BuzzerBeater Forums

BB Israel > הצגת השינויים לקראת העונה ה6

הצגת השינויים לקראת העונה ה6 (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Warrior

To: Idan
This Post:
00
40628.7 in reply to 40628.6
Date: 7/29/2008 2:14:40 AM
Overall Posts Rated:
1010
אבל זה לא מה שאני המצאתי..זה מה שאומר כותב ההודעה צרלס .. המטרה היא לצמצם את הפערים של הכלכלה בין הקבוצות .
יש כל מיני תוצאות לשינויים האלה וכל מיני סיבות למה הם הגיעו אבל השורה התחתונה זה בעיקר כדי לצמצם את הפערים ואגב , הפערים עדיין גדולים יותר כי הם היו גדולים יותר אבל עם הזמן אתה תראה שזה יתאזן כי כרגע הוא למעשה לא יכול להמשיך לגדול !

אין לנו יותר יתרון של הכנסות מטלויזיה (ששוב , אני רואה את זה כטיפשי לחלוטין והזוי.. לא תואם ביכלל את המציאות)
מסכום הכרטיסים שהתקבל ממשחק בית , 40% זה מספר בלתי נתפס זה חצי מההכנסה לעומת הרבה פחות בליגות הנמוכות יותר .. יוצא מצב שגם ממשחק בית אנחנו בקושי נרוויח ממשחק בית שזה בעצם הלחם והחמאה של הקבוצות הגדולות .. האולם .. ויוצא מצב שקבוצה עם פחות מנויים ופחות מקומות במגרש בליגה 2-3 תעשה כמעט אותו סכום מהמשחק הביתי בהתחשב באחוזים שאנחנו מחלקים לשחקנים [כמובן לא מדבר על אולם של 5000 מקומות] ..

לא לחינם עשו את השינויים האלה.. המטרה היא ברורה.. הם לא רוצים שהכלכלה תהיה כמו במשחקים אחרים כמו האטריק וכו והוא גם אמר את זה.. ולצערי הם הגזימו בשינויים .. כמובן שאתה ומאמנים אחרים לא תבינו את זה כי אתם לא בליגת העל אבל תאמין לי שאם היית , היית אומר בידיוק אותו דבר כמוני .

Last edited by Warrior at 7/29/2008 2:15:41 AM

From: Idan

This Post:
00
40628.8 in reply to 40628.7
Date: 7/29/2008 2:22:39 AM
Overall Posts Rated:
2929
קודם כל... תודה על ה"הערכה" לגבי מה שאני מבין או לא מבין.

וזה עניין סמנטי מה שנקרא לגבי צמצום פערים או מניעת הצטברות כסף אצל קבוצות בליגות גבוהות אז נעזוב את זה.

אני גם מפסיד מזה הרבה, אבל אני חושב שברור שהם צודקים וזה צעד נכון.
ועוד נקודה לחשוב עליה... הליגה בישראל מפגרת בעונה לעומת הליגות החזקות המדוברות אז אולי פה עוד לא מרגישים מה שמרגישים שם לגבי רווחי קבוצות בליגת העל.

אני אפרט עוד בהמשך אולי, חייב לזוז בינתיים

This Post:
00
40628.9 in reply to 40628.8
Date: 7/29/2008 2:33:49 AM
Overall Posts Rated:
1010
מצטער זה לא משהו אישי אבל אתה פשוט לא כואב את השינויים האלה כמוני לכן קשה לך להבין מה אני מתכוון ואני בטוח שגם שאר מאמני ליגת העל חושבים כמוני וגם יהודה שכבר דיברתי איתו .. ובלי קשר , אני רואה את התגובות בגלובל ועוד לא ראיתי אחד שמרוצה..

ומה לא בסדר בזה שכל אחד יתקדם בדרך ובתאוריה שלו ולא יהיה מוגבל מהכלכלה ..? למה כולם צריכים להיות שווים בהכנסות ..? הרי זה הגיוני שקבוצות בליגה הראשונה צריכה לצבור יותר כסף מאשר קבוצות בליגות יותר נמוכות אבל השינויים האלה לגמרי מרחיקים את המשחק מהמציאות וחבל מאוד .

