Dobrze wiesz, że skilla nie zawsze widać w statystykach (wyświechtane "statystyki nie grają"). Np. płynność w statach budują głównie umiejętności rozgrywania PG i SG. Umiejetności rozgrywania podkoszowych nie są widoczne itp.
co do oceny płynnosci - czyli ta moja przewaga w płynnosci nie uwzględnia świetnych podąń naumczyka

nie musimy wnikać jakie on ma pod koszem podania, wiemy ze jest słabo z tym na obwodzie, bo to widac w statach, a taka słąbośc na obwodzie zawsze skutkowała kilkunastoma stratami, no i tak mi wypominasz brak zbiórki u Pajdy, a teraz mówiąc o tym ze może przeciwnik moze ma wysokie podania u podkoszowych zapominasz jakby ze tam grał pajda z genialnym OD, więc pod koszem straty też powinny sie pojawić
to co wiemy ze w podstawowych skilach na obwodzie miałem przewagę bo to pokazuje płynnosc, a to czego w płynnosci nie widac to swietne podania naumczyka, oraz OD pajdy na poziomie 18, nawet jeśli przeciwnik miał na C OD = 20, a podania u centra = 15 to ta niewielka przewaga nie zniweluje tego co ważniejsze, czyli umiejetnosci technicznych u obwodowych które widac w statach
myślę jednak ze w tych niewidocznych statach u podkoszowych typu podania i OD też miałem przewagę
Kolejna rzecz: statystyki zaniża niska kondycja i granie odwróconymi. Przykład odwróconych to choćby ten słynny Chińczyk (z tym wręcz modelowym odwróconym Olmo), który bardzo często wygrywał zdecydowanie przy niższych statach. Na szybko znalazłem taki mecz (112997087). Wg. buzzermanagera statystyki 178 vs 175 na korzyść drużyny, która została zdemolowana.
nie no przed tym chińczykiem to zawsze trząsłem tyłkiem, ten zespół był silniejszy niż mój, wygrywałem z nim szczęśliwie dwa raz tylko dlatego ze pudłował GDP,jednak mój ostatni rywal mu nie umniejszajac jest klasę niżej niż ten chińczyk o którym mowa
Last edited by darkonza at 5/28/2021 6:07:16 AM