Včeraj oz. danes ponoči smo s tekmo v Kostariki zaključili redni del Tolažilnega turnirja. Pričakovano smo zmagali z visoko razliko, ki bi lahko bila tudi še višja, a so domačini igrali na vso moč ker je bila to njihova zadnja tekma, poleg tega pa so še igrali na domačem parketu, tako da tudi če bi uspeli zmagali za še realnih 60-70 točk bi končali le 2 mesti višje, ki pa bi nam prinesel na papirju še težjega nasprotnika - Španijo, tako pa se bomo pomerili že drugič to sezono s Turki. Le te smo pred tedni tesno premagali na njihovem igrišču, tako da optimistični smo vsekakor lahko, vseeno pa smo dobili izjemno težkega nasprotnika glede na uvrstitev po rednem delu (mi 7. oni 25.), tako da praktično ni lahkih tekem ko se začne playoff na tolažilnem turnirju. Že slabša koš razlika ali poraz več, ki se lahko zgodi ob težkem razporedu te pahneta na rep 32 najboljših. Če pogledamo razpored Angležev ki so končali 1. po rednem delu, brez poraza, se lahko samo nasmejemo... Niso imeli niti enega zares resnega nasprotnika, medtem ko smo mi imeli kar 4 močne tekmece in smo zagotovo imeli enega težjih razporedov od vseh (sem preveril razpored veliko različnih reprezentanc). Zato je rezultat 7-1 še toliko večji uspeh in nam zagotavlja prednost domačega igrišča v prvih dveh krogih playoffa, ki pa lahko velik pomeni. Turke smo premagali v gosteh, tokrat bomo imeli prednost domačega igrišča, kar bo velik plus za nas, vendar bo vseeno zelo težka tekma! Največ bo odvisno od pripravljenosti naših reprezentantov, če bodo na takšnem nivoju pripravljenosti kot zadnje 3 tedne potem se res nimamo česa bati in lahko gremo z optimizmom v dvoboj. Tako da vsekakor računam na vašo pomoč (večina reprezentantov je v slovenskih klubih), da svoje reprezentante obdržite na visoki pripravljenosti in s tem naši reprezentanci omogočite boj za visoka mesta.
Hvala za podporo,
Lp