Last edited by Warrior at 7/29/2008 2:34:06 AM

From: Ehud

This Post:
00
40628.10 in reply to 40628.5
Date: 7/29/2008 2:52:57 AM
Overall Posts Rated:
274274
כן, תרגמתי שוב, ניראה לי שהוספתי כמה נק' קטנות שפספסת, אבל שוב, תודה!

אני קורא את הגלובל וכשאני אמצא תגובות שם שמבהירות משהו שעוד לא ברור כאן כמובן שאני אוסיף.

בהחלט עושים פה צערים דרסטים על מנת לצמצם פערים. עושים את זה על ידי פגיעה בקבוצות הגדולות ולא על ידי הגדלת ההכנסות של הקבוצות הקטנות.

אני לא רוצה סתם להצהיר - אני פורש! או להגיד שהורסים את המשחק.

אני חושב שצריך להראות ולנסות להסתגל.

בנוסף לכך אני חושב שהגיעו למסקנה שבתוכנית שקיימת כיום הפער בין קבוצות שהתחילו את המשחק לבין קבוצות אחרות רק הולך וגדל.
הדוגמא בעולם הקטן שלו היא שההבדלים בין הקבוצות הגדולות בליגת העל כמו של יניב ארתור ועומר רק הולך וגדל משאר הקבוצות כי היכולות הכלכליות שלהן פשוט גבוהות בהרבה.

אני מבין שהשינויים האלו יפגעו גם בי אגב, כי השינויים אמורים גם לצמצם את הפערים בין הקבוצה שלי לקבוצות קטנות יותר.

עדיין לא החלטתי עם עצמי אם זאת הדרך שהיה צריך לפעול בה, יש מצב שכן, יכול להיות שלא, אני מניח שהזמן יגיד.

"Did you miss me??? - "With every bullet so far..." Al Bundy
From: Idan

This Post:
00
40628.11 in reply to 40628.9
Date: 7/29/2008 3:02:05 AM
Overall Posts Rated:
2929
נכון שבגלובל כולם מתלוננים... אבל זה בעיקר בגלל שכל מי שמגיב שם הוא מליגות גבוהות ואז ברור שהם כמו שאמרת כואבים את השינויים יותר.

כל מי שלוקחים לו פיסת עוגה טעימה מתבאס ומנסה לגונן עליה.

אגב, הם ציינו שבינתיים עדיין קבוצות בליגת העל יצברו יותר כסף מליגות נמוכות, וכמובן שזה ימשיך כך כל עוד מכניסים כסף לתוך המשחק, נראה לי צ'רלס דיבר על זה באחת מהתגובות בגלובל.

והסבר לגבי למה בלתי אפשרי שלפחות בטווח הרחוק קבוצות בליגת העל יצברו יותר כסף מליגות אחרות...
כי אז באמת הפער לעולם לא יצטמצם וקבוצה חדשה לא תוכל לחלום על להגיע לליגת העל אי פעם כיוון שתמיד בליגת העל יצברו יותר כסף ומי שהתחיל שם יהיה כל הזמן שם, שזה ברור נוגד תחרותיות וכך ימנע מאנשים להנות מהמשחק.
אז אני לא באמת חושב שאתה רוצה שקבוצות בליגת העל יצברו יותר כסף.

בטווח הרחוק צריך להגיע מצב שבליגת העל יהיה מאזן שקבוצות שיתנהלו כמו שצריך יצליחו להיות במאזן כלכלי חיובי קטן.

והמשחק לא יכול להתנהל כמו במציאות, לפחות לא האירופאית, שמה אם תשים לב הקבוצות הטובות ביותר תמיד נשארות הטובות ביותר, כמעט תמיד אותן קבוצות בפיינל פור.
ובמציאות האמריקאית אגב, המשכורות מטורפות ויש את תקרת השכר, אז בעתיד זה באמת יהיה קרוב יותר למה שהולך שם.

