Poslednji mec prve grupne faze, protivnik je Tajvan. Iako imaju samo 1 pobedu u prva 4 kola, nisu nimalo slabi. Uspeli su da igraju produzetke sa Poljacima
(37110) u prvom kolu, a na Azijskom sampionatu su izbacili Kineze
(36280) u polufinalu.
Po kvalitetu nisu slabiji od Austalije koja igra 4-0 u drugoj grupi, ali nasa grupa je dosta jaca i los raspored zalaganja ce nadam se da ih kosta prolaza dalje.
Situacija je jednostavna, oni ce najverovatnije da stave mec sezone i nije realno da pobedimo, ali ce biti bitno da izgubimo sa sto manjom razlikom. Ceska ima za 27 bolju kos razliku od Tajvana, ali igraju sa Poljacima. Verujem da Cesi mogu tu do iznenadjenja ako budu stavili vece zalaganje jer imaju mnogo mnogo bolju formu od Poljaka, a Poljacima se u medjuvremenu povredio Wassersztrum.
Nama je i ove nedelje forma dobra samo za unutrasnje taktike. Od igraca za spoljne taktike, Cvele ima formu 7, Simat i Gregovic jedva 8, Milijas 5, Rutovic 7...Ali postajemo providni sa unutrasnjim taktikama, koja nam inace ne funkcionise mnogo dorbo za sad jer nam je poprilicno los tok napada, pa sam se odlucio da rizikujem i igramo strpljivo. Njima krilni centar nema veliku spoljnu odbranu i to bi trebao da bude dobar missmatch za naseg Jovancica.
Napadacka su ekipa, mogu da odigraju dobro sve taktike, ali im najvise leze unutrasnje a forma im je takva da bi trebalo da igraju ili unutra ili izolaciju, pa sam se odlucio da im gadjam gdp unutra, jer smo mi busni pod kosem kada nam ne igra Rutovic, a Alfir nema formu 9.
Srbija - Tajvan 19:30h