Οικονομικη και αγωνιστικη αναπτυξη
Το σημαντικοτερο για καθε ομαδα ειναι η οικονομια της. Αν υπαρχει υγεια σε αυτο το τομεα ολα γινονται πιο ευκολα. Χωρις οικονομικη αναπτυξη δυσκολα θα ερθει η αγωνιστικη αναπτυξη. Στο buzzerbeater δεν θα ερθει κανενας Γιαννακοπουλος ή Αγγελοπουλος να πεταξει τα εκατομυρρια του, πρεπει να μεριμνησετε απο μονοι σας.
Δυο ειναι οι βασικες πηγες εσοδων, το γηπεδο και η προπονηση. Στο γηπεδο πρεπει να επενδυσετε πρωτιστα. Μην υποτιματε τη δυναμη ενος μεγαλου γηπεδου, προτεραιοτητα δωστε στην επεκταση του και οχι στην ενδυναμωση του ροστερ. Δεν πρεπει να υπαρχει ομαδα στην 3η κατηγορια με λιγοτερες απο 12.000 θεσεις και στην 2η με λιγοτερες απο 16.000, οποτε καντε τα κουμαντα σας να ειστε ετοιμοι οταν θα βρεθειτε σε αυτες τις κατηγοριες.
Εξισου σημαντικη πηγη εσοδων ειναι η προπονηση. Οταν αγοραζεις πχ εναν παικτη 500.000$ στα 18 του, τον προπονεις και υστερα απο 3 σεζον η αξια του φτανει τα 2.000.000$ ακομα και αν ο παικτης δεν πουληθει εχετε βγαλει αμεσα ή εμμεσα κερδος 1.500.000$. Να ξερετε οτι αν προπονηθουν σωστα οι παικτες στα 25-26 θα εχουν αξια το ελαχιστο 4 εκατομυρρια ενω αν ολα πανε καλα μπορει να ξεπερασουν και τα 7 εκατομυρρια στα 27-28. Καταλαβαινετε λοιπον οτι η προπονηση ειναι σημαντικη πηγη εσοδων.
Στοχος σας πρεπει να ειναι στη χειροτερη ενα εβδομαδιαιο κερδος 70.000$, το ιδανικο βεβαια ειναι να πλησιαζει ή να ξεπερναει τις 100.000$. Για να συμβει αυτο δεν αρκουν μονο τα εσοδα απο τη θεαση αλλα πρεπει να εχετε μειωμενα εξοδα. Επειδη οι μισθοι στο προσωπικο αναγκαστικα δεν γινεται να ειναι χαμηλοι (λογω της ικανοτητας κυριως του γυμναστη) πρεπει να ειστε προσεκτικοι με τους μισθους των παικτων. Μην κανετε υπερβασεις αν δεν κυνηγατε τον τιτλο, ειδικα στην 4η κατηγορια που δεν κινδυνευετε με υποβιβασμο μπορειτε να ριξετε τους μισθους στο μινιμουμ μεχρι να ειστε ετοιμοι για πρωταθλητισμο. Οταν οι προπονησιμοι φτασουν 20-21 χρονων θεωρω πως ειναι καλο το timing για να χτυπησετε τον τιτλο αν ειστε στην 4η κατηγορια. Μετα απο 3-4 σεζον προπονησης θα ειναι ικανοι να προσφερουν πολλα στο αγωνιστικο κομματι στο επιπεδο αυτης της κατηγοριας οποτε με 3-4 ακομα μετριους παικτες θα εχετε την δυνατοτητα να κερδισετε τον τιτλο. Αλλωστε ο ανταγωνισμος δεν ειναι πολυ μεγαλος σε αυτο το επιπεδο. Αντιστοιχα αν θελετε να κανετε πρωταθλητισμο στην 3η κατηγορια το timing ειναι καλο οταν οι προπονησιμοι ειναι 23+. Παλι με την προσθηκη 3-4 καλων παικτων θα ειστε σε θεση να διεκδικησετε τον τιτλο. Σκεφτειτε οτι στα 23 τους οι προπονησιμοι θα ειναι κοντα αν δεν εχουν ξεπερασει τα 100 skills συνολο, δεν υπαρχουν πολλοι παικτες αυτου του επιπεδου στη 3η κατηγορια. Επειδη ο μισθος μετα τα 27 ανεβαινει αποτομα στοχος σας πρεπει να ειναι να βρισκεστε στην 2η κατηγορια για να μπορειτε να τον αντεξετε. Αλλιως ισως αναγκαστειτε να πουλησετε καποιον ή καποιους απο τους προπονησιμους.
Επισης ενα αλλο λαθος που βλεπω συχνα ειναι τα υπερβολικα εξοδα για ποντους σκαουτινγκ. Οσοι θελετε να επενδυετε στα ντραφτ καντε το με μετρο. Μεχρι 10.000$ για 2 ποντους την εβδομαδα ειναι αρκετα, αν δινετε 20.000$ ή ακομα χειροτερα 40.000$ θα κανετε αποσβεση μονο αν σας κατσει το τζοκερ και δυστυχως μπορει να μην υπαρχει καν τετοιος παικτης στις επιλογες ντραφτ που εχετε στον ομιλο σας. Το πιο φρονιμο ειναι να μαζευετε 2 ποντους ανα βδομαδα και να κυνηγατε τα ντραφτ ανα δυο σεζον (ή μονο τις σεζον που θα εχετε καλη σειρα στην επιλογη) ωστε να εχετε προλαβει να μαζεψετε αρκετους ποντους και να κανετε ενα οσο το δυνατον πληρεστερο σκαουτινγκ.
Last edited by str77 at 3/8/2018 6:35:21 PM