From: Ehud

This Post:
00
40628.12 in reply to 40628.11
Date: 7/29/2008 3:10:49 AM
Overall Posts Rated:
274274
אני מסכים.
עוד פעם, אני לא בטוח שאלו הם השינויים הכי נכונים.

אבל בטוח שבמצב הנוכחי ליגות העל יהפכו לסוג של ליגות סגורות...

This Post:
00
40628.13 in reply to 40628.11
Date: 7/29/2008 3:12:56 AM
Overall Posts Rated:
1010
והמשחק לא יכול להתנהל כמו במציאות, לפחות לא האירופאית, שמה אם תשים לב הקבוצות הטובות ביותר תמיד נשארות הטובות ביותר, כמעט תמיד אותן קבוצות בפיינל פור.
ובמציאות האמריקאית אגב, המשכורות מטורפות ויש את תקרת השכר, אז בעתיד זה באמת יהיה קרוב יותר למה שהולך שם.

דיברתי בעיקר מבחינת ההכנסה ולא רמת הקבוצות שמגיעות לטופ כל עונה.. ולא רק בכדורסל .. בכללי גם בהתנהלות של הספורט בכדורגל גם ובכל התחומים האחרים .. הרי לא הגיוני שקבוצה בליגה 3 תקבל אותם כספים מזכויות שידור על משחקים בעוד שמשחק טלויזיה בין 2 הקבוצות הטובות במדינה לא יגרוף יותר כסף ממשחק טלויזיה.. ולא רק ספציפית על 2 קבוצות מסויימות .. ההכנסות תמיד גדולות יותר בליגה הבכירה וכן גם ההוצאות .. כרגע השאירו לנו הוצאות בלי הכנסות ..

אגב , בהמשך כשנתפתח להרבה יותר קבוצות ואף ל6 ליגות אז גם עם או בלי השינוי הזה , עדיין קבוצות יצטרכו בהחלט לעבוד מאוד קשה כדי להגיע לליגת העל כי רק לעבור את כל הליגות האלה ולעלות זה משוכה קשה ביותר.. אני בעד שאיכות השחקנים שיביא כל מאמן ובאיכות הקבוצה שהוא יבנה , זה מה שיביא אותו קדימה ויעלה אותו ליגות ולאו דווקא זה שפוגעים בכלכלה בליגות הבכירות ומנסים לצמצם פערים ..

This Post:
00
40628.14 in reply to 40628.13
Date: 7/29/2008 3:57:06 AM
Overall Posts Rated:
11
חבריה מליגת העל!
בבקשה לא להיות שמעון מזרחים!
תקבלו את השינויים בהבנה!
באמת הפער בין ההכנסות והמשכורות המשולמות בליגת העל הוא גדול מידי ורק ינציח את הפערים בין הותיקים לחדשים. תתמודדו אם מה שיש. בבאזזר לא תהיה אלופה ניצחית.
כל עונה תהיה מלחמה לכולם!
איזה כיף!

This Post:
00
40628.15 in reply to 40628.9
Date: 7/29/2008 4:16:15 AM
Overall Posts Rated:
11
בלק לייבל צודק
השינוי הוא כדי לאזן בנתיים פערים בין הכנסות גבוהות ומשכורות קטנות.
והקטע של 40 אחוז זה בנתים רק לעונה 6
עדיין קבוצות שלאי עשו טעויות יוכלו להשאר בצמרת אבל יאלצו לחשוב קצת יותר......

This Post:
00
40628.16 in reply to 40628.11
Date: 7/29/2008 4:49:24 AM
Overall Posts Rated:
00
אם אני עולה ליגה העונה אני מקבל את המענק של העלייה לליגת העל
?

This Post:
00
40628.17 in reply to 40628.16
Date: 7/29/2008 4:56:55 AM
Overall Posts Rated:
274274
זאת שאלה מצוינת.
אני חושב שזאת נקודה אפורה שחייבים לענות עליה. לדעתי זה יהיה אכזרי מאוד לעלות ליגה ולא להנות מהמענקים ורק לסבול מהקשיים הכלכלים החדשים בליגות הגבוהות יותר.

Advertisement