idős kor, mondjuk 24-26 évesen), azaz amikor egy center elérte a kívánt szintet (legyen mondjuk 17-17-15), nem edzeném tovább a főskilleket, ami szintenként akár +25-30k fizunövekedést is eredményezhet, hanem helyette tolnék neki akár +10 szint lv-t, ami nem emeli látványosan a fizut, de hasznos skill. Alacsony lv nem jó ugye, mert akkor a játékos csak kapott labdából dob rá a kosárra, ha 3 másodpercnél hosszabb ideig nála van a laszti,jó eséllyel inkább továbbpasszolja, amiből (centerek esetén) többnyire eladott labda lesz. Főskillt maximum akkor edzenék tovább, ha eléri a 15 lv-t, onnan feljebb már tényleg felesleges egy benti embernek.
Ami a blokkot illeti, én bizony lejjebb engedném a 17-18 bv-t, ha cserében magasabb a blokk. Tehát ha lenne két azonos képességű játékos, csak az egyiknek 18 bv lenne 9 blokkal, a másiknak 16 bv 12 blokkal, akkor én bizony a másodikat raknám be. Hogy miért? Mert a blokk közvetlenül a dobás zavarását mutatja, azaz még ha nem is kerül be egy blokk a statba, azért jó eséllyel megzavarja a dobás közben az ellenfelet, míg a bv nem csak a dobás zavarását mutatja, hanem pl a festéken belüli passzolás megakadályozását is, azaz ilyen felfogásban a blokk bizony hatékonyabb, mint a bv, legalábbis a dobás közvetlen levésdekezésében.
Don't feed the